Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από admin »

Συνελήφθησαν, αφού άνοιξαν όρυγμα στην ορεινή Ροδόπη, οι επίδοξοι από την Αλεξανδρούπολη με πολύ προσωπική εργασία. Ρεπορτάζ Mελαχροινή Μαρτίδου
xronos_th.m.a.1.jpg
Δεν είναι ότι έψαχναν κάποιο θησαυρό ή ότι είχαν κάνει σκοπό της ζωής τους να τον βρουν διακινδυνεύοντας πολλά, ακόμη και τον εντοπισμό με τη σύλληψή τους και όσα επακολουθούν μετά από τέτοιες πράξεις, οι τέσσερις κάτοικοι Αλεξανδρούπολης που τελικά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν, όταν κάτι δεν πήγε καλά. Η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν στους δικούς τους κύκλους είναι ότι έψαχναν το θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αν βρεθεί σώζεται η Ελλάδα από την οικονομική κρίση!
xronos_th.m.a.2.jpg
Εσκαβαν στο Παπίκιο όρος, πίσω από το φυλάκιο Μαχαίρα

Είχαν ελληνοπρεπείς αρχές οι χρυσοθήρες, που δούλεψαν κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες για να προσεγγίσουν τον αρχαίο θησαυρό στην περιοχή της ορεινής Ροδόπης. Ο συνταξιούχος καπετάνιος και οι τρεις άνεργοι φίλοι του πραγματικά κατέστρωσαν ένα σχέδιο που όμοιό του δε θα υπήρχε άλλο, αξιοποιώντας παλιούς χάρτες και πληροφορίες. Μόνο που δεν πρόλαβαν να το ολοκληρώσουν.

Άνοιξαν μια τεράστια τάφρο, χρησιμοποιώντας κομπρεσέρ και γεννήτριες με φτυάρια, τσάπες και άλλα εργαλεία, με πολύ προσωπική δουλειά σ΄ ένα σημείο δύσβατο, που δύσκολα προσεγγίζεται. Έφτασαν στο Παπίκιο Όρος της Ροδόπης, που υπήρξε φημισμένο κέντρο μοναχισμού από τον 11ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ., εφάμιλλο του Αγίου ‘Ορους. Η πρώτη γραπτή αναφορά στο Παπίκιο γίνεται σε δύο χωρία του Τυπικού του Γρηγορίου Πακουριανού, συντάχθηκε το 1083 και μας πληροφορεί ότι ο ναός του Αγίου Γεωργίου Παπικίου όρους ήταν μετόχι της μονής της Θεοτόκου Πετριτζονιτίσσης, σημερινό Μπάτσκοβο. Στα μοναστήρια του Παπίκιου όρους, όπως λέει ο αρχαιολόγος Νίκος Ζήκος, μόνασαν μεγάλες και ιστορικές μορφές της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της Ορθοδοξίας. Σύμφωνα με βυζαντινούς ιστορικούς και χρονογράφους, από τα μοναστήρια του Παπίκιου πέρασαν επιφανή πρόσωπα του Βυζαντίου, όπως ο νόθος γιος του αυτοκράτορα Μανουήλ Α’, Αλέξιος (1143-1180), ο ηγεμών των Σέρβων Στέφανος Α’ Νεανία, ο οποίος στο τέλος της ζωής του ασπάστηκε το μοναχικό σχήμα, αφήνοντας την εξουσία στον δευτερότοκο γιο του Στέφανο (1195). Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ζωνάρι, στους πρόποδες του Παπικίου κατασκήνωσε ο Αυτοκράτωρ Αλέξιος Α’ Κομνηνός (1081-1118) κατά το διάστημα της εκστρατείας του εναντίον των Παυλικιανών. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για την ιστορία της περιοχής, αλλά όπως φαίνεται οι χρυσοθήρες ή δεν τη γνώριζαν ή τη γνώριζαν πολύ καλά κι άλλα έψαχναν.
xronos_th.m.a.3.jpg
Οι τέσσερις άνδρες όμως πρέπει να έπεσαν στην αντίληψη τσομπάνηδων, που κινούνται στην περιοχή, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και τους έπιασε για παράνομη ανασκαφή σε χώρο που δε θεωρείται αρχαιολογικός, ενώ κατέσχεσε όλο τον εξοπλισμό τους, γεννήτρια, κομπρεσέρ κλπ. Η έκπληξη των αρμοδίων αστυνομικών αρχών ήταν μεγάλη, όταν βρέθηκαν μπροστά στο όρυγμα που είχαν ανοίξει, το οποίο ήταν προστατευμένο με νάυλον από τη βροχή και τα φύλλα και ήταν καλυμμένο για να μην προκαλείται το μάτι του διερχόμενου.

Οι ιστορίες που λέγονται στην περιοχή μιλούν και για λίρες που έκρυψαν αντάρτες κοντά στο στρατιωτικό Φυλάκιο Μαχαίρα. Την αλήθεια για τα πραγματικά κίνητρα της πράξης τους τη γνωρίζουν οι ίδιοι, οι οποίοι όμως δε λένε για ποιο λόγο βρέθηκαν σ΄ εκείνο το κακοτράχαλο σημείο, κουβαλώντας τη γεννήτρια στα χέρια από μονοπάτια ανηφορικά και δύσβατα, κάνοντας μια υπέρμετρη προσπάθεια να φτάσουν στο επίμαχο σημείο του θησαυρού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη επέλεξαν συνήγορο υπεράσπισης για να εμφανιστούν στο αυτόφωρο δικαστήριο, όπου αναμένεται να πάρουν αναβολή για να προετοιμαστούν και να οδεύσει η υπόθεσή τους σε τακτική δικάσιμο. Το χειρότερο είναι όχι το ότι συνελήφθησαν, αλλά το ότι δεν πραγματοποίησαν το όνειρο της ζωής τους να βρουν τον θησαυρό. Τον θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή των ανταρτών ή των Βούλγαρων κατακτητών, δεν έχει σημασία… Και είχαν φτάσει τόσο κοντά.

Πηγή: xronos.gr, 17.03.2011
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από admin »

Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να τους λυπάμαι που τους συλλάβανε, γιατί ανήκουν στους θυσαυροθήρες που κυνηγούν χίμαιρες βασιζόμενοι σε πληροφορίες ανάξιες προσοχής, ή να τους λυπάμαι για το επίπεδο τους. Τι κλισέ πια και αυτό: «είναι τόσο μεγάλος ο θησαυρός που θα σωθεί η χώρα». Μου θυμίζει το ανάλογο της άπιστης γυναίκας όταν την πιάνουν με τον εραστή της στο κρεβάτι: «δεν είναι αυτό που νομίζεις».
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
athanasia
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 19 Ιαν 2011, 16:35

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από athanasia »

Σωστος admin αυτοι ηταν αρνακια για σφαγη τη πατησαν ευχομαι να πεσουν στα μαλακα
Ψηφιστε Αλη Μπαμπα εχει μονο 40 κλεφτες
Άβαταρ μέλους
maggiver
Δημοσιεύσεις: 823
Εγγραφή: 23 Φεβ 2007, 19:07
Τοποθεσία: Δυτική Αττική

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από maggiver »

Δεν ξερω τι λετε εσεις παντως η γουβα ειναι...... καλλιτεχνίας, οχι σαν κατι αλλους που πλακωνουν με τα JCB :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
kwstasT
Δημοσιεύσεις: 771
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009, 19:00
Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από kwstasT »

Πριν 10 περίπου χρόνια στα μέρη μου κάποιοι τύποι άνοιξαν με τα χέρια τέτοιες γούβες ψάχνοντας λεφτά του Καραγιώργη.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από admin »

Χρυσοθήρες πήραν τα βουνά στη Ροδόπη και έσκαψαν όρυγμα αρκετών μέτρων για να βρουν τον θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και χρυσές λίρες από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Βοσκοί εντόπισαν το όρυγμα, σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, πάνω από τον Ιασμο, και είδαν τέσσερις άντρες εξοπλισμένους με μηχανήματα να συνεχίζουν το άνοιγμά του. Οπως ήταν φυσικό ειδοποίησαν την αστυνομία και οι χρυσοθήρες συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έναν 65χρονο συνταξιούχο ναυτικό και τρεις φίλους του, ηλικίας 35, 36 και 46 ετών, όλοι από την Αλεξανδρούπολη, που αναζητούσαν έναν μεγάλο θησαυρό.

Μάλιστα δεν έσκαβαν στα... τυφλά, αλλά είχαν στη διάθεσή τους παλιούς χάρτες και μαρτυρίες κατοίκων που έλεγαν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν κασόνια με λίρες από την Τουρκοκρατία, ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να έβρισκαν και μεγάλες ποσότητες χρυσού από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Για να φτάσουν στον θησαυρό έσκαψαν ένα όρυγμα σε μια δασική περιοχή βάθους περίπου 70 εκατοστών και μήκους αρκετών μέτρων και φρόντισαν να το σκεπάσουν με νάιλον για να μη βρέχονται κατά τη διάρκεια των ερευνών τους.

Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κομπρεσέρ, μία γεννήτρια, λάμπες φωτισμού, φτυάρια, αξίνες, τσάπες, καρότσια και άλλος εξοπλισμός.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι θρύλοι οργιάζουν, και επίδοξοι χρυσοθήρες αναζητούν μετά μανίας τα μεταλλεία χρυσού του Φιλίππου και του γιου του Αλέξανδρου.

Κανείς τους δεν στάθηκε τυχερός, μερικοί μάλιστα το πλήρωσαν με τη ζωή τους στο «καταραμένο βουνό», όπως είναι γνωστό στους κύκλους τους το Παγγαίο.

Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον 30 χρυσοθήρες έχασαν τη ζωή τους, με τραγικότερο όλων το δυστύχημα που συνέβη το 1998, όταν τέσσερα άτομα καταπλακώθηκαν από χώματα και πέθαναν από ασφυξία σε μια σπηλιά που είχαν ανοίξει για να φτάσουν σε θησαυρό.

Πριν από λίγα χρόνια τρεις νεαροί επίδοξοι χρυσοθήρες από τη Θεσσαλονίκη κινδύνεψαν σοβαρά όταν σημειώθηκε διαρροή μονοξειδίου του θείου στη γεννήτρια που είχαν μαζί τους σε μια σπηλιά του Παγγαίου, και λίγο αργότερα ένας 45χρονος καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων στη Νιγρίτα Σερρών, κατά τη διάρκεια αναζήτησης θησαυρού.

Χρυσό... στέκι
Ψάχνουν πετράδια στην «τρύπα του Μπαρέτα»

Στο Παγγαίο υπάρχει μία γνωστή σπηλιά, στη θέση «τρύπα του Μπαρέτα», η οποία ανοίχτηκε το 1965 από Καναδούς που έψαχναν για χρυσό. Η είσοδός της είναι μεγάλη, έχει 140 ξύλινα σκαλιά και μπαίνει σε βάθος 150 μέτρων στο βουνό. Αποτελεί γνωστό και «αγαπημένο» σημείο για τους χρυσοθήρες της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι αναζητούν όχι μόνο ακατέργαστο χρυσό, αλλά και πλάκες χρυσού, πολύτιμα πετράδια και κοσμήματα.

Τα χρυσωρυχεία του Παγγαίου είναι γνωστά από την αρχαιότητα, μαζί με αυτά της Θάσου και της κοιλάδας της σημερινής νοτιοδυτικής Βουλγαρίας (Κουμλί). Τα πρώτα χρυσά νομίσματα κόπηκαν με χρυσό των μεταλλείων της Μακεδονίας το 550 π.Χ., ενώ στη Θράκη υπήρχαν τετράδραχμα από τα εκεί ορυχεία κατά τα έτη 445-425 π.Χ.

Πηγή: ethnos.gr, 18.03.2011
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
asterioss

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από asterioss »

Αυτό για το jcb ξανά πεστω χαχαχα :lol: εντάξει μπορεί να μην ηταν και σαΐνια αλλά στο όνειρο όλοι έχουν δικαίωμα και εάν είναι η όχι μουφες τα στοιχεία τους μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ !!!!!!!!
takis12
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 10 Δεκ 2010, 11:18

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από takis12 »

ολοι με ενα ονειρο ζουμε καποτε να βρουμε κατι αυτο κανανε και αυτοι αλα ηταν ατυχη
JIKER
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 25 Απρ 2010, 22:46

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από JIKER »

Προς γνωση και συμορφωση
seril
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 11 Ιαν 2010, 01:52
Τοποθεσία: ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Επικοινωνία:

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από seril »

Αυτοί οι ανιστόριτοι έψαχναν στο Παπίκιο όρος το οποίο είναι γεμάτο από σκήτες και μονές.Δεν είχαν κανέναν πομάκο στην παρέα τους . Πομάκος τους κάρφωσε.
Άβαταρ μέλους
5alfa
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009, 16:17

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από 5alfa »

Για δεστε και αυτο καλα μου παιδια http://www.youtube.com/watch?v=1XQl2HcWvx8 λετε να ειναι ετσι??
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από admin »

Τι έβαλες τώρα μεγάλε; Κάποιοι θα κάνουν τούμπες με αυτό το ντοκιμαντέρ. Όσο το έβλεπα, τόσο μου θύμιζε οδοιπορικό τύπου «μουσείου». Ωραίο παραμύθι, αλλά μέχρι εκεί.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
KERAUNOS
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2009, 06:26
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από KERAUNOS »

Με πηγες πολλα χρονια πισω,αρχες δεκαετιας του 1980.Αυτη η περιγραφη για τον ταφο του μεγαλου Αλεξανδρου,υπηρχε σε ενα αιγυπτιακο-τρεχα-γυρευε οδοιπορικο, που εδωσε μεγαλη δοξα!!!!!! σε εκεινους τους λυτες που το ειχαν!!!!!.Ενας απο αυτους ηταν και ο μαγος-λυτης Σερουμαν.
Οσο για τον ιορδανο που ισχυριζεται αυτα περι ταφου Αλεξανδρου,δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι χρυσοθηρας,ο οποιος πιθανοτατα να πουλησε και κανενα χαρτη σε λογικη τιμη,αλλα και "αναμνηστικα" του ταφου σε αφελεις. :lol: :lol:
Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να κανουν οι αλλοι σε σενα.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από admin »

Κεραυνέ, όσο περνάει ο καιρός σε συμπαθώ όλο και περισσότερο, χαχαχα. Ο τύπος που τα ανέφερε αυτά υποτίθεται ότι ήταν ένας τυμβωρύχος από την Ιορδανία. Αν παρατηρήσεις τις περιγραφές του, τις περιγραφές του παππού από την Κρήτη για το τάφο του Μίνωα με τα αγάλματα που έβγαζαν ακτίνες από τα μάτια, το αθάνατο νερό, κ.λπ., τις περιγραφές του Βαλκώφ για οδοιπορικά τύπου μουσείου, τις περιγραφές του Λίτσα (ή κάπως έτσι) για το σπίτι των θεών στον Όλυμπο και τις περιγραφές αυτού του τυμβωρύχου από την Ιορδανία με τον τάφο του Αλεξάνδρου και τα μαγνητικά πεδία με τις γκαραζόπορτες, θα δεις ότι έχουν πολλά κοινά σημεία.

Το ερώτημα είναι, γιατί τα συμπεριέλαβε ο Μπισσάνος στο ντοκιμαντέρ του; Το έκανε γιατί το είδε ως έναν ευρέως διαδεδομένο μύθο στον χώρο των θησαυροθήρων οι οποίοι πιστεύοντας σε αυτόν, τον διέδιδαν συνεχώς. Είναι σα να κάνει κάποιος μια έρευνα και να πέσει πάνω στην Ροζαλία (για τους παλαιότερους) και να αρχίσει να του λέει για την τρύπα-βάραθρο που κατέβηκαν μέχρι την μέση με σχοινιά και είδαν στο πάτωμα ένα ψηφιδωτό με τον Βουκεφάλα και δίπλα μια μπρούτζινη θύρα με την προτομή του Αλεξάνδρου, αλλά δεν πήγαν μέχρι κάτω γιατί το μέρος το φρουρούσαν κερασφόρες οχιές. Αν το ακούσει και από άλλους μια και θα έχει διαδοθεί, θα το θεωρήσει ως κοινό μύθο των θησαυροθήρων και θα τον καταγράψει. Η περιγραφή που ανέφερα έχει γίνει, δεν είναι υποθετική. Δεν είναι κακό να καταγράφονται όλα αυτά, το κακό είναι να γίνονται πιστευτά ως πραγματικά.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008, 02:26
Τοποθεσία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Re: Εψαχναν τον θησαυρό του Μ. Αλεξάνδρου για την Ελλάδα

Δημοσίευση από ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ »

Αυτος ο τυπος ,ο συνταξιουχος, ειχε βγει και στις τοπικες ειδησεις(Δελτα TV) και περιεγραφε τι περιεχει ο θυσαυρος και ζητουσε την βοηθεια του κρατους για να τα βγαλει και να σωθει η Ελλαδα.Κασελες με χρυσο αμετρητες.Απο φιλο μου ,της πιατσας ,εμαθα οτι εβαζε συνεχεια στο κολπο ατομα , χορηγους και μοιραζε ποσοστα του θυσαυρου.Το κακο ειναι οτι και ο διος πιστευε οτι υπαρχει αυτος ο θυαυρος.
Ο χωρος των θυσαυροθυρων οπως τον εχω γνωρισει εγω μεσα απο το ιντερνετ ειναι 95% αυτου του πνευματικου επιπεδου.Και οπου υπαρχουν μικρονοικοι υπαρχουν γυρω τους και αρπακτικα. Απιστευτη σπαταλη χρηματος ,ενεργειας και χρονου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”