Ο τενεκές αντί για τυρί ήταν γεμάτος χρυσές λίρες!

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Ο τενεκές αντί για τυρί ήταν γεμάτος χρυσές λίρες!

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 24 Ιαν 2007, 20:14

Γραμμένο την 06/10/05 στις 12:54:28 GMT+02:00 από admin
Η μάνα κάθε τόσο καλούσε τον γιο από την Κομοτηνή να την επισκευάσει τον τοίχο της αυλής που έπεφτε κι όταν ο γιος ανέλαβε να φανεί συνεπής, τότε φάνηκε και τυχερός…

Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα, λέει η παροιμία και ο συμπολίτης από την Αίγειρο που ζει στην Κομοτηνή φαίνεται ότι είχε και τα δύο και τύχη και ριζικό και περπάτησε κατευθείαν στον στόχο, που δεν ήταν άλλο από ένα μισό τενεκέ που δεν είχε βέβαια μέσα τυρί, αλλά ήταν γεμάτος με λίρες!

Το περιστατικό που σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έγινε πριν 20 περίπου μέρες, έχει ως εξής: Εδώ και πολύ καιρό η γριά μητέρα ενός συμπολίτη τον ζητούσε να την επισκεφθεί και να κάνει κάποιο μερεμέτι στον τοίχο της αυλής που άρχισε να πέφτει, αλλά ο γιος, πότε με την δουλειά, πότε με την οικογένεια, ξεχνούσε να εκπληρώσει την επιθυμία της μητέρας του, οπότε στις συνεχείς οχλήσεις, αποφάσισε να την κάνει το χατίρι.

Πήρε λοιπόν τα κατάλληλα εργαλεία, καθώς και λίγο τσιμέντο και άμμο και άρχισε να γκρεμίζει όπου ο τοίχος παρουσίαζε κλίσεις και να τον επισκευάζει εκ νέου, ενώ πολλοί χασομέρηδες χωρικοί έβλεπαν την εργασία του κι έδιναν τις συμβουλές τους, μια και ο μάστορας ήταν περισσότερο άνθρωπος του στυλό, του μολυβιού και της πένας παρά των σκληρών εργασιών.

Και ξαφνικά ω του θαύματος, μέσα από χαλασμένα του πεσμένου τοίχου, ξεπρόβαλε καλοτοποθετημένος με μεράκι και ευσυνειδησία ο τενεκές, που όταν άνοιξε το καπάκι του, εμφανίσθηκε μέσα ένας τεράστιος θησαυρός χρυσών λιρών οθωμανικής και αγγλικής κοπής που έκαναν όχι μόνο τον τυχερό, αλλά και την ομήγυρη να τρίβουν τα μάτια τους από την λάμψη.

Όπως εκ των υστέρων έγινε γνωστό, ο πατέρας του τυχερού συμπολίτη ήταν μεγαλέμπορας λαδάς και ξυδάς, ονομαστός στην περιοχή και στην εποχή του, που τιμάρευε καλά τους καρπούς των κόπων του.

Έτσι, τα χρήματα τα έκρυψε στον τοίχο του σπιτιού του, αλλά το μυστικό φαίνεται ότι το κράτησε μέχρι την τελευταία πνοή και το πήρε μαζί του, μέχρις ότου ο τυχερός γιος το έβγαλε από την αφάνεια.

Πηγή: xronos.gr

--------------------------------------------------------------------------------
Σχόλια για αυτό το άρθρο:

τυρι
Γραμμένο την 06/10/05 στις 20:54:40 GMT+02:00 από goldmaniac
και εγω κανω ανακαινιση αλλα ντενεκε δεν βρηκα που τετοια τυχη

--------------------------------------------------------------------------------

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Γραμμένο την 10/10/05 στις 18:11:39 GMT+02:00 από athanasios
Επισκευαζω τοιχους . Εκει που εχει φτασει το τυρι και τυρι να εχει παλι τυχερος θα ειμαι .

--------------------------------------------------------------------------------

Σχόλιο
Γραμμένο την 12/10/05 στις 07:20:46 GMT+02:00 από admin
Σχόλιο της εφημερίδας Χρόνος συπ φύλο της: 07/10/2005

Μεγάλη έκταση έδωσε ο αθηναϊκός Τύπος και τα κανάλια με την πληροφορία του «Χρόνου» για ανεύρεση μισού τενεκέ με λίρες κατά την διάρκεια επιδιόρθωσης ενός τοίχου αυλής σπιτιού.
-Στα τηλεοπτικά πρωϊνά παράθυρα έγιναν συζητήσεις και εκφράστηκαν ερωτήματα όπως γιατί ένα τέτοιο γεγονός να μην το γνωρίζει ο δήμαρχος, η αστυνομία, η νομαρχία, σ’ όλα αυτά τα ερωτήματα όμως, δόθηκαν απαντήσεις με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο.
-Οπωσδήποτε ο γιος που πήγε από την Κομοτηνή να φτιάξει τον τοίχο του πατρικού του σπιτιού ύστερα από πολλές προσκλήσεις της μητέρας του δεν θα πήγε στην πολεοδομία να βγάλει άδεια, ούτε γνώριζε το περιεχόμενο του τενεκέ που έκρυβε ο πέτρινος τοίχος προκειμένου να κάνει νόμιμα την σχετική αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία, την Εφορεία, την Αστυνομία και όπου αλλού προβλέπουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους.
-Πολύ σωστά έκανε ο κύριος που τα βρήκε και έσπευσε να τα παραλάβει και να τα τιμαρέψει σε κάποιο άλλο τοίχο, ή κάποια γωνιά του σπιτιού του μέχρι να πάνε όλα… σε καλή μεριά, όπως πολύ καλά κάνει και κρατά το στόμα του κλειστό, γιατί αν το ανοίξει στον δήμαρχο και τον τσαντερμά, τότε τα πράγματα θ’ αρχίσουν να σκαλίζονται.
-Κι αν βρεθεί ο πραγματικός αριθμός του θησαυρού που έκρυβε ο τενεκές, τότε τα μισά και περισσότερα πηγαίνουν στο ελληνικό κράτος… Κι από εκεί διοχετεύονται για επιδοτήσεις βιομηχάνων προς ανάπτυξη του κράτους… Να λείπει λοιπόν αυτός ο ιερός σκοπός!
-Σύμφωνα με ειδικούς πάντως, ο μισός αυτός τενεκές, που μόλις άνοιξε φάνηκε ότι ήταν υπερπλήρης αγγλικών λιρών, αλλά είχε μέσα και ρεσάτια και χαμίτια, έχει χωρητικότητα 25.000 λιρών αγγλικής κοπής, πράγμα που θ’ αλλάξει την ζωή του συντοπίτη… Γιατί λοιπόν να το κοινολογήσει και να καταφθάσει όλο το χωριό, γνωστοί, συγγενείς, φίλοι να του ζητάνε δανεικά και αγύριστα;
-Ειδήμονες της του χωριού πάντως αναφέρουν, ότι ο θησαυρός αυτός δεν ήταν του έμπορου πατέρα του τυχερού, αλλά ήταν χρήματα βουλγαρικά που θάφτηκαν με τη επιστροφή των Βουλγάρων και οι παλιοί γνώριζαν την ύπαρξή τους αλλά όχι το ακριβές σημείο.
-Μιλούν μάλιστα και για δεύτερο μισό τενεκέ με λίρες κρυμμένο κάπου εκεί κοντά που ορισμένοι άρχισαν να ανιχνεύουν τον γύρω χώρο με μηχανήματα προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Πηγή: xronos.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Νέα και σχόλια υπάρχουν για σας από: coinsmania.gr
Τα σχόλια ανήκουν σε αυτόν που τα καταχώρισε. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.
Σημείωση: Αυτό το όνομα χρήστη είναι εικονικό και εμφανίζεται μόνο σε θέματα που είχαμε μεταφέρει από το παλιό – αρχικό μας φόρουμ, σε αυτό εδώ. Η μεταφορά έγινε χειροκίνητα γιατί δεν ήταν συμβατές οι βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε η δυνατότητα μετατροπής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”