Πλούσιοι στο μυαλό μας

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Πλούσιοι στο μυαλό μας

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 24 Ιαν 2007, 20:19

Γραμμένο την 11/11/05 στις 19:01:51 GMT+02:00 από psachouliaris
Πλούσιοι στο μυαλό μας

Το… μισό βουνό του Βερμίου έχουν σκάψει σύγχρονοι χρυσοθήρες, που επιμένουν να… βλέπουν κρυμμένους θησαυρούς σε κάθε γωνιά του είτε στο νομό Πέλλας είτε στο Νομό Ημαθίας. Το ήσυχο τοπίο του βουνού διαταράσσεται κάθε νύχτα από όσους παρανόμως προσπαθούν με μηχανήματα «σύγχρονης τεχνολογίας» ή ακόμη και με τσάπες και φτυάρια να ξετρυπώσουν το θησαυρό, για τον οποίο έχουν «ασφαλείς πληροφορίες».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ανάμεσα στους «κυνηγούς» είναι και αρκετοί Σερραίοι.
Μέχρι σήμερα, αντί των αμύθητων θησαυρών με τιμαλφή, τενεκέδες με λίρες ή χρυσάφια, μόνον έξοδα και ταλαιπωρία μετρούν όσοι επιχείρησαν να αναζητήσουν την τύχη τους στο βουνό. Ωστόσο, παρότι ο… άνθρακας δεν έχει πιάσει ακόμη την τιμή που κάποιοι θεωρούν ότι του αξίζει, επιμένουν να πιστεύουν σε ιστορίες και παραμύθια γερόντων που μάλλον τους έχουν πάρει στο… ψιλό.

Άλλες τρεις αιτήσεις για χορήγηση άδειας έρευνας και εκσκαφής για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού, στην Κτηματική Υπηρεσία του νομού Ημαθίας βρίσκονται στο δρόμο της έγκρισης.

«Πλούσιοι στο μυαλό μας»…
Στην περιοχή οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο να σκάβουν ακόμη και οι ίδιοι, απλώς και μόνο με αφορμή μια ιστορία ή μια ανάμνηση ιστορίας που είχε ακούσει ένας γέροντας ή μια γερόντισσα της περιοχής. «Εμείς εδώ ύστερα από τόσα χρόνια ιστοριών με θησαυρούς είμαστε ήδη πλούσιοι στο μυαλό μας. Έχουμε σκάψει κάθε γωνιά της περιοχής, αλλά κανείς δεν ευτύχησε να γίνει πλούσιος. Τι για περιουσίες από την κατοχή και το αντάρτικο έχουμε ακούσει, τι για λίρες από την τουρκοκρατία… Άλλοι με συγγενείς στο εξωτερικό φέρνουν μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων και βρίσκουν κάτι παλιοσίδερα ή κανένα βλήμα από τον πόλεμο. Άλλοι έρχονται νύχτες από το Κιλκίς, από τις Σέρρες, από όλη την Ελλάδα.

«Αφού, πλέον, όταν ακούμε μηχανήματα να περνούν τα βράδια γελάμε γιατί ξέρουμε ότι πρόκειται για νεόπλουτους που βγήκαν πάλι παγανιά για να βρουν κι αυτοί το τίποτα. Αν σου μπει πάντως η… ψείρα, πάει και τέλειωσε, θα κάνεις τα πάντα για να βρεις δήθεν θησαυρούς. Μια κουβέντα να σου πει κάποιος, εσύ θα κάνεις όνειρα για αμύθητα πλούτη. Εγώ, δεκαετίες τώρα, έχω ακούσει χιλιάδες ιστορίες από τη φαντασία κατοίκων της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη δεν έμαθα για κάποιον που να βρήκε το παραμικρό», τόνισε κάτοικος χωριού της Πέλλας.

http://www.myserres.gr

--------------------------------------------------------------------------------
Σχόλια για αυτό το άρθρο:

πσαχτηρι
Γραμμένο την 11/11/05 στις 21:24:33 GMT+02:00 από goldmaniac
Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗ-ΝΙΚΑ

--------------------------------------------------------------------------------

μπορεί..........
Γραμμένο την 11/11/05 στις 22:57:30 GMT+02:00 από ayapia
Προσωπικά γνωρίζω άτομα που έχουν βγάλει χρυσό και μου έχουν δείξει. Επίσης πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος, τόσο στα δάση της Ημαθίας, όσο και της Πέλλας Σίγουρα ιστορίες υπάρχούν πολλές. Απλώς η ελπίδα είναι αυτή που αναζωπυρώνει το ενδιαφέρόν όλων.

--------------------------------------------------------------------------------

παντα θα υπαρχουν
Γραμμένο την 11/11/05 στις 23:02:06 GMT+02:00 από psachouliaris
το ψαχτιρι πεθαίνει πάντα τελευταίο

--------------------------------------------------------------------------------

Νέα και σχόλια υπάρχουν για σας από: coinsmania.gr
Τα σχόλια ανήκουν σε αυτόν που τα καταχώρισε. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.
Σημείωση: Αυτό το όνομα χρήστη είναι εικονικό και εμφανίζεται μόνο σε θέματα που είχαμε μεταφέρει από το παλιό – αρχικό μας φόρουμ, σε αυτό εδώ. Η μεταφορά έγινε χειροκίνητα γιατί δεν ήταν συμβατές οι βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε η δυνατότητα μετατροπής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”