Θησαυροί σε Κομοτηνή και νότια Ροδόπη

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Θησαυροί σε Κομοτηνή και νότια Ροδόπη

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 25 Ιαν 2007, 10:01

Δημοσιευμένο από 15/09/05 στις 13:00:09 GMT+02:00 από admin

Οι ιστορίες των χαμένων ή κρυμμένων θησαυρών πάντα συναρπάζουν και πολλοί συντοπίτες ζουν με το όνειρο αυτό, δηλαδή της ανεύρεσης κάποιου κρυμμένου τσουκαλιού με πολλά χρυσά φλουριά και άλλα τιμαλφή.

-Πριν μερικά χρόνια, ο «Χρόνος» έφερε στην επιφάνεια ότι άγνωστοι κατόρθωσαν και γκρέμισαν το πίσω μέρος του οστεοφυλακίου παίρνοντας μάλιστα πολλά κιβώτια με οστά συμπολιτών και σταυρούς, τα οποία πέταξαν σε χωματερή της πόλης, όπου τα σκυλιά βρήκαν τροφή που τους πρόσφεραν οι ιερόσυλοι.

-Εξηγήσεις τότε δεν δόθηκαν από τους αρμόδιους για το τι συνέβη στο οστεοφυλάκιο της πόλης, παρά μόνο από συζητήσεις ότι χρειάστηκε να ανακαινισθεί και να επεκταθεί μία πτέρυγά του και τα οστά των συμπολιτών εμπόδιζαν.

-Με τον καιρό, έγινε γνωστό ότι στο σημείο εκείνο υπήρχε κρυμμένος θησαυρός των Ισραηλιτών της Κομοτηνής και κάποιοι που γνώριζαν την ύπαρξή του τον έβγαλαν. Και τώρα ζουν και βασιλεύουν σαν μεγιστάνες και μαχαραγιάδες.

-Φήμες για ύπαρξη μεγάλου θησαυρού κυκλοφορούσαν, ότι υπάρχει και στη νότια Ροδόπη, ο ένας κρυβόταν στα βάθη του Θρακικού πελάγους, όταν πριν μερικές εκατονταετίες το πλοίο που τον μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στο Άγιο Όρος, βούλιαξε καταμεσής του πελάγους και ήταν ο αμύθητος θησαυρός της Αγίας Αικατερίνης με χρυσές εικόνες, άγια δισκοπότηρα κα πλήθος πολύτιμων λίθων που δεν βρέθηκε ποτέ και ο άλλος ήταν ο ονομαστός θησαυρός του Πέτκο Βοεβόδα.

-Η ύπαρξη των δύο αυτών θησαυρών φαίνεται ότι κάνει πολλούς συμπολίτες να μην κοιμούνται και μάλιστα ένας, όνομα και μη χωριό με διασυνδέσεις στη ΝΑΣΑ, εκμυστηρεύτηκε σε Έλληνα επιστήμονα που εργάζεται εκεί, το πρόβλημά του, ζητώντας την επιστημονική του βοήθεια.

-Επιστρατεύθηκαν κατάλληλος δορυφόρος και φασματοσκόπιο που έκαναν έλεγχο αφ’ υψηλού υπόγεια και υποθαλάσσια, αλλά δυστυχώς, ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Οι ενδιαφερόμενοι όμως, δεν θα τα βάλουν κάτω.

Πηγή: Χρόνος Κομοτηνής.
Σημείωση: Αυτό το όνομα χρήστη είναι εικονικό και εμφανίζεται μόνο σε θέματα που είχαμε μεταφέρει από το παλιό – αρχικό μας φόρουμ, σε αυτό εδώ. Η μεταφορά έγινε χειροκίνητα γιατί δεν ήταν συμβατές οι βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε η δυνατότητα μετατροπής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”