Προς αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στο Ζάρκο

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5663
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Προς αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στο Ζάρκο

Δημοσίευση από admin » 31 Μαρ 2009, 15:31

Αναμφίβολα είναι ένα θέμα που συναρπάζει τους ανθρώπους διαχρονικά.

Η φιγούρα του Ιντιάνα Τζόουνς είναι σαφώς η πιο γνωστή και πιο χαρακτηριστική για τους κυνηγούς θησαυρών και πολύτιμων αντικειμένων. Αμύθητοι θησαυροί από την αρχαιότητα, μυστικές κρύπτες που φανερώνουν στους επίδοξους κυνηγούς τα πολύτιμα αντικείμενά τους, εκτάσεις που τυχόν κρύβουν αμέτρητες λίρες, μυστικοί χάρτες από τους πολέμους του 20ου αιώνα που οδηγούν σε εξαφανισμένες περιουσίες, χαμένα νομίσματα, ανιχνευτές κι ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους…

Ακόμη κι αν όλα αυτά φαντάζουν αρκετά έξω από την πραγματικότητά μας, υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους η αναζήτηση τέτοιων μυστηρίων και αινιγμάτων αποτελεί πάθος.
Μετά τις περιπτώσεις ανθρώπων που κατέθεσαν αίτηση για αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών σε περιοχές της Καλαμπάκας, μια νέα έρχεται να προστεθεί στην λίστα, αυτή την φορά σε ένα πεδινό Δήμο των Τρικάλων, αυτόν της Φαρκαδόνας.

Ειδικότερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της αίτησης για άδεια εκσκαφής ανεύρεσης κρυμμένου θησαυρού στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Ζάρκου.

Η αίτηση στο Δήμο Φαρκαδόνας κατατέθηκε από αρχιτέκτονα που ζει και εργάζεται στην περιοχή της Πτολεμαϊδας. Ο αρχιτέκτονας μετά την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων στις αρμόδιες Υπηρεσίες ζητά την χορήγηση άδειας εκσκαφής για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού σε έκταση κοινόχρηστη. Όσον αφορά το θησαυρό δεν είναι ιδιωτικός ενώ τα σημεία της αναζήτησης, όπως προαναφέρθηκε είναι στην περιοχή του αγροκτήματος Ζάρκου.

Γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη περιοχή, ίσως θα ήταν ένα από τα ερωτήματα που θα κατέθεταν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας στην γνωστοποίηση της είδησης.
Η «ΕΡΕΥΝΑ», (στην διάθεση της οποίας βρίσκονται τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου), ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιτέκτονα, ο οποίος υποστήριξε ότι η κίνηση για την κατάθεση της αίτησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες, έρχεται μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που έχει συλλέξει.

Μάλιστα ο ίδιος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι και στο παρελθόν προχώρησε σε ανάλογες ενέργειες σε αλλά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ 07 Μαρτίου 2009, αρ. φύλλου 15147, σελίδα 10, Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”