Χρυσοθήρες στον Κόζιακα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Χρυσοθήρες στον Κόζιακα

Δημοσίευση από admin » 05 Σεπ 2009, 18:54

Προ ημερών έκανε την εμφάνισή της μια αρκούδα στον Εξάλοφο στα πεδινά απαλλοτριώνοντας κάποια σφαχτά για την επιβίωσή της. Λίγες μέρες νωρίτερα στην περιοχή Ξυλοπάροικου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιο μελισσοκόμο πέρασε ευγενικά από μπροστά του και κατηφόρισε στο δάσος. Στην Καλλιθέα Γρεβενών πάλι επισκέπτεται καθημερινά το σπίτι του συμπολίτη Βασίλη Σακοράφα τρώει τα φρούτα της και φεύγει και πάλι στο δάσος.

Η ανέχεια και οι οικονομικές δυσκολίες έκαναν τους χρυσοθήρες κοινώς (ψαχτήρια) να βγουν πιο έντονα στο κλαρί για αναζήτηση θησαυρών απ’ την εθνική αντίσταση. Συγκεκριμένα ο ίδιος συμπολίτης είχε την τύχη να γίνει μάρτυρας δύο περιπτώσεων στην περιοχή Κόζιακα. Η μία απ’ τη μεριά Περτουλιώτικα Λειβάδια στο Σταυρό του Κόζιακα όπου υπάρχουν ερειπωμένα (Άμπρι) απ’ την εποχή που έδρευε εκεί το Κοινό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, το 1943. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα πεδία των μαχών δεν είχαν λίρες, είχαν πολυβόλα και σφαίρες. Η δεύτερη περίπτωση πάνω απ’ το Ξυλοπάροικο στο μονοπάτι που πάει για το Σταυρό. Εδώ οι χρυσοθήρες ήταν τρεις και οπλοφορούσαν με πιστόλια, οι δύο έσκαβαν και ο τρίτος ήταν ακροβολισμένος με το πιστόλι προτεταμένο σε θέση βολής. Όταν ο συμπολίτης τους αντελήφθη το έβαλε στα πόδια από το φόβο μην φάει και καμιά στραβή. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όλα μπορεί να συμβούν γι’ αυτό τα μάτια σας δεκατέσσερα.

Πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ 15 Αυγούστου 2009, αρ. φύλλου 15278, σελίδα 11

Σχόλιο admin: Άλλη μια περίπτωση που η δράση των κακώς εννοούμενων χρυσοθήρων γίνεται αιτία να αμαυρώνεται η εικόνα του συνόλου στα μάτια της κοινής γνώμης.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”