Κατάστημα για σύγχρονους χρυσοθήρες

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Κατάστημα για σύγχρονους χρυσοθήρες

Δημοσίευση από admin » 27 Ιούλ 2010, 13:54

Λένε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ό,τι, όμως, εντοπίσει ένας σύγχρονος ανιχνευτής μετάλλου, μπορεί και να είναι! Μάλιστα, οι επίδοξοι χρυσοθήρες συνεχώς αυξάνονται, εάν κρίνει κάποιος από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που καταγράφουν καταστήματα που πωλούν ανάλογα μηχανήματα.
Ένα απ' αυτά είναι και του Τριαντάφυλλου Τσίγκα, στο δημοτικό διαμέρισμα Πατουλιάς του νομού Τρικάλων, που τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για απλά μηχανήματα, κόστους 150 ευρώ, με τα οποία μπορούν να "αλιεύσουν" νομίσματα, δαχτυλίδια, αλυσίδες και ό,τι άλλο μπορεί να ξεχάσει κάποιος λουόμενος στην παραλία.

Ο Τριαντάφυλλος Τσίγκας, αφού έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, συνδυάζοντας το χόμπυ με την απασχόληση, δημιούργησε στην παραπάνω μικρή κοινότητα, το δικό του κατάστημα πώλησης ανιχνευτών μετάλλων, το οποίο οδηγεί τον αγοραστή, κατευθείαν, από τη θεωρία στην πράξη, αφού μπορεί να δοκιμάσει τις δυνατότητες του ανιχνευτή του, σε γειτονικό χωράφι, όπου έχουν διασκορπιστεί μέταλλα, γι' αυτό το σκοπό.

Οι πελάτες του κ. Τσίγκα προέρχονται από διάφορα μέρη της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και από την Πελοπόννησο, τα ελληνικά νησιά και αλλού. "Φυσικά, μη νομίζετε πως όλοι αυτοί αγοράζουν τα μηχανήματα που τους δείχνουμε. Οι περισσότεροι βλέπουν τις ικανότητές τους και μετά αξιολογούν αν τους συμφέρει να προχωρήσουν στην αγορά τους", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες του κ. Τσίγκα είναι χρυσοθήρες, αλλά όχι μόνο. Στους υποψήφιους αγοραστές συγκαταλέγονται υδραυλικοί, γεωλόγοι, υλοτόμοι, πολιτικοί μηχανικοί, όπως και ψυκτικοί.

Βέβαια, οι συζητήσεις με τους χρυσοθήρες είναι πραγματικός …θησαυρός. Όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, μπορεί ο καθένας, συνομιλώντας μαζί τους να ακούσει απίθανες ιστορίες για κρυμμένους θησαυρούς!

Η εκπαίδευση για ένα απλό μηχάνημα δίσκου διαρκεί δύο ώρες, ενώ για ένα γεωφυσικό μηχάνημα, καταγραφικό, απαιτείται ακόμη και μια ολόκληρη μέρα εκπαίδευσης για τους πελάτες.

Οι αγοραστές δείχνουν μεγάλη υπομονή και επιμονή για να μάθουν τη χρήση του ανιχνευτή, γιατί αυτό που κάνουν τους αρέσει πολύ, είναι το χόμπυ τους, διαπιστώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Όσον αφορά τις τιμές, αυτές ποικίλλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Ένας καλός δίσκος, με δυνατότητες, κοστίζει 800 ευρώ, με ελληνικό μενού. Ένα καλό, επίσης, μηχάνημα αποστάσεως, με εσωτερικό κομπιούτερ, φτάνει στα 1.800 ευρώ. Σ' αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο μηχάνημα προγραμματίζεται για οποιοδήποτε μέταλλο επιθυμεί ο χρυσοθήρας.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι μεγάλες κατηγορίες. Ένα καταγραφικό, απλό μηχάνημα κοστίζει 4.000 ευρώ, ένα παλμικού τύπου (τελάρο) έχει αρχική τιμή 4.200 ευρώ, ενώ η ανώτερη τιμή του μπορεί, με διάφορα αξεσουάρ, να φτάσει τα 7.000 ευρώ. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα μηχανήματα, που η τιμή τους φτάνει στα 50.000 ευρώ κατόπιν παραγγελίας.

Πηγή: express.gr, 23/07/10
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Odoiporos
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 14 Απρ 2010, 01:44

Re: Κατάστημα για σύγχρονους χρυσοθήρες

Δημοσίευση από Odoiporos » 27 Ιούλ 2010, 14:25

Ωραίο που σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το μηχάνημα πριν το αγοράσεις.
Θα ήθελα πάντως να δούμε και ένα θέμα για εμάς που δεν ξέρουμε τα μυστικά και τόσο καλά (που δεν νομίζω να είμαστε και λίγοι), τι διαφορές έχουν τα μηχανήματα που αναφέρθηκαν: αποστάσεως, καταγραφικό, παλμικό κ.λπ. Θα κάνει κάποιος τον κόπο να εξηγήσει διαφορές;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”