Φήμες για αμύθητο θησαυρό σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5663
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Φήμες για αμύθητο θησαυρό σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας

Δημοσίευση από admin » 23 Οκτ 2014, 19:24

Χωρίς κανείς να μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες από στόμα σε στόμα, το νέο κυκλοφορεί ταχύτατα. Όλα ξεκίνησαν από παρέες κυνηγών και η φημολογία αναφέρει ότι μέσα σε δύο καλά κρυμμένα μεταλλικά κουτιά που ήταν στο ίδιο σημείο δίπλα – δίπλα, βρέθηκαν τέσσερις (4) μικρές νταμιτζάνες (γυάλινα μπουκάλια με πλατύ στόμιο), τυλιγμένες με ασφαλή τρόπο, καλά σφραγισμένες που αντί για κρασί ή τσίπουρο ήταν γεμάτες με χρυσές λίρες!

Μάλιστα πληροφορίες που δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν από καμία επίσημη πηγή, αναφέρουν ότι κάθε τέτοιο μπουκάλι είχε μέσα κοντά στις 4.000 χρυσές λίρες, δηλαδή τα τέσσερα μαζί περίπου 15.000 χρυσές λίρες και ζύγιζαν γύρω στα 30 κιλά το καθένα. Με την τιμή της λίρας στα 240 € περίπου, η αξία του θησαυρού είναι κάπου 4.000.000 €!!!

Που ήταν…

Όσον αφορά το ακριβές σημείο, ακούγεται ότι μάλλον πρόκειται για μέρος πλησίον παλιάς εκκλησίας, στο νοητό τρίγωνο ανάμεσα από Ζίτσα, Γραμμένο και Χίνκα. Μάλιστα όπως λέγεται ήταν σε μικρό βάθος στο χώμα ανάμεσα σε δύο μεγάλα βράχια που όμως δεν προεξείχαν πολύ από το έδαφος.

Άλλοι μιλάνε ότι ήταν κοντά σε ερείπια παλιάς μονής της Λυκοστάνης πέρα από το ποτάμι προς τη Γιουργιάνιστα, άλλοι για σημείο απέναντι από τη Μονή Πατέρων κοντά στο Σακελλαρικό και άλλοι σε μέρος της Παλιουρής πλησίον πέτρινης γέφυρας.

Όσον αφορά τους «τυχερούς», οι φήμες επιμένουν ότι πρόκειται για αδέρφια που και παλιότερα όπως λέγεται είχαν ευνοηθεί από …τέτοια τύχη. Βέβαια πάντα σε τέτοιες φήμες, καλό είναι να κρατάει κανείς «μικρό καλάθι», αφού ούτε επαληθεύονται, συχνά μάλιστα διογκώνονται.

Υπάρχουν και άλλα;;;;

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αν βέβαια βρέθηκε, να βρέθηκε μόνο μέρος του θησαυρού και όχι όλος, υπολογίζοντας μάλιστα στην ύπαρξη και χρυσών κοσμημάτων κλπ και αρχίζουν με …"επιμέλεια" να ψάχνουν την κοντινή περιοχή. Μάλιστα επειδή είναι εποχή κυνηγίου, έχουν το «άλλοθι» να κυκλοφορούν με άνεση κυνηγώντας όμως όχι λαγούς ή αγριογούρουνα, αλλά λίρες…

Πηγή: http://zitsagate.blogspot.gr/2014/10/blog-post_23.html - 23.10.2014
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”