Χρυσοθήρες ψάχνουν για λίρες από το 1944

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5681
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Χρυσοθήρες ψάχνουν για λίρες από το 1944

Δημοσίευση από admin » 12 Μάιος 2015, 23:34

Πάτρα - Λεύκα
Όταν πέφτει το σκοτάδι οι χρυσοθήρες οργανώνονται και τα μηχανήματα πιάνουν... δουλειά στην περιοχή της Λεύκας! Εδώ και δύο μήνες περίπου, κάτοικοι της περιοχής έχουν ανησυχήσει για τους περίεργους θορύβους που ακούνε ορισμένες νύχτες και άρχισαν να προκαλούνται πολλές συζητήσεις για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρομαχτικούς ήχους. Αυτό που τελικά ανακαλύφθηκε είναι ότι πρόκειται για τις εργασίες αναζήτησης από χρυσοθήρες οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή στην προσπάθειά τους να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό! Όπως αποκαλύπτει στον «Κ» άνθρωπος που γνωρίζει καλά τις πληροφορίες των ερευνητών, προσπαθούν να εντοπίσουν έναν παλιό ξεχασμένο καρόδρομο που ένωνε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή με τον χείμαρρο Παναγίτσα. Σύμφωνα με τις φήμες, εκεί το 1944 θάφτηκαν τέσσερα σακιά με χρυσές λίρες, από τον Γερμανό διοικητή ο οποίος επόπτευε την περιοχή. Δυστυχώς, ο καρόδρομος έπαψε να υπάρχει στα μεταγενέστερα χρόνια και μέρος του πέρασε σε χέρια ιδιωτών. Οι χρυσοθήρες επιστρατεύουν μηχανήματα ανίχνευσης και όλα τα άλλα απαραίτητα και μέχρι σήμερα έχουν ψάξει σε τουλάχιστον πέντε με έξι σημεία, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα εντοπίσει το χρυσό που αναζητούν!

Και στις Ιτιές
Ανάλογες αναζητήσεις γίνονται και στην περιοχή των Ιτεών, ειδικά στην περιοχή κοντά στο ποτάμι του Γλαύκου, τόσο κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές όσο και προς την θάλασσα ή και στα Κρύα Ιτεών. Σε αυτό το σημείο την περίοδο του πολέμου λειτουργούσε σταθμός των ναζί και υπάρχει πλήθος πληροφοριών για τενεκέδες με χρυσές λίρες που οι ίδιοι οι Γερμανοί έθαψαν κατά την αποχώρησή τους στο τέλος του πολέμου αλλά ουδέποτε κατάφεραν να επιστρέψουν για να τις πάρουν. Παράλληλα γίνεται λόγος για μεγάλο γαιοκτήμονα ο οποίος μετά τον πόλεμο κατείχε εκτάσεις εκεί και είχε θάψει δικά του νομίσματα που όμως έμειναν θαμμένα για χρόνια! Προς επιβεβαίωση αυτών, οι χρυσοθήρες χρησιμοποιούν την περίπτωση Πατρινού επιχειρηματία ο οποίος όταν προ 20ετίας χρειάστηκε να κτίσει για να ανοίξει επιχείρηση στην περιοχή, ανακάλυψε λίρες!

Καλλιθέα, Κρήνη, Λυκοχωρό
Την ίδια ώρα, πληροφορίες για εκσκαφές και έρευνες που διεξάγονται κρυφά από ιδιώτες για την ανεύρεση τούρκικων θησαυρών ή κυρίως χρυσών λιρών Αγγλίας από την περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, έχουν στη διάθεσή τους και αξιωματικοί της Αστυνομίας που επαγρυπνούν προσπαθώντας να πιάσουν στον «ύπνο» τους χρυσοθήρες. Οι οποίοι ωστόσο πηγαίνουν οργανωμένοι. Με... τσιλιαδόρους σε μεγάλες αποστάσεις ακόμα και με ασυρμάτους, για να καταγράφουν πιθανές κινήσεις αστυνομικών και να ειδοποιούνται μεταξύ τους. Έρευνες για λίρες γίνονται στο Λυκοχωρό, προς την Κρήνη και την Καλλιθέα.

Οι θησαυροί που βρέθηκαν
Οι λίρες στο εικονοστάσι και στην Πατρών - Πύργου
Τις Αγγλικές λίρες, που είναι λέγεται πως είναι θαμμένες ανά την Αχαΐα, τις έριχναν Βρετανοί στους αντάρτες, σε γκαζοτενεκέδες αλλά πολλά από αυτά έπεσαν εκτός στόχου. Βρέθηκαν από άλλους που φρόντισαν να τις θάψουν, συνήθως σε μικρό βάθος γιατί, λόγω των πιθανών συνθηκών μάχης ή των συνθηκών υποχώρησης από μια περιοχή, δεν υπήρχε πολύς χρόνος για επιμελές θάψιμο. Είναι γνωστή σε πολλούς η ανακάλυψη χρυσών λιρών δίπλα σε εικονοστάσι Αγίας, σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, πριν μερικά χρόνια. Μάλιστα οι χρυσοθήρες, οι οποίοι πλούτισαν, ανακατασκεύασαν την εκκλησία της Αγίας στο χωριό! Σε άλλη περίπτωση, το 2010, έγινε ντόρος με τον χειριστή σκαπτικού μηχανήματος από το Λάππα, που εργαζόταν σε έργα της Πατρών - Πύργου και με το μηχάνημά του έβγαλε στο φως τενεκέ με λίρες τις οποίες άρπαξε και... εξαφανίστηκε!

Πηγή: dete.gr, 10.05.2015
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”