Αυτος ειναι θησαυρος

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
asterioss

Αυτος ειναι θησαυρος

Δημοσίευση από asterioss » 19 Μάιος 2007, 21:18

Ηταν ένα πλοιο του 1641 που μετέφερε φόρους από της ινδιες για τον βασιλια της Ισπανιας.
Βρέθηκε στα 2.500 μέτρα κάτω από το νερό .

Τον Μαρτιο

Στο βυθό του Γιβραλτάρ αναζητούν το μυθικό θησαυρό
Μαδρίτη


Η Βρετανία και η Ισπανία συμφώνησαν να αρχίσουν υποβρύχια εξερεύνηση για να εντοπίσουν το ναυάγιο βρετανικού πολεμικού πλοίου που είχε βυθιστεί στα ανοιχτά της νότιας Ισπανίας το 1964.


Στόχος των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν εάν το «Σάσεξ», που βυθίστηκε εξαιτίας καταιγίδας κοντά στο Γιβραλτάρ, μετέφερε θησαυρό σε χρυσά νομίσματα.

Το Ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε σαφές με ανακοίνωσή του πως εάν βρεθεί, ο θησαυρός θα ανήκει στη Βρετανία.

Το «Σάσεξ» μετέφερε χρήματα στον Δούκα της Σαβοΐας στην Ιταλία ως αντάλλαγμα για την βοήθειά του στον πόλεμο εναντίον του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ'. Εκτιμάται ότι τα χρυσά νομίσματα μπορεί να έχουν σημερινή αξία εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η Βρετανία ανέθεσε στην εταιρία διάσωσης Odyssey Marine Exploration τη διενέργεια των υποβρύχιων ερευνών. Η συμφωνία προβλέπει πως η Odyssey θα πάρει ένα μέρος από τα πιθανά ευρήματα του ναυαγίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Και αυτα βρήκαν


Aμερικανική ομάδα θαλασσίων ερευνών ανακοίνωσε ότι εντόπισε στα βάθη του Ατλαντικού ναυάγιο, το οποίο ενδέχεται να περιέχει το μεγαλύτερο θησαυρό που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας: Πρόκειται για 17 τόνους χρυσά και ασημένια νομίσματα αποικιακής περιόδου, εκτιμώμενης αξίας 500 εκατ. δολαρίων.
Πρόσφατα, αεροσκάφος που είχε μισθωθεί από την Odyssey Marine Exploration προσγειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με εκατοντάδες πλαστικά κουτιά, γεμάτα νομίσματα που είχαν βρεθεί στο βυθό. Τα 500.000 νομίσματα εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στην εταιρεία περίπου 1.000 δολάρια το ένα.
Η εταιρεία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το ναυάγιο. Η τοποθεσία βρίσκεται «στα διεθνή ύδατα» και έχει την κωδική ονομασία «Μαύρος Κύκνος». Στην περιοχή βρίσκονται πολλά ναυάγια και η Odyssey Marine αναφέρει ότι δεν μπορεί προς το παρόν να εικάσει την εθνικότητα του ναυαγίου.
«Είναι η μεγαλύτερη συλλογή νομισμάτων μέσα σε ναυάγιο», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας. «Καλή έκπληξη για εμάς ήταν η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πρώτα 6.000 νομίσματα που έχουμε πλέον στην κατοχή μας. Ειδικά τα χρυσά είναι σε θαυμάσια κατάσταση», πρόσθεσε.
H εταιρεία κάνει λόγο για ναυάγιο που μπορεί να αποδειχθεί «μεγάλης ιστορικής σημασίας».
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος asterioss την 19 Μάιος 2007, 21:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”