Ο νέος Indiana Jones... ετών 3!

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ghjk
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1223
Εγγραφή: 12 Ιουν 2007, 08:56
Τοποθεσία: Άργος

Ο νέος Indiana Jones... ετών 3!

Δημοσίευση από ghjk » 18 Νοέμ 2010, 12:37

Την τύχη του πρωτάρη φαίνεται να είχε ο 3χρονος James Hyatt από τη Βρετανία, ο οποίος λίγα λεπτά μετά από την πρώτη του εξερεύνηση με ανιχνευτή μετάλλων ανακάλυψε ένα χρυσό μενταγιόν το κόστος του οποίου υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο μικρός James βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον παππού του, τον περασμένο Μάιο, σε ένα χωράφι στο Hockley του Esssex, όταν ξαφνικά το μηχάνημα άρχισε να χτυπάει επίμονα. «Κρατούσα τον ανιχνευτή και έκανε μπιπ, μπιπ, μπιπ. Τότε σκάψαμε στο χώμα και υπήρχε χρυσός εκεί» είπε ο James.
Περίπου 20 εκατοστά κάτω από το έδαφος βρισκόταν το χρυσό μενταγιόν. Το συγκεκριμένο κόσμημα χρονολογείται κάπου στον 16ο αιώνα, την εποχή του βασιλιά Ερρίκου VIII, και πιθανολογείται ότι ανήκε σε κάποιο μέλος από τη βασιλική οικογένεια.

Το περίπου 3 εκατοστών κόσμημα αποτελείται από 73% χρυσό και έχει χαραγμένο επάνω του από τη μια πλευρά την Παναγία να κρατάει τον Σταυρό και από την άλλη πέντε ματωμένες καρδιές. Σύμφωνα με τους ειδικούς μόνο τρία ίδια κοσμήματα έχουν διασωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο γιος μου είναι ένας από τους πιο τυχερούς ανθρώπους» λέει ο περήφανος πατέρας Jason. Ενώ συνεχίζει «Εδώ και 15 χρόνια που έχω αυτό το χόμπι, δεν έχω βρει ποτέ κάτι παρόμοιο. Εάν μας δώσουν κάποια χρήματα, θα είναι όλα του παιδιού».

Το εύρημα του 4χρονου σήμερα James, αφού αξιολογηθεί θα δοθεί προς πώληση σε διάφορα ιδρύματα συμπεριλαμβανομένου και του Βρετανικού Μουσείου και τα χρήματα θα μοιραστούν εξίσου, στην οικογένεια του James και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού όπου βρέθηκε ο… θησαυρός!

Πηγή: protothema.gr, 17/11/2010
Tα εμπόδια τα συναντάει μόνο όποιος αποφάσισε να νικήσει τον εαυτό του. Στην πτώση δεν υπάρχουν εμπόδια, είναι ελεύθερη κ ανώδυνη.
http://www.youtube.com/watch?v=U_8PLcQONcA

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”