Ανασκαφές Τούρκων σε ελληνικές ιδιοκτησίες

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Cowboy
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 24 Σεπ 2009, 17:38

Ανασκαφές Τούρκων σε ελληνικές ιδιοκτησίες

Δημοσίευση από Cowboy » 17 Νοέμ 2011, 13:26

Ανασκαφές πραγματοποιούν οι Τούρκοι σε παλιές ελληνικές ιδιοκτησίες, για να βρουν χρυσάφι, που έκρυψαν οι Έλληνες όταν έφευγαν αλλόφρονες για να γλιτώσουν από το μαχαίρι του Κεμάλ. Στην περιοχή της Ριζούντας οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι είναι κρυμμένα 73 κιλά χρυσού, γι’ αυτό πήραν άδεια και η ανασκαφή ξεκίνησε.

Με χάρτες του Πυροβολικού (στον στρατό ανήκει τώρα η έκταση), αλλά δεν υπήρξαν μέχρι τώρα ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρόλο που έφτασαν στα τέσσερα μέτρα.

Οι χωρικοί μιλούν για Έλληνες από την Κύπρο, που φεύγοντας είχαν διατηρήσει την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν κάποτε στην πατρογονική γη, γι’ αυτό και έκρυψαν τον θησαυρό τους, αφού άλλωστε δεν μπορούσαν να τον πάρουν μαζί τους.

Είναι γεγονός, από μαρτυρίες των ξεσπιτωμένων και κατατρεγμένων Ελλήνων, ότι πράγματι έκρυβαν περιουσιακά τους στοιχεία ή τα έδιναν σε μουσουλμάνους κρυπτοχριστιανούς να τα φυλάξουν, ώσπου να επιστρέψουν.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν, όταν έφταναν οι Έλληνες εδώ, και έδιναν τα στοιχεία τους για να καταγραφούν, δήλωναν μόνιμη κατοικία τη Σμύρνη ή την Έφεσσο, και προσωρινή την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

http://www.liako.gr/news/home/36354-201 ... 21-07.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”