Βρέθηκε θησαυρός σε σπηλιά στη Βρετανία

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5663
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Βρέθηκε θησαυρός σε σπηλιά στη Βρετανία

Δημοσίευση από admin » 09 Ιούλ 2014, 14:00

Ένας μικρός θησαυρός ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στην Βρετανία αποτελούμενος από νομίσματα της Ρωμαϊκής και της Ύστερης Εποχής του Σιδήρου, όπου είχε παραμείνει ανενόχλητος για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Τα νομίσματα αρχικά ήρθαν στο φώς όταν ένας άνδρας βρήκε τέσσερα νομίσματα στο σπήλαιο Dovedale, στο Ντερμπισάιρ. Κάτι που οδήγησε σε μια πλήρους κλίμακας ανασκαφή κατά την οποία ανακαλύφθηκαν 26 νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών ρωμαϊκών που χρονολογούνται πριν από την εισβολή της Μεγάλης Βρετανίας το 43 μ.Χ. και άλλα 20 χρυσά και ασημένια κομμάτια της Ύστερης Εποχής του Σιδήρου που πιστεύεται ότι ανήκουν στη φυλή Corieltavi.

Αν και ρωμαϊκά νομίσματα βρίσκονται συχνά σε χωράφια, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται σε σπηλιά στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Ρέιτσελ Χολ, «τα νομίσματα αυτά υποδεικνύουν πως ο ιδιοκτήτης τους κατείχε πιθανότατα σημαντική εξουσία και πλούτο. Τα νομίσματα χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως σύμβολο δύναμης κατά τη διάρκεια της Ύστερης Εποχής του Σιδήρου, παρά για την αγορά και την πώληση βασικών τροφίμων και προμηθειών».

Μάλιστα, για την ανασκαφή του θησαυρού αυτού, για πρώτη φορά, βοήθησαν πρώην στρατιώτες που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν.

Τα κέρματα που έχουν καθαριστεί από συντηρητές στο Βρετανικό Μουσείο και το University College του Λονδίνου, θα παρουσιαστούν σε μόνιμη έκθεση στο μουσείο Buxton αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή: exedra.gr, 08.07.2014
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”