Μετά την αναβάθμιση, αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης στον λογαριασμό σας, καθαρίστε τον φυλλομετρτή σας και δοκιμάστε ξανά. Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://gr.pcmag.com/browsers-add-ons/3 ... te-browser

Ανιχνευτής μετάλλων ανακάλυψε Θησαυροφυλάκιο από τον Β'ΠΠ

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hythbreed
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2012, 09:50

Ανιχνευτής μετάλλων ανακάλυψε Θησαυροφυλάκιο από τον Β'ΠΠ

Δημοσίευση από hythbreed »

Όταν το ρωσικό προσωπικό ενός ανιχνευτή μετάλλων έψαχνε για ενεργά ναρκοπέδια σε σημεία όπου είχαν γίνει μάχες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακάλυψε ένα άθικτο θησαυροφυλάκιο που ανήκε σε έναν Γερμανό στρατιώτη.

Ακολουθώντας τη συνηθισμένη ρουτίνα τους, ανακάλυψαν κάτι ασυνήθιστο στο Nevsky Pyatachok, το σημείο όπου είχε γίνει μία από τις πιο αιματηρές εκστρατείες, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Πολιορκίας του Λένινγκραντ από το 1941 ως το 1943.

Μετά από λίγο σκάψιμο έφεραν στο φως ένα ολόκληρο θησαυροφυλάκιο με τα πιο ασυνήθιστα ευρήματα.

Εικόνα

Γεμάτο μέχρι πάνω με τα προσωπικά αντικείμενα ενός στρατιώτη του ναζιστικού στρατού, το θησαυροφυλάκιο είχε ετοιμαστεί πρόχειρα, αλλά περιέχει πλούσια ιστορικά στοιχεία…

Εικόνα

…μέχρι και γερμανικά Reichmarks, το νόμισμα που χρησιμοποιούνταν στη ναζιστική Γερμανία.

Εικόνα

Από ότι φαίνεται, στον ιδιοκτήτη του θησαυροφυλακίου άρεσε το τζαμαϊκανό ρούμι και τα πούρα…

Εικόνα

Εικόνα

Το πολυτελές περιεχόμενο μαρτυρά ότι ο ιδιοκτήτης του ήταν αξιωματικός στο Τρίτο Ράιχ, όπως φαίνεται και από την καρφίτσα με την σβάστικα…

Εικόνα

… αλλά και τα παράσημα του.

Εικόνα

Φαίνεται, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκεσε από το 1939 ως το 1945 και στοίχισε τη ζωή 1,5 εκατομμυρίων Ρώσων στρατιωτών και πολιτών, κατά την Γερμανική Πολιορκία 872 ημερών του Λένινγκραντ, κάποιοι αξιωματικοί έφεραν μαζί τους και τις ανέσεις τους.

Με την ανακάλυψη αυτού του θησαυροφυλάκιου, οι ιστορικοί συνεχίζουν να ενώνουν τα κομμάτια των ζωών των πολεμιστών και των δύο πλευρών.

Από την άλλη, φήμες λένε ότι ίσως και να μην πρόκειται για αυθεντικό εύρημα, αλλά για απάτη προκειμένου να τραβήξει την προσοχή όσων κάνουν συλλογή με αντικείμενα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο.

Πηγή: http://www.newsone.gr/paraxena/825380-
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”