Μετά την αναβάθμιση, αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης στον λογαριασμό σας, καθαρίστε τον φυλλομετρτή σας και δοκιμάστε ξανά. Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://gr.pcmag.com/browsers-add-ons/3 ... te-browser

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός σε κούπα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hythbreed
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2012, 09:50

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός σε κούπα

Δημοσίευση από hythbreed »

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός σε κούπα που είχαν κατασχέσει οι Ναζί στο Άουσβιτς

Ένα μικρό θησαυρό έκρυβε για περισσότερα από 70χρόνια μια κούπα που είχαν κατασχέσει οι Ναζί από κρατούμενο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

Εργαζόμενοι στο Μουσείο Άουσβιτς, όπου φυλασσόταν η κούπα μαζί με άλλα αντικείμενα, παρατήρησαν ότι ο πάτος της ήταν ψεύτικος και κάτω από αυτόν ήταν κρυμμένα ένα δαχτυλίδι και ένα κολιέ, πιθανότατα τα τελευταία αποκτήματα του κρατουμένου.

«Το κρύψιμο πολύτιμων αντικειμένων αποδεικνύει από τη μία το γεγονός ότι τα θύματα γνώριζαν ότι θα τους κλέψουν κατά την απέλαση, από την άλλη όμως δείχνει ότι οι οικογένειες των Εβραίων είχαν μια αχτίδα ελπίδας ότι αυτά τα αντικείμενα θα ήταν απαραίτητα για την επιβίωσή τους», δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, Piotr Cywinski.

Οι Ναζί συχνά διαβεβαίωναν τα θύματά τους ότι η μεταφορά τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν προσωρινή και ότι στη συνέχεια θα μεταφέρονταν κάπου αλλού, για μια καλύτερη ζωή. Ο καθένας μπορούσε να πάρει μαζί του μόνο μια μικρή βαλίτσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου, τα κοσμήματα θα φυλαχτούν με τον τρόπο που τα είχε κρύψει ο ιδιοκτήτης τους.

Εικόνα

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/20 ... 5308.html#
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”