Μετά την αναβάθμιση, αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης στον λογαριασμό σας, καθαρίστε τον φυλλομετρτή σας και δοκιμάστε ξανά. Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://gr.pcmag.com/browsers-add-ons/3 ... te-browser

Βρέθηκε τεράστιος θησαυρός σε προαύλιο εκκλησίας

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hythbreed
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2012, 09:50

Βρέθηκε τεράστιος θησαυρός σε προαύλιο εκκλησίας

Δημοσίευση από hythbreed »

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εικόνα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ανεύρεση τεράστιου θησαυρού που είχε θαφτεί από τους Έλληνες πριν φύγουν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στην περιοχή του Babaeski της επαρχίας των Σαράντα εκκλησιών, (Kırklareli), στην ανατολική Θράκη, έκανε γνωστό το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA και η τουρκική εφημερίδα Sözçü.

Ο θησαυρός αυτός που υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια τουρκικές λίρες και αποτελείται από πολύτιμα χρυσαφικά και κοσμήματα με πολύτιμα πετράδια, έγινε γνωστός όταν οι παράνομοι ανασκαφείς προσπάθησαν να δωροδοκήσουν την τοπική διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής για να μπορέσουν να ιδιοποιηθούν τον θησαυρό που είναι καθαρά ελληνικής προέλευσης. Μάλιστα το ποσό της επίδοξης δωροδοκίας ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, πόσο που δείχνει και την μεγάλη αξία του ανευρεθέντος θησαυρού.

[imghttp://nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2016/05/jandarmaya-60-milyon-lira-rusvet-teklif.jpg][/img]

Σύμφωνα με την ανακοινώσεις της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής, στον αυλόγυρο τη ς ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο χωριό Sofuhali, η οποία όταν έφυγαν οι Ρωμιοί μετατράπηκε σε τζαμί και σε βάθος δυο μέτρων βρέθηκε ο θησαυρός από χρυσάφι και άλλα πολύτιμα κοσμήματα.

Αυτοί που διενεργήσαν την ανασκαφή για την εύρεση του θησαυρού που είχαν κρύψει οι Έλληνες πριν φύγουν από την περιοχή, σίγουρα είχαν πληροφοριες για τον κρυμμένο θησαυρό και ήξεραν που θα σκάψουν στο προαύλιο της εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται συνελήφθηκαν από την Στρατοχωροφυλακή οι Τούρκοι υπήκοοι, T.G., A.Y., και İ.Y., οι οποίοι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν την Διοίκηση Στρατοχοροφυλακής για να ιδιοποιηθούν τα ανευρεθέντα κοσμήματα και το χρυσάφι που ήταν θαμμένο στο προαύλιο της εκκλησίας.

Άλλο ένα σημαντικό περιστατικό από τις χαμένες περιουσίες των Ελλήνων που πριν φύγουν με την ανταλλαγή των πληθυσμών έθαψαν πολλά πολύτιμα αντικείμενα σε διάφορα μέρη με την ελπίδα να μπορέσουν κάποτε να ξαναγυρίσουν και να πάρουν αυτό που τους ανήκει.

Δυστυχώς πολλά από αυτά τα θαμμένα περιμένουν ακόμα τους φυσικούς τους ιδιοκτήτες και συχνά αναστατώνουν τους Τούρκους που ψάχνουν συνέχεια για τους ελληνικούς θησαυρούς σε όλη την Τουρκία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πηγή: http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B2%CF%81% ... %B1%CF%85/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”