8 χρόνια φυλακή σε «κυνηγό θησαυρών»

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

8 χρόνια φυλακή σε «κυνηγό θησαυρών»

Δημοσίευση από admin » 25 Νοέμ 2007, 22:38

Κάθειρξη οκτώ ετών επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε «κυνηγό θησαυρών» στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος προέβη από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2003 σε παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, έξω από το χωριό Αψαλος της Νέας Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών βρήκε 1.260 ασημένια και χάλκινα νομίσματα, 35 δαχτυλίδια, ένα ακροκέραμο, δύο επιτύμβιες στήλες, μια μαρμάρινη βάση, 747 αρχαία αντικείμενα, 657 απολιθώματα και 37 λίθινα εργαλεία, τα οποία ουδέποτε δήλωσε στις αρχές ή κάποια αρχαιολογική υπηρεσία. Την ίδια ώρα, όμως, δεν έκανε κάποια προσπάθεια να τα πουλήσει και τα είχε στην κατοχή του σαν προσωπική συλλογή.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης μνημείων κατά συνήθεια, της παράνομης αρχαιολογικής έρευνας, της παράνομης χρήσης ανιχνευτή μετάλλων κατά συνήθεια και της παράβασης υποχρέωσης δηλώσεων μνημείου.

Πηγή: xronos.gr - 24/10/2007
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”