Γραφείο ευρέσεως χαμένων θησαυρών

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Γραφείο ευρέσεως χαμένων θησαυρών

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 15 Ιαν 2007, 19:58

Δημοσιευμένο από 24/07/06 στις 19:09:39 GMT+02:00 από admin

Αναζητά τους χαμένους θησαυρούς στη δυτική και τη κεντρική Μακεδονία... Ο λόγος για τον X. Μ., ο οποίος μάλιστα άνοιξε και γραφείο ευρέσεως χαμένων θησαυρών... Ναι, καλά διαβάσατε! Ο ίδιος μιλά στην «traffic» για το χόμπι του και υποστηρίζει πως κινείται σύμφωνα με θρύλους και ιστορίες που έχει ακούσει από τους παλαιότερους.

«Είναι μοναδική η αίσθηση που έχεις όταν ανακαλύπτεις κάτι το οποίο πολλοί έχουν ξεγράψει. Τον γνώμονα μου για τις επιχειρήσεις μου αποτελούν οι ιστορίες αλλά και οι θρύλοι που έχω ακούσει από τους παλαιότερους. Πιστεύω ότι τόσο στη δυτική όσο και στην κεντρική Μακεδονία υπάρχουν κρυμμένοι πολλοί χαμένοι θησαυροί. Ελπίζω να βρω κάποιους απ' αυτούς. Σε κάποιες έρευνες με βοηθάνε φίλοι μου, αλλά μου αρέσει πιο πολύ να ψάχνω μόνος μου».

Τα εξαρτήματα
Βέβαια, το σωστό ψάξιμο χρειάζεται και τα σωστά εργαλεία και έτσι ο κ. Μ. και οι φίλοι του είναι εφοδιασμένοι με χάρτες, τοπογραφικά περιοχών, ειδικές ράβδους και άλλα απαραίτητα εξαρτήματα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, απ' ότι δηλώνει τουλάχιστον στην «t» ο κ. Χ. Μ. δεν έχει βρει το θησαυρό που θα αλλάξει τη ζωή του μια για πάντα. Στο Νομό Κοζάνης οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι πρόποδες του Βερμίου στην Εορδαία, τα Σέρβια και το Βόιο.
Τα αγαπημένα σημεία ερευνών από τους ανθρώπους που αναζητούν τους χαμένους θησαυρούς είναι συνήθως τα μοναστήρια, αλλά και σπηλιές στα βουνά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα.
Εκεί όμως που έχουν σκαφτεί σπιθαμή προς σπιθαμή τα βουνά, είναι ο Γράμμος και το Βίτσι σε Καστοριά και Φλώρινα, περιοχές που είχαν μετατραπεί σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων στον εμφύλιο. Φυσικά όλες αυτές οι ανασκαφές γίνονται νόμιμα, δηλαδή με την προβλεπόμενη άδεια της κτηματικής Υπηρεσίας, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει στην «t» ο κ. Μ.

Τα μέρη που ψάχνουν
Στην Ομαλή Βοΐου πριν από ένα χρόνο έσκαψαν την πλατεία του χωριού, κάτω από το σπίτι του Μπέη, ο οποίος σύμφωνα με μία ιστορία είχε κρύψει τις λίρες στο υπόγειο του σπιτιού. Την ιστορία αφηγήθηκαν Τούρκοι που προέρχονται από την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1925, οι οποίοι επισκέφτηκαν πέρυσι τη γενέτειρα τους. Εφοδίασαν μάλιστα τους επίδοξους κυνηγούς με ένα χάρτη που έδειχνε το ακριβές σημείο του θησαυρού. Στο Βέρμιο έχουν γίνει πάμπολλες ανασκαφές κοντά στα χωριά Μεσόβουνο και Πύργοι, στον Νομό Κοζάνης. Οι φήμες μιλούν για μια τράπεζα που είχαν οι Οθωμανοί μέσα σε μια σπηλιά.
Στο Προσήλιο Σερβίων γίνεται λόγος για ένα σημείο στο οποίο έκρυψαν ένα εγγλέζικο τζιπ φορτωμένο με χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή Νεοζηλανδών στρατιωτών...
Στα ακριτικά χωριά των Νομών Καστοριάς και Φλώρινας οι «κρυμμένοι θησαυροί» στο Γράμμο και στο Βίτσι είναι τα αγαπημένο θέμα συζήτησης μεταξύ των χωρικών. Εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, είναι πολλοί οι χρυσοθήρες που έρχονται εφοδιασμένοι με χάρτες από άλλες περιοχές της χώρας προς αναζήτηση των θησαυρών που κρύβουν τα βουνά από την εποχή του εμφύλιου.

Πηγή: TRAFFIC, 15/07/2006, ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ Χ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anonymous την 06 Ιαν 2008, 20:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”