Το χρυσό ρολόι του Λίνκολν έκρυβε μυστικό μήνυμα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Το χρυσό ρολόι του Λίνκολν έκρυβε μυστικό μήνυμα

Δημοσίευση από admin » 16 Μαρ 2009, 14:18

Μυστικό μήνυμα για τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο ήταν χαραγμένο εδώ και 148 χρόνια στο χρυσό ρολόι τσέπης του Αβραάμ Λίνκολν, χωρίς να το γνωρίζει ο πρόεδρος. Η αποκάλυψη έγινε αφότου ο Νταγκ Στάιλς, απόγονος του ωρολογοποιού ο οποίος χάραξε το μήνυμα, πληροφόρησε το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας όπου φυλασσόταν το κειμήλιο για τις οικογενειακές φήμες σχετικά με την κρυφή επιγραφή.

O Τζόναθαν Ντίλον, ιρλανδός μετανάστης και ωρολογοποιός, επισκεύαζε το χρυσό ρολόι του προέδρου Λίνκολν όταν έμαθε όταν τα στρατεύματα των Ομόσπονδων Πολιτειών άνοιξαν πυρ στο Φορτ Σάμπτερ, στο Τσάρλεστον της Βόρειας Καρολίνας, την προηγούμενη ημέρα, στις 12 Απριλίου του 1861, ξεκινώντας έτσι τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

Οπως είπε αργότερα στην οικογένεια και στους φίλους του, χάραξε στην εσωτερική πλάκα του προεδρικού ρολογιού μερικές λέξεις για να καταγράψει την ιστορική ημέρα, το έκλεισε ξανά και το έστειλε στον Λευκό Οίκο χωρίς να το δείξει σε κανέναν.

Οι φήμες ότι ο ωρολογοποιός είχε χαράξει μια μυστική επιγραφή στο ρολόι του προέδρου κυκλοφορούσαν στην οικογένεια, ώσπου ο κ. Στάιλς ανακάλυψε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόγονός του στην εφημερίδα «Τhe Νew Υork Τimes» το 1906. Εκεί έλεγε ότι είχε γράψει: «Επεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Η σκλαβιά πέθανε. Ευχαριστώ τον Θεό που έχουμε έναν πρόεδρο που τουλάχιστον θα προσπαθήσει (σ.σ.: να καταργήσει τη δουλεία) ».

Το μουσείο δέχθηκε να καλέσει έναν ειδικό, τον Τζορτζ Τόμας , ο οποίος άνοιξε και πάλι το ρολόι που είχε σταματήσει να λειτουργεί για να εξετάσει τους ισχυρισμούς του ωρολογοποιού. Υστερα από προσεκτική δουλειά 45 λεπτών και παρουσία δημοσιογράφων, συντηρητών αλλά και του κ. Στάιλς, αποκαλύφθηκε η πραγματική μυστική επιγραφή: « 13 Απριλίου 1861.Το Φορτ Σάμπτερ δέχθηκε επίθεση από αντάρτες και ευχαριστούμε τον Θεό που έχουμε κυβέρνηση».

Πηγή: typos.com.cy

Σημείωση: το θέμα αυτό το έβαλα στην σελίδα για να δείτε πως αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου μια πληροφορία, ακόμα και αν προέρχεται από πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος κάποιου. Το αρχικό μήνυμα του ωρολογοποιού, έφτασε να μεταδοθεί διαφορετικά από τον πρόγονο του. Έτσι και με τις ιστορίες για θησαυρούς αλλάζουν τα αρχικά δεδομένα σιγά – σιγά, με το πέρασμα του χρόνου. Μία λέξη να αλλάξει και ο πλάτανος να γίνει πεύκο, αρκεί για να μην βρεθεί ποτέ τίποτε.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”