Στο Μοναστηράκι βρέθηκε το κλεμμένο αρχείο του Χαρ. Φλωράκη

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vng
Δημοσιεύσεις: 439
Εγγραφή: 27 Ιαν 2010, 00:32

Στο Μοναστηράκι βρέθηκε το κλεμμένο αρχείο του Χαρ. Φλωράκη

Δημοσίευση από Vng » 09 Ιουν 2011, 15:33

Σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, εντοπίστηκε μέρος του πολύτιμου αρχείου του Χαρίλαου Φλωράκη, που είχε κλαπεί τον Μάρτιο του 2009 από το μουσείο που ίδρυσε το ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Παλαιοζογλώπι Καρδίτσας.

Στο παλαιοπωλείο βρέθηκε πλήθος από βιβλία, φύλλα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», της «Ακρόπολης», της «Απογευματινής», βιβλία του ΚΚΕ και παλιές εκδόσεις από την ΕΣΣΔ, ιστορικές σημειώσεις που χρονολογούνται από το 1930, όχι όμως και η πίπα, η βαλίτσα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του ιστορικού ηγέτη που είχαν κλαπεί από το μουσείο του.

Στο ίδιο παλαιοπωλείο βρέθηκαν επίσης εκκλησιαστικοί θησαυροί που αφαιρέθηκαν από εκκλησίες της ορεινής Καρδίτσας και της Ευρυτανίας, ανάμεσά τους και τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Στυλιανού.

Η Ασφάλεια Καρδίτσας συνέλαβε έναν 50χρονο από την περιοχή ως δράστη των διαρρήξεων και καλεί όσους έχουν πέσει θύματα διαρρηκτών να προσέλθουν και να αναγνωρίσουν κάποια από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος.

Πηγή: http://voliotaki.blogspot.com/
Στη ζωή τα τρία καλύτερα πράγματα είναι ένα ποτό πριν, και ένα τσιγάρο μετά...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”