Σύλληψη 6 ατόμων για παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vng
Δημοσιεύσεις: 439
Εγγραφή: 27 Ιαν 2010, 00:32

Σύλληψη 6 ατόμων για παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο

Δημοσίευση από Vng » 10 Ιουν 2011, 18:04

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011, 16:04

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω σε αγροτική περιοχή της Ματαράγκας Καρδίτσας, από αστυνομικούς έξι άτομα, για παράβαση των διατάξεων του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιτόπου αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν εντός αγροτεμαχίου της Ματαράγκας, το οποίο ανήκει σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, τα παραπάνω άτομα, να διενεργούν παράνομη ανασκαφή για ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων ή θησαυρού, χρησιμοποιώντας ένα εκσκαφικό μηχάνημα έργων (τσάπα), ιδιοκτησίας ενός κατοίκου Καρδίτσας εκ των συλληφθέντων, διανοίγοντας τάφρο μήκους τεσσάρων μέτρων, πλάτους ενάμιση μέτρου και βάθους δύο μέτρων, χωρίς τελικά να ανεύρουν κάτι, λόγω της επέμβασης των αστυνομικών και της επ' αυτοφώρω σύλληψής τους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Πηγή: zougla.gr
Στη ζωή τα τρία καλύτερα πράγματα είναι ένα ποτό πριν, και ένα τσιγάρο μετά...

kwstasT
Δημοσιεύσεις: 771
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009, 19:00
Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ

Re: Σύλληψη 6 ατόμων για παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χ

Δημοσίευση από kwstasT » 10 Ιουν 2011, 19:15

Σύλληψη 6 ατόμων για παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο της Ματαράγκας.


Συνελήφθησαν επ` αυτοφώρω σε αγροτική περιοχή της Ματαράγκας Καρδίτσας, από 16 ενεδρεύοντες αστυνομικούς 6 άτομα, οι 3 εξʼ αυτών κάτοικοι Λάρισας και οι υπόλοιποι 3 κάτοικοι Καρδίτσας, ηλικίας 67,65,59,59,56 και 25 ετών, για παράβαση των διατάξεων του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορία, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν επιτόπου αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν εντός αγροτεμαχίου της Ματαράγκας, το οποίο ανήκει σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, τους συλληφθέντες, να διενεργούν παράνομη ανασκαφή για ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων ή θησαυρού, χρησιμοποιώντας εκσκαφτικό μηχάνημα έργων (τσάπα), ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, διανοίγοντας τάφρο μήκους 4 μέτρων, πλάτους 1,5 μέτρου και βάθους 2 μέτρων, χωρίς τελικά να ανεύρουν κάτι, λόγω της επέμβασης των αστυνομικών και της επʼ αυτοφώρω σύλληψής τους.

Σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συλληφθέντα, κατοίκου Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ανιχνευτής μετάλλων με τα παρελκόμενά του.

Το μηχάνημα εκσκαφής και ο ανιχνευτής μετάλλων κατασχέθηκαν, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς τους για παράνομη έρευνα και ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο.
Από το http://www.trikalanews.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”