Από σήμερα οι έρευνες για το θησαυρό στο Ηράκλειο

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Από σήμερα οι έρευνες για το θησαυρό στο Ηράκλειο

Δημοσίευση από admin » 23 Σεπ 2011, 13:03

Έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου είναι οι Έλληνες και Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι όπως είχε αποκαλύψει η «Π» θα αναζητήσουν τους θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται καλά κρυμμένοι στο βυθό της θάλασσας.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο και αναμένεται σήμερα ή αύριο να ξεκινήσουν έρευνα την εποπτεία της οποίας έχει η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Οι έρευνες των αρχαιολόγων, γεωλόγων, ωκεανογράφων κοκ θα διαρκέσουν ένα μήνα, ενώ τα αποτελέσματα τους θα γνωστοποιηθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι Έλληνες και οι ξένοι επιστήμονες που συμμετέχουν στην τεράστια αυτή προσπάθεια θα αναζητήσουν οποιοδήποτε πολιτισμικό αγαθό υπάρχει στο βυθό της θάλασσας, αφού η θαλάσσια περιοχή που θα εξερευνηθεί αποτέλεσε μία θαλάσσια ναυτική περιοχή που χρησιμοποιήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και σίγουρα όπως εκτιμούν οι αρχαιολόγοι υπάρχουν αρχαιολογικό κατάλοιπα στο βυθό, είτε πρόκειται για ναυάγια, είτε για μεμονωμένα αντικείμενα.

Στόχος των ειδικών είναι να χαρτογραφηθεί η περιοχή και να τεκμηριώνεται ό,τι εντοπίζεται.

Οι επιστήμονες έχοντας τα κατάλληλα μηχανήματα και εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιεί η κορυφή της τεχνολογίας και υποβρύχιας επισκόπησης θα ερευνήσουν από το Φόδελε μέχρι και την Χερσόνησο, αλλά και την θαλάσσια περιοχή της Ντίας για τον εντοπισμό μινωικών και ιστορικών ναυαγίων.

Πηγή: heraklion1.blogspot.com, 23.09.2011
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”