Σφαγή στην Ιορδανία για θησαυρό αξίας τρισεκατομμυρίων;

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5672
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Σφαγή στην Ιορδανία για θησαυρό αξίας τρισεκατομμυρίων;

Δημοσίευση από admin » 05 Οκτ 2014, 17:05

«Ανασκαφές στην Ιορδανία έφεραν στο φως ευρήματα εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ». Αυτός ήταν ο τίτλος στα περισσότερα αραβικά μέσα για τις ανασκαφές που έκανε η αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας στην περιοχή Αζλούν.

Στην πόλη Αζλούν της Ιορδανίας, μία ώρα μακριά από το Αμμάν ο στρατός είχε αποκλείσει την περιοχή εξαιτίας των πολύ σημαντικών ευρημάτων που έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη στο φως έλεγαν οι κάτοικοι που είχαν ξεσηκωθεί για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που έφταναν στ αυτιά τους.

Οι πληροφορίες ότι λάρνακες, σπουδαία άλλα ευρήματα και χρυσός τρισεκατομμυρίων ευρώ είχαν βρεθεί στην περιοχή είχαν δεθεί απόλυτα με την παρέμβαση του στρατού και την φύλαξη της ανασκαφής.

Με εντολή της, η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε απαγορεύσει την αναμετάδοση της εικόνας από την περιοχή και την επίσκεψη όσων δεν ανήκουν στην ανασκαφική ομάδα.

Το μυστήριο γύρω από τις ανασκαφές στο Αζλούν έχει δημιουργήσει και πολλά σενάρια για τα ευρήματα.

Όλοι αναρωτιούνται αν τα ευρήματα είναι όντως από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου όπως είχε διαρρεύσει , ο οποίος για να πάει στην Πέλλα πέρασε από το Αζλούν.

Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ιορδανίας προσπάθησε να σταματήσει τα σενάρια για τα περιβόητα ευρήματα δηλώνοντας ότι επρόκειτο για εβραϊκό κατασκοπευτικό υλικό και εκρηκτική ύλη που ήταν θαμμένα μέσα σε κουτιά.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κλειστά κουτιά οι οποίες φαίνεται να μην έπεισαν τους πολίτες και διάφορους οργανισμούς που έχουν εστιάσει στο θέμα.

Από την άλλη πλευρά μάλιστα δημοσιεύονται φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ευρήματα αιγυπτιακής περιόδου και χρυσό τα οποία αποδίδονται στην συγκεκριμένη ανασκαφή.

Ο κόσμος είναι διχασμένος διότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται διαρκώς πολύ σημαντικά ευρήματα. Μάλιστα αρχαιοκάπηλοι έχουν πολλές φορές οδηγήσει τις ανασκαφές σε πηγή χρυσού και πάντα η κυβέρνηση διασκέδαζε τις εντυπώσεις για τα ευρήματα σύμφωνα με το Γιάσερ Χαμπίμπ δημοσιογράφο της περιοχής.

Δεν θα μάθουμε για τα ευρήματα αν τα φορτηγά τα μεταφέρουν εκεί που θέλουν οι κυβερνητικοί τονίζει στο newsbomb.gr ο δημοσιογράφος.

Η πλευρά του Ισραήλ χωρίς να κάνει ιδιαίτερες ανακοινώσεις για το θέμα άφησε να διαρρεύσει μέσα από τις εφημερίδες ότι οι Ιορδανοί λένε ότι βρήκαν δικό μας υλικό αλλά δεν δέχτηκαν να είμαστε στην ανασκαφή. Ότι βρίσκουν στο έδαφός τους τούς ανήκει.»

Όσο όμως η Ιορδανία προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στην στιχομυθία τόσο τα σενάρια οργιάζουν για την ανασκαφή στο Αζλούν χωρίς κανείς τελικά ως τώρα να γνωρίζει την πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη τύπου που δίνει σε δημοσιογράφους ο αρχαιολόγος Μπαγδάτ Ντζιλαλί Ντιμπάλαχ (παρακάτω βίντεο) εμφανίζει φωτογραφίες και βίντεο από ευρήματα αιγυπτιακής περιόδου , χρυσά δέντρα λάρνακες , ευρήματα που συνδέονται με την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ο ίδιος την ακριβή περιοχή της Ιορδανίας αλλά το αφήνει στα χέρια της Ιορδανικής κυβέρνησης.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/sto ... z3F49ZrkHK
03.10.2014
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)

Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις - Joseph Campbell

Παρακαλώ να βάζετε τις ερωτήσεις σας στο φόρουμ, σε προσωπικά μηνύματα δεν απαντώ.

Μηνύματα και θέματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία γράμματα θα διαγράφονται άμεσα από την ιστοσελίδα.

Παρακαλώ, όσοι έχουν τοπικές εφημερίδες με αναφορές σε θησαυρούς, και το επιθυμούν, ας μου στείλουν ένα αντίγραφο μέσω e-mail για το αρχείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”