Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από vetnm »

Ο λοχαγός του Γ’ Ράιχ θεωρείτε ο βασικός υπεύθυνος για το γεγονός πως περίπου 50.000 εβραίοι της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν και οι περισσότεροι από αυτούς εξοντώθηκαν στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

Ο Μαξ Μέρτεν πριν τους στείλει στο θάνατο είχε φροντίσει να λεηλατήσει τις περιουσίες τους, υποσχόμενος που θα τους γλιτώσει αν τον πληρώσουν αδρά. Όταν βέβαια έπαιρνε αυτό που ήθελε, τους έβαζε στα τρένα του θανάτου και τους έστελνε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η αξία των όσων κατάφερε και αποκόμισε υπολογίζεται πως ξεπερνούσε το ιλιγγιώδες ποσό των 125.000.000 χρυσών φράγκων!Όταν το Γ’ ράιχ άρχισε να χάνει στα μέτωπα του πολέμου και να υποχωρεί προς τα γερμανικά εδάφη, ο Μέρτεν έφυγε από την Ελλάδα. Λέγεται πως πήρε μαζί του μόνο ένα μικρό μέρος από το θησαυρό που είχε συγκεντρώσει. Το μεγαλύτερο μέρος το έθαψε κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Αυτό σύμφωνα με μια εκδοχή.

Σύμφωνα με μια άλλη, ο Μέρτεν όταν είδε πως το μέτωπο κατέρρεε φόρτωσε σε μερικές δεκάδες καμιόνια, εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, περίπου 12 τόνους σε χρυσάφι και τιμαλφή, διαμάντια τεράστιας αξίας ακόμα και αρχαία αντικείμενα. Η πομπή από τα καμιόνια φτάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εκεί φορτώνονται σε ένα γερμανικό υποβρύχιο το οποίο μεταφέρει το θησαυρό στη Σάμο. Εκεί, (σύμφωνα πάντα με τον αστικό μύθο) ο Μέρτεν αγοράζει μια μεγάλη τράτα όπου φορτώνει τα πολύτιμα κιβώτια.Η τράτα έχει προορισμό τη Φοινικούντα Μεσσηνίας. Στα ανοιχτά (το σημείο υποτίθεται πως ήταν σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 97 μέτρων) το υποβρύχιο τορπιλίζει την τράτα η οποία βυθίζεται. Στόχος του Μέρτεν ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα για να πάρει το θησαυρό.

Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Κανένας θησαυρός δεν βρέθηκε παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει (με τελευταία το 2000
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/ ... savros-tou
Το διάβασα και το κοινοποιώ. Δεν γνωρίζω αν είναι εμπεριστατωμένο.Στο παρελθόν είχα ακούσει οτι είναι θαμμένος κάτω απο πολυκατοικία στην Τούμπα Θεσσαλονίκης
Chef61
Δημοσιεύσεις: 603
Εγγραφή: 23 Αύγ 2016, 22:21

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από Chef61 »

Η πρώτη εκδοχή μου κάθεται καλύτερα, θαμμένα στην βόρεια Ελλάδα, άρε Μακεδονία τη κρύβεις, φίλε vetnm γράψε λίγο και για το KIS
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από vetnm »

Chef61 έγραψε: 07 Νοέμ 2017, 03:56 , φίλε vetnm γράψε λίγο και για το KIS
KIS ,δεν μου λεει κάτι.
mcho67
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2017, 08:54

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από mcho67 »

αυτο το παραμυθι με το ψαροκαικο στα μερη μου να σταματησει.ειναι ΨΕΜΑ .οταν γυρισε ο μερντεν και τον εποιασαν ηταν φυλακη 2μισυ χρονια στους διαβατες νομιζω.οταν ο καραμανλης ηρθε στην κυβερνηση ο μερντεν και η κυβ. της τοτε Δυτ. Γερμανιας εκβιασε την ελλ. κυβ. οτι θα παρουσιαζαν στοιχεια για συνεργ. των γερμανων την κατοχη.....πλην σαφως φωτογραφηζαν 5-6 υπουργους του καραμανλη....ετσι υπογραφτηκε η περηφημη τροπολογια ...οι φερομενοι απο εμας να μην διωκονται.ΤΩΡΑ οσο για τον θησαυρο πιστευω μετα την αποφυλακιση του ..ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ να τον μεταφερει. την ποσοτητα ακριβως δεν την ξερεικανεις σιγουρα.
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από vetnm »

Το οτι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη 12 χρόνια μετά τον πόλεμο δείχνει οτι το κίνητρο δεν ήταν ο τουρισμός αλλά ο θησαυρός.
Δυστυχώς όμως για αυτόν, λόγω της αστυφιλίας η Τούμπα δεν ήταν περιβόλια και εξοχικά αλλά μια κατοικημένη περιοχή.
Η νόμιμη διαδικασία ανασκαφής θα ήταν για αυτόν καταστροφική γιατί θα αποδείκνυε την ληστεία, που έκανε σε βάρος των Εβραίων.
Αν κάποιος ήθελε να μάθει την αληθεια θα έψαχνε για τις αγορές ακινήτων στην Τούμπα απο ανθρώπους που είχαν σχέση με την Γερμανία.
Ευφυής ήταν. Ο θησαυρός υπήρχε. Ποιός αγόρασε ακίνητο δίπλα απο την φυσική τούμπα που βρίσκεται πριν το γήπεδο του ΠΑΟΚ την δεκαετία του 1960;
apatsi
Δημοσιεύσεις: 2015
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 15:53

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από apatsi »

Ο ιστορικός των γεγονότων της κατοχής Δημοσθένης Κούκουνας, έρεύνησε σπιθαμή προς σπιθαμή την ιστορία του Μέρντεν, την κατέγραψε και την παρουσίασε σε 4 συνέχειες στο περιοδικό του "Λαβύρινθος". Μάλιστα, περιείχε και όλα τα πρακτικά της δίκης.
Περιληπτικώς:
1. Ο Μέρντεν δεν ήταν Λοχαγός του Γερμανικού Στρατού. Ηταν ανώτερο στέλεχος του ναζιστικού κόμματος, και ενεργούσε εν ονόματι του Χίτλερ επάνω στο αντικείμενο της '''Τελικής Λύσης "" του Εβραικού ζητήματος, δηλαδή την μεταφορά των Εβραίων στην περιοχή της σημερινής Λευκορωσίας, και κάτω από τα τρία κράτη της Βαλτικής (ΛΙθουανία, Εσθονία, Λετονία) με σκοπό την ίδρυση του Εβραικού κράτους. Ενα κράτος ""μαξιλάρι"" μεταξύ Γερμανίας - Ρωσίας.
2. Συνεργάσθηκε αρμονικά με τον αρχιραβίνο Κόρατς (και το συμβούλιο των Εβραίων Θεσσαλονίκης με ελάχιστες εξαιρέσεις), ο οποίος είχε ενστερνισθεί πλήρως το σχέδιο της ""Τελικής Λύσης"", και το υποστήριξε με φανατισμό. Όσοι διαφωνησαν ή δεν τον εμπιστεύθηκαν (πολύ λίγοι συγκριτικά), προσπάθησαν να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη και από τους τόπους συγκέντρωσης, με όποιο πρόσφορο τρόπο. Οι υπόλοιποι, άλλοι με θετικές σκέψεις κι άλλοι με ""ισως νά είναι καλλίτερα"", επιβιβάσθηκαν στα τραίνα με αρχικό προορισμό την Πολωνία , ώστε να μεταφερθούν τάχυστα στην καθορισμένη περιοχή, με την αναμενόμενη -λίαν συντόμως- συντριβή του Σοβιετικού Στρατού.
3. Η συντριβή δεν έγινε, το μέτωπο για 2,5 περίπου χρόνια σταθεροποιήθηκε σε μιά γραμμή βορρά - νότου από Λένινγκραντ μέχρι Ροστώβ και οι Εβραίοι βρέθηκαν στο πουθενά, δηλαδή μέσα σε σταρτόπεδα, με τις ελπίδες να μειώνονται μέρα με τη μέρα, καθώς τα μαντάτα από το Μέτωπο κάθε μέρα γινόταν χειρότερα. Κι επειδή δεν υπήρχαν πιά διαθέσιμοι εργάτες για την βιομηχανία της Γερμανίας λόγω της Γενικής Επιστράτευσης, χρησιμοποιήθηκαν εκεί. Η άσχημη τροπή του πολέμου, η αδυναμία χειρισμού πλέον τόσων αλλοεθνών, η απουσία πόρων κι εφοδίων σε συνδιασμό με την πολιτική του ναζιστικού κόμματος για πλήρη αποεβραιοποίηση της γερμανίας, έφερε στους χώρους εγκλεισμού πείνα, αρρώστιες, ανταρσίες, και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου, όταν ο άνθρωπος συμπεριφέρεται σαν θηρίο και υπακούει μόνο στο ένστικτο της επιβίωσης. Και τέτοια θεματάκια οι γερμανοί ξέρουν να τα λύνουν με τον χειρότερο τρόπο. Αυτόν που δίδαξαν και στους τούρκους του Κεμαλ κι εφάρμοσαν στους Έλληνες της Μικράς Ασίας.
4. Για να ξαναγυρίσουμε όμως στον Μέρντεν. Ο Μέρντεν κατέγραψε με τον αρχιραβίνο Κόρατς και το Συμβούλιο, τις κινητές αξίες που τους παραδώσαν οι Εβραίοι. Σίγουρα όλα αυτά δεν φορτώθηκαν στο ίδιο τραίνο. Σίγουρα όμως, μιά μεγάλη ποσότητα έφυγε για Γερμανία. Το πού βρίσκεται? Αγνωστο. Μάλλον σε κάποιο μεταλλείο κανα 2000 μέτρα μέσα στη Γή. Οι τοποθεσίες παίζουν από Αυστρία-Δυτική Πολωνία-Ανατολική Γερμανία και πάντα κοντά στην τότε σιδηροδρομική γραμμή..
5. Σίγουρα δεν φύγαν όλα. Φυσικά δεν μπορεί να είναι τόνοι. Και μάλλον αυτά ήρθε να βγάλει ο Μέρντεν το 1956. Αυτός όμως κινήθηκε στην περιοχή της Θεσασαλονίκης και κατά κύριο λόγο στον περιοχή της Νέας Μαγνησίας, όπου ήταν και οι κυριώτερες εγκαταστάσεις του Γερμανικού Στρατού.
6. Τα περί τράτας - Σάμου - τορπιλισμού της και Φοινικούντας, είναι αναπαραγωγή των ανοησιών του Βρεττού, ενός τυχάρπαστου που βρήκε έναν ωραίο τρόπο να μαδίσει κορόιδα που βάζαν λεφτά για μερίδιο από το θησαυρό. Και μόνο το ότι θέλουν τον τορπιλλισμό μιάς τράτας από υποβρύχιο δείχνει το μέγεθος της ανοησίας. Δηλαδή ένα ξέμπαρκο υποβρύχιο, δεν είχε τί άλλο να χτυπήσει κι έριξε τορπίλλη σε τράτα ( έμφορτη με 12 τόνους παρακαλώ) και η τράτα δεν διαλύθηκε στα εξ ών συνετέθη, αλλά απλώς βυθίσθηκε. Μιλάμε για ουρανομήκη βλακεία.
7. Τα περί δοσιλόγων υπουργών κλπ αποτελούν άλλη μιά ΑΡΙΣΤΕΡΗ απάτη, από αυτές που μας έχει συνηθίσει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα. Και φυσικά πάντοτε βρίσκονται ανόητοι να υιοθετήσουν ψέματα, λασπολογίες και τερατολογίες. Κανείς δεν αναφέρει το προφανές. ¨΄ότι η Γερμανία (την οποία κυβερνούσαν πλέον τα παιδιά των χθεσινών ναζιστών) υποχώρησε στον εκβιασμό της ελληνικής Κυβέρνησης κι άνοιξε επιτέλους τα σύνορα για να εργασθούν Ελληνες στη Γερμανία όπως έκανε μέχρι τότε με Ιταλούς κι Ισπανούς. Τότε μπόρεσε να φύγει κι ο δικός μου πατέρας, αφού με 2,5 στρέμματα γής προίκα, ούτε το δικό του στομάχι μπορούσε να γεμίσει .
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η πραγματική ιστορία του Μέρντεν. Ο ίδιος ΔΕΝ πήρε χρήματα από την Ελλάδα. Δεν πρόλαβε? Δεν μπόρεσε? Δεν αναγνώριζε πιά τα μέρη, καθώς ο συμμοριτοπόλεμος και η αστυφιλία με την ανοικοδόμηση τα παράλλαξαν ?
Τη δεκαετία όμως του '70, μετά την Επταετία του Γ. Παπαδοπούλου (κατά τη διάρκειά της, ο γερμανός τουρίστας έμπαινε για πλάκα στα μπουντρούμια της Ασφάλειας για μιά ανακρισούλα, πχ γιατί στραβοκοίταξε), ήρθε κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη (πάλι) η κόρη του. Εψαξε (πάλι) στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας κι αν θυμάμαι καλά με άδεια . Εφυγε άπρακτη. Ήταν κίνηση αποπροσανατολισμού? Ξαναγύρισε? Κανείς δεν ξέρει.
Άβαταρ μέλους
KATERINI
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2007, 16:18

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από KATERINI »

apatsi εισαι ισως ο μοναδικος στο σαιτ που λες τα πραγματα με το ονομα τους για τον Μερτεν. Μια αληθεια μπορει να μην αρεσει σε καποιους αλλα δεν παυει αληθεια.
Άβαταρ μέλους
charismatic
Δημοσιεύσεις: 3158
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 19:14
Τοποθεσία: Καϊλάρ σίτι
Επικοινωνία:

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από charismatic »

Ολα θελουν τον αποκωδικοποιηση τους, ολα.
Οσο απλα και κατανοητα και αν φαινονται, οσο ηλιθια και αν ακουγονται.
manabellas
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 25 Φεβ 2009, 14:10
Τοποθεσία: περιοχη θεσσαλονικης

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από manabellas »

οταν οι Αγγλοι καταλαβαν οτι ερχεται το τελος τους το 40-41 έστειλαν πολλή χρυσο στο εξωτερικό.ΟΙ Γερμανοι το 43-44 που κατάλαβαν την έκβαση του πολέμου τρελοι ήταν να στείλουν τα κλοπιμαία στη γερμανία ?και πόσο μάλλον ο Μερντεν.Το αντίθετο πιστεύω ότι έγινε.
Δηλαδη έφτασαν καποια φορτία απο γερμανία πριν την οπισθοχώρηση.
πρώτα η πίστη,μετά η πατρίδα,μετά η οικογένεια,μετά οι φίλοι,μετά η ανθρωπότητα.
JIKER
Δημοσιεύσεις: 1172
Εγγραφή: 25 Απρ 2010, 22:46

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από JIKER »

οταν γυρισε στην ελλαδα και συνεληφθη για εγκληματα πολεμου η υποθεση του εξελιχθηκε με πολυ προκλητικο τροπο ευνοηκη για αυτον λεγεται λοιπον οτι για να συμβη αυτο εδωσε το μεγαλυτερο μερος του θυσαυρου του για το υπολοιπο κανεις δεν ξερει
PATRIK
Δημοσιεύσεις: 463
Εγγραφή: 13 Σεπ 2010, 16:00

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από PATRIK »

Η ιστορία πήρε διαστάσεις όταν αρχές Νοεμβρίου του 1958, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στη Βόννη, επιδιώκοντας κυρίως να εξασφαλίσουν πιστώσεις από τη Δυτική Γερμανία για έργα υποδομής. Οι Δυτικογερμανοί ηγέτες ενδιαφέρονταν για τη διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα και για την εξάπλωση της οικονομικής επιρροής της Δυτικής Γερμανίας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Φαίνεται όμως ότι ενδιαφέρονταν και για κάτι άλλο ακόμη: να σταματήσει η δίωξη των εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα, ώστε παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Δυτικής Γερμανίας που βαρύνονταν με εγκλήματα ή είχαν εντάλματα για την κατοχική δράση τους στην Ελλάδα, να μπορούσαν ανενόχλητα να έρχονται και να φεύγουν. Πράγματι, στις 13 Νοεμβρίου του 1958, υπογράφτηκε γερμανοελληνική οικονομική συμφωνία σε μυστικό παράρτημα της οποίας «ο Καραμανλής υποσχέθηκε στον Γερμανό Καγκελάριο Αντενάουερ ότι η Ελλάδα θα ανέστελλε όλες τις διώξεις και θα παρέδιδε τον Μέρτεν στη Γερμανία»[4].


https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF ... E%B5%CE%BD
"Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως ο σοσιαλισμός είναι δύσκολο πράμα ακριβώς γιατί είναι μεγάλο πράμα. Δε φτάνει να πάρεις την εξουσία. Χρειάζεται να ζυμώσεις ξανά τον άνθρωπο που τον έπλασαν οι αιώνες, και να φτιάξεις απ’ την αρχή, καινούργιο…"
mcho67
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2017, 08:54

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από mcho67 »

PATRIK ακριβως ετσι..στα 400 εκατ. μαρκα που πηραμε δανειο ηταν και η συμφωνια .....οι φερομενοι απο εσας ως ναζιστες να μην διωκονται !!
mcho67
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2017, 08:54

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από mcho67 »

APATSI ...αν εβλεπες στο ...κουτι της πανδωρας...την κορη του τοτε υπ. εσωτ. μακρη....ειπε οι γονεις μου δουλευαν στην κομαντατουρ που ηταν δκτης ο μερντεν αλλα...βοηθουσαν τους ελληνες ...χαχαχα...
mcho67
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2017, 08:54

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από mcho67 »

για να ξερεις ειμαι με τα κινηματα της 4ης αυγουστου και 21ης απριλιου ...αμιγως !...οσο για το τελευταιο μην το μπερδεψεις με Χρυση Αυγη ,καμια σχεση.
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Re: Ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν και ο χαμένος θησαυρός του

Δημοσίευση από vetnm »

apatsi έγραψε: 07 Νοέμ 2017, 23:28
5. Σίγουρα δεν φύγαν όλα. Φυσικά δεν μπορεί να είναι τόνοι. Και μάλλον αυτά ήρθε να βγάλει ο Μέρντεν το 1956. Αυτός όμως κινήθηκε στην περιοχή της Θεσασαλονίκης και κατά κύριο λόγο στον περιοχή της Νέας Μαγνησίας, όπου ήταν και οι κυριώτερες εγκαταστάσεις του Γερμανικού Στρατού.

Τη δεκαετία όμως του '70, μετά την Επταετία του Γ. Παπαδοπούλου (κατά τη διάρκειά της, ο γερμανός τουρίστας έμπαινε για πλάκα στα μπουντρούμια της Ασφάλειας για μιά ανακρισούλα, πχ γιατί στραβοκοίταξε), ήρθε κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη (πάλι) η κόρη του. Εψαξε (πάλι) στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας κι αν θυμάμαι καλά με άδεια . Εφυγε άπρακτη. Ήταν κίνηση αποπροσανατολισμού? Ξαναγύρισε? Κανείς δεν ξέρει.
Οι Γερμανοι χρησιμοποίησαν όλα τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης,Παύλου Μελλά-Καραμπουρνάκι-Γκόνου , και άλλα.
Το στρατόπεδο Γκόνου υπάρχει και σήμερα(Στη Νεα Μαγνησία Θεσσαλονίκης). Είναι οι πρώην στρατιωτικές φυλακές που σήμερα είναι δικαστικές και το Αρτοποιείο. Είχε επιλεγεί απο τους Γερμανούς διότι απο εκει περνούσε το τρένο για τον παλιό σιδηροδρομοκό σταθμό.
Αν υπάρχει κάτι εκεί σίγουρα θα βρεθεί διότι:

https://www.vice.com/gr/article/kbqby3/ ... uromaxikwn
Ευκαιρία να δείτε και τους ανιχνευτές του Στρατού
Αλήθεια ,πόσο να κοστίζει ο ανιχνευτής;
Σίγουρα ανιχνεύει σε μεγάλα βάθη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”