Καλαμάτα Τζόουνς

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Καλαμάτα Τζόουνς

Δημοσίευση από ApoToPalioForum » 14 Ιαν 2007, 16:51

Δημοσιευμένο από 15/09/04 στις 06:30:31 GMT+02:00 από asterioss

Σαν πας στην Καλαμάτα
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΘΗΣΑΥΡΟ
Αλλά ένα ψέμα αξίας 1τρις.δρχ…….
Έτσι έγραφε και μου κίνησε το ενδιαφέρον και διάβασα το άρθρο του κ Βασίλη Γ Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑgazino τις Κυριακής 12/09/04.

Και αναφέρει πως και ποιοι έστησαν το μεγάλο κόλπο με τον θησαυρό των << Εβραίων της Θεσσαλονίκης >>, που απέσπασε ο γερμανός αξιωματικός Μαξ Μέρτεν στην κατοχή και πως ετοιμάζονται να επαναλάβουν την έρευνα .

Οι ανύπαρκτοι αξιωματική των Ες-Ες ,το καΐκι –φάντασμα ,το κόλπο του βασιλιτσίου και οι σύγχρονοι Ιντιάνα Τζόουνς της απάτης.

Ποντισμένα σεντούκια που υποτίθεται ότι περιέχουν λίρες κοσμήματα και γιγάντια μαργαριτάρια ,αξίας ενός τρις δρχ – περίπου 3δις εκατ ευρω – τα οποία υπάρχουν μόνο θεωρητικά ,για να συντηρήσουν οικονομικά τυχοδιώκτες των φυλακών κορυδαλλού όπως αναφέρεται .

Με λίγα λόγια πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα (Για τους λάτρες του θησαυρού, και είναι και ένα μάθημα όπου πρέπει να μάθουν μερικοί για να μην πιάνονται στην φάκα και ονειροπολούνε με λίρεςςςς και μαργαριτάρια).

Η ιστορία του θησαυρού ξεκίνησε το 1998,όταν ένας 67χρονος κατηγορούμενος για κλοπές και απάτες ,ανέφερε ότι γνωρίζει το ακριβές σημείο στον Μεσσηνιακό κόλπο όπου είναι βυθισμένος ο <<θησαυρός>> με τις κλεμμένες περιουσίες περίπου 80.000Εβραίων οι οποίοι ζούσαν στην Θεσσαλονίκη την εποχή τις κατοχής.

Και αναφέρει την ιστορία του αξιωματικού Μαξ Μερτεν που τα είχε προφανώς με τους Εβραίους όπως όλοι η Χιτλερική φουρνιά τότε και γράφει διάφορα που δεν θέλω να αναφέρω στο site κτλ. Αναφέρει ο δημοσιογράφος πώς ο φυλακισμένος κ ……. Αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή και αληθοφανείς ιστορία , η οποία παρασέρνει το 2000, νομικούς ,υπεύθυνους πολλών υπηρεσιών αλλά και τους επικεφαλής της ισραηλιτικής κοινότητας.

Και όλοι πείθονται ότι ο θησαυρός βρίσκεται στον Μεσσηνιακό κόλπο και οργανώνουν τον Άγουστο το 2000 με καταδυτικά σκάφη, πλοία του ΣΔΟΕ του Λιμενικού Σώματος και θαλαμηγούς ιδιωτών για να βρούνε τον θησαυρό που σύμφωνα με τον κ…… υπάρχουν 46 κιβώτια με 230.000 χρυσές λίρες ,ένα μολυβδοσφράγιστο σεντούκι με περίπου 300 τεράστια διαμάντια , αλλά και το ιερό δισκοπότηρο. Φυσικά δεν βρήκαν τίποτα, αλλά ετοιμάζονται να επανέλθουν γιατί υποτίθεται ότι η περιοχή τότε δεν ήταν σωστή .

Μετά αναφέρει πως συνδέθηκε ο κ…… με τον αξιωματικό κτλ και τέλος πώς μερικοί γίνονται χρηματοδότες σε πιθανότατα ανύπαρκτους θησαυρούς.

Παιδιά συγνώμη που δεν γράφω αναλυτικά ότι γράφει αλλά επειδή είναι 3ς σελίδες γεμάτες πρέπει να γράφω ώρες και δεν με παίρνει, πάντως όποιος ενδιαφερθεί και βρει το τεύχος νομίζω ότι θα είναι αξίας ενδιαφέροντος.

Και να προσθέσω και κάτι άλλο όσοι είναι από την περιοχή ας έχουν τον νου τους γιατί το εγχείρημα θα ξαναγίνει, η εάν ξέρουν τίποτα από την προηγούμενη επιχείρηση ας πει την γνώμη του.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ (ΒΗΜΑgazino) Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2004
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ . Γ . ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ Το όνομα του κ….. γράφετε στο περιοδικό .
Φιλικά Αστέριος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”