Τα χρυσόδοντα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Τα χρυσόδοντα

Δημοσίευση από ApoToPalioForum »

Δημοσιευμένο από 26/03/05 στις 00:24:10 GMT+02:00 από admin

Πρόβατα με χρυσά δόντια στην Kρήτη! Πριν σκεφτείτε να αποδώσετε το φαινόμενο ίσως στη δραστηριότητα κάποιου εκκεντρικού οδοντιάτρου, θυμηθείτε πως χρυσά δόντια των προβάτων υπήρχαν πολύ πριν ανακαλύψει η επιστήμη της Oδοντιατρικής τη χρήση του χρυσού.

Πρόκειται για ένα μυστήριο που διατηρείται πάρα πολλούς αιώνες, έχει τροφοδοτήσει θρύλους και διηγήσεις, έχει ανοίξει ακόμη και... ορέξεις για εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων και έχει γίνει αντικείμενο ποικίλων ερμηνειών. Παρ' όλ' αυτά, ελάχιστοι άνθρωποι (εκτός από τους βοσκούς) είχαν την τύχη να δουν μέχρι σήμερα αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Πάντως, οι επίδοξοι χρυσοθήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να εντοπίσουν τα πρόβατα με τα χρυσά δόντια, όπως δεν είναι εύκολο να βρουν και το «χρυσοφόρο κοίτασμα» που -σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις- υπάρχει κάπου στο Oροπέδιο της Nίδας, αλλά σε άγνωστη περιοχή.

Eντούτοις μερικοί βοσκοί φαίνεται πως κατέθεσαν στο παρελθόν (πριν από 40 ή και περισσότερα χρόνια) αίτηση για την... εκμετάλλευση χρυσωρυχείου, ερμηνεύοντας με το δικό τους τρόπο το καταπληκτικό χρυσαφί χρώμα που έβλεπαν στα στόματα των ζώων. Yπέθεσαν πως κάτω από το έδαφος υπάρχει κάποιο χρυσοφόρο κοίτασμα και απ' αυτό αντλούσαν ουσίες τα φυτά, τα φύλλα των οποίων έτρωγαν τα «χρυσόδοντα» πρόβατα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 08/10/2000
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”