Άνθρακες ο Θησαυρός

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Άνθρακες ο Θησαυρός

Δημοσίευση από ApoToPalioForum »

Δημοσιευμένο από 26/03/05 στις 13:35:23 GMT+02:00 από admin

(Δέκα σύγχρονοι χρυσοθήρες στο Βέρμιο)

Ένας τούρκικος χάρτης γραμμένος στα λατινικά και ελπίδα, φλερτάροντας με τη θεά τύχη, οδήγησε την ομάδα των δέκα φίλων από την Εορδαία στο κυνήγι του χαμένου και αμύθητου θησαυρού.

Σχεδίασαν, εντόπισαν και τηρώντας τα όσα προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία ξεκίνησαν το ψάξιμο με τη βοήθεια ενός μεγάλου σκαπτικού μηχανήματος. Στόχος ο εντοπισμός της σπηλιάς που σύμφωνα με (το μύθο) και τις πληροφορίες τους είχαν κρύψει, στις αρχές του 20ου αιώνα, πιθανόν το 1912, οι Τούρκοι Οθωμανοί, κάτοικοι την εποχή εκείνη στην Εορδαία, λίγο πριν φύγουν με την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Τις έρευνες επιτήρησαν, η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, η δημόσια οικονομική υπηρεσία Πτολεμαΐδας(ΔΟΥ), η αρχαιολογική και η σπηλαιολογική υπηρεσία καθώς και η αστυνομική υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας με οπλισμένους άντρες της ασφαλείας. Η άδεια που είχε εκδοθεί ήταν για μία ημέρα (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2004) είπαν όμως ότι μπορεί να παραταθεί και για τις επόμενες ημέρες αν κριθεί απαραίτητο.

Μύθος ή πραγματικότητα? Ίσως κανείς να μη μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα γεγονός, πάντως, είναι πως παρά τις έρευνες η ομάδα των δέκα φίλων που με πείσμα έσκαβε ολόκληρης τη μέρα δεν κατάφερε να βρει κανένα ίχνος του χαμένου θησαυρού.

Πηγή: ptolemaida.net
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”