Χρυσοθήρες από τα Τρίκαλα στο Χορευτο Πηλίου

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Χρυσοθήρες από τα Τρίκαλα στο Χορευτο Πηλίου

Δημοσίευση από ApoToPalioForum »

Γραμμένο την 05/04/05 στις 14:42:29 GMT+02:00 από psaxtiri
Άδοξη επιχείρηση για την ανεύρεση θησαυρού, <<Άνθρακες>> ο θησαυρός που ψάχνουν εδώ και δυο χρόνια χρυσοθήρες από τα Τρίκαλα στο Χορευτο Πηλίου. Τα κιβώτια με τις λίρες που έψαχναν δεν βρέθηκαν και αυτήν την φορά και έφυγαν άπραγοι από την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα, υποστηρίζοντας ότι χάλασαν τον δρόμο που οδηγεί στο μικρό αλιευτικό καταφύγιο και έθεσαν σε κίνδυνο έναν παρακείμενο λόφο που απειλείται με κατάρρευση.

Οι χρυσοθήρες που έχουν σχέδια και πληροφορίες ότι στον δρόμο που οδηγεί στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτου έχουν θαφτεί κασόνια με χρυσές λίρες από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου, έβγαλαν άδεια πριν από δυο χρόνια και έσκαψαν για μια ημέρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να βρουν τίποτε.

Στις αρχές της εβδομάδας επανήλθαν με νέες άδειες και παρουσία υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της Κτηματικής και του Δασαρχείου Βόλου έσκαψαν για δυο ημέρες στην περιοχή. Και αυτήν την φορά όμως οι χρυσές λίρες δεν βρέθηκαν και οι δυο χρυσοθήρες έφυγαν πάλι με άδεια χέρια, λέγοντας στους κατοίκους ότι δεν θα επανέλθουν. <<Από τις χωματουργικές εργασίες χάλασε ο δρόμος που οδηγεί στο καταφύγιο, αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα τον αποκαταστήσουν. Άλλωστε έδωσαν και εγγυητική επιστολή και είμαστε καλυμμένοι, αλλά όπως και να έχει πρέπει να αφήσουν την περιοχή όπως την βρήκαν>>, είπε στο Έθνος ο δήμαρχος Ζαγοράς, Κωνσταντίνος Λάσκος.

Στην περιοχή του Χορευτου κανείς δεν έχει ακούσει κάποια ιστορία για κρυμμένο θησαυρό, εδώ και δυο χρόνια όμως, από τότε που εμφανίστηκαν οι χρυσοθήρες από τα Τρίκαλα, οι φήμες οργιάζουν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι στα ανοιχτά βούλιαξε ένα καράβι που μετέφερε μεγάλο θησαυρό και οι ναύτες που σώθηκαν έβγαλαν έξω τα κιβώτια με τις λίρες και τα έκρυψαν στα χωράφια για να τα πάρουν με την λήξη του πόλεμου.

Άλλοι πάλι άκουσαν πως κάποιες πλούσιες οικογένειες έκρυψαν σε ερημική περιοχή αμύθητο θησαυρό σε κοσμήματα και χρυσαφικά για να μην τους τα πάρουν οι κατακτητές. Όλα αυτά όμως κυκλοφορούν στο Χορευτο μόλις τα δυο τελευταία χρόνια, ενώ κανείς από τους παλαιότερους δεν τα πιστεύει

Κείμενο από το Έθνος της Κυριακής πριν λίγο καιρό.
Σημείωση: Αυτό το όνομα χρήστη είναι εικονικό και εμφανίζεται μόνο σε θέματα που είχαμε μεταφέρει από το παλιό – αρχικό μας φόρουμ, σε αυτό εδώ. Η μεταφορά έγινε χειροκίνητα γιατί δεν ήταν συμβατές οι βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε η δυνατότητα μετατροπής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”