Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
petertaz
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 11:22
Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ
Επικοινωνία:

 Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων

Δημοσίευση από petertaz »

Την πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας του δήμου Τυμφαίων στο νομό Τρικάλων παραβίασαν άγνωστοι. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων οι δράστες προέβησαν στην ανασκαφή τμήματος εντός του Ιερού Ναού, βάθους ενός μέτρου στο δεξί κλίτος προκειμένου να βρουν θησαυρό, χωρίς όμως να αφαιρέσουν εικόνες ή άλλα κειμήλια. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Καλαμπάκας.

πηγη trikaland.gr
Άβαταρ μέλους
petertaz
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 11:22
Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ
Επικοινωνία:

Re:  Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων

Δημοσίευση από petertaz »

ιδιο κρουσμα ειχαμε και περυσι στην περιοχη ακολουθει το σχετικο αρθρο

Χρυσοθήρες έσκαψαν σε εκκλησία στην Καλλιθέα
13/5/2008

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…και ένεκα αυτού άγνωστοι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να μπουκάρουν σε εκκλησία εφοδιασμένοι με σκαπτικά εργαλεία αναζητώντας θησαυρό που ενδεχομένως ήταν θαμμένος στα θεμέλια της.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Έρευνας» βάσει των οποίων οι άγνωστοι δράστες την περασμένη εβδομάδα εισήλθαν στο εσωτερικό εκκλησίας του Δήμου Τυμφαίων και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έσκαψαν ένα τεράστιο λάκκο στο εσωτερικό της και εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη πιθανότατα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου στην Καλλιθέα-Χασάν Καλύβια-του Δήμου Τυμφαίων και συγκεκριμένα στην εκκλησία Αγίου Αθανασίου του χωριού, όπου οι επίδοξοι κυνηγοί θησαυρού, αφού παραβίασαν πόρτα της πίσω πλευράς του ναού, εισήλθαν στο εσωτερικό της και χωρίς καθυστέρηση άρχισαν να σκάβουν στο πάτωμα.

Προηγουμένως οι δράστες έσπασαν την τσιμεντένια πλάκα και με σκαπτικά εργαλεία άνοιξαν ένα μεγάλο λάκκο αναζητώντας όπως φημολογείται κάποιο κρυμμένο θησαυρό, προφανώς λίρες, και αφού τελείωσαν έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η δράση των άγνωστων αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο όταν γυναίκες της Καλλιθέας πήγαν στην εκκλησία να ανάψουν τα καντήλια και βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Βλέποντας το λάκκο στο κέντρο του ναού αμέσως ειδοποίησαν τον εφημέριο και την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα έφθασαν επί τόπου άνδρες του ΑΤ Καλαμπάκας με επικεφαλής τον Διοικητή τους και άρχισαν να ερευνούν προκειμένου να εντοπίσουν κάποια στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Παράλληλα κλήθηκε και η Υπηρεσία Σήμανσης του Τμήματος Ασφαλείας για την εξεύρεση κάποιων δακτυλικών αποτυπωμάτων και όπως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν προέκυψαν κάποια στοιχεία που ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.

Βέβαια το παρήγορο στην προκειμένη περίπτωση ότι πέραν της παραβίασης της πόρτας του ναού και του λάκκου που άνοιξαν στο πάτωμα οι δράστες δεν αφαίρεσαν τίποτα από το εσωτερικό της, γεγονός που καταδεικνύει ότι μέλημα τους ήταν η ανακάλυψη θησαυρού που κρύβονταν εδώ και χρόνια εκεί.

Πάντως άγνωστο παραμένει αν τελικά πέτυχαν το σκοπό τους ή έφυγαν άπρακτοι όπως δήλωσε στην «Έρευνα» ο Δήμαρχος Τυμφαίων κ. Κουφοχρήστος, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για το περιστατικό αλλά και την ελπίδα οι έρευνες των αστυνομικών να φέρουν αποτέλεσμα με την ανακάλυψη των δραστών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι ενώ ο ναός βρίσκεται σε απόσταση 150-200 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού και μάλιστα φωταγωγείτε όπως είπε ο κ. Κουφοχρήστος κανείς από τους κατοίκους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, σημάδι ότι οι άγνωστοι χρυσοθήρες ήλθαν από την πίσω πλευρά και το δρόμο που οδηγεί προς Φλαμπουρέσι.

πηγη e-trikala.gr
asterioss

Re:  Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων

Δημοσίευση από asterioss »

εγω βλεπω οτι εχουν παρει σβαρνα τα ξενυχταδικα, η κριση ειναι και εδω μαλων, καλα που δεν γκρεμιζουνε και τα τυχοι προς το παρων ορε παναγια μου τιο θα δουμε ακομα
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re:  Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων

Δημοσίευση από admin »

Πραγματικά μοιάζουν να είναι απελπισμένοι, δεν εξηγείτε αλλιώς αυτό το κύμα εκσκαφηκής μανίας και μάλιστα χωρίς ιερό και όσιο.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re:  Έψαχναν για θησαυρό σε εκκλησία στο Δήμο Τυμφαίων

Δημοσίευση από admin »

Το σχετικό άρθρο της Espresso:

Εκαναν ανασκαφές για... θησαυρό μέσα σε εκκλησία
27.1.2009

αρρωστημένη «δίψα» κάποιων χρυσοθήρων τους σπρώχνει να προχωρήσουν σε ανασκαφές ακόμη και μέσα σε ναούς! Αυτή τη φορά την «πλήρωσε» μια εκκλησία στα Τρίκαλα που παραβιάστηκε και... σκάφτηκε από επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς», προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη κάποιου χαμένου θησαυρού.

Αρχικά, εισέβαλαν στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται στο χωριό Καλλιθέα Τρικάλων, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. Σε αντίθεση με αντίστοιχες περιπτώσεις που διαρρήκτες εκκλησιών έχουν αφαιρέσει ακόμη και... τις καμπάνες, οι συγκεκριμένοι χρυσοθήρες μπήκαν ανενόχλητοι στην εκκλησία, αλλά δεν προξένησαν καταστροφές ούτε έκλεψαν πολύτιμες εικόνες, τάματα ή χρήματα από το παγκάρι. Αντίθετα, κινήθηκαν προς τη δεξιά πλευρά του ναού, όπου και έσκαψαν λαγούμι βάθους ενός μέτρου πιστεύοντας ότι εκεί βρίσκεται κάποιος χαμένος θησαυρός. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν οι «ποντικοί» βρήκαν τελικά αυτό που έψαχναν ή αν δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ούτε ψήγμα χρυσού και αποχώρησαν απογοητευμένοι. Τη διάρρηξη διαπίστωσε ο ιερέας της εκκλησίας, που βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και έμεινε έκπληκτος όταν αντίκρισε την καταστροφή στο εσωτερικό του ναού.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”