Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από admin »

ΠΑΤΡΑ: Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… εκατό ολόκληρους τόνους χρυσού, αναζητάει μια ομάδα ατόμων που έχοντας εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις, ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα τις εκσκαφές στον βράχο που βρίσκεται πίσω από το παλιό υδραγωγείο της Ακράτας!

Η ομάδα των ατόμων που αναζητούν έναν αμύθητο θησαυρό, υποστηρίζουν πως έχουν ενδείξεις για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας χρυσού στο συγκεκριμένο σημείο και αναφέρουν πως πρόκειται για έναν θησαυρό που χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας. Οι κλεμμένοι θησαυροί και τα λάφυρα που συγκέντρωναν οι κατακτητές φυλάσσονταν σε μυστικά κτίρια. Όταν όμως οι Τούρκοι τράπηκαν σε φυγή με τον ξεσηκωμό του γένους αρκετά από τα πλούτη που είχαν συγκεντρώσει έμειναν… πίσω. Η ομάδα εκτιμά πως μέσα στο βράχο πίσω από το παλιό υδραγωγείο υπάρχει ολόκληρο κτίριο χωρισμένο σε «κελιά» τα οποία χρησίμευαν ως χώρος φύλαξης των θησαυρών του Πασά.

Να σημειωθεί, πως οι εργασίες παρακολουθούνται «στενά» από εκπροσώπους της Κτηματικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, της Στ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Δασικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αστυνομίας, ενώ ο χρόνος που τους έχει δοθεί λήγει την Τετάρτη. Ωστόσο, στην περίπτωση που υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι πληροφορίες του για την ύπαρξη θησαυρού στο σημείο είναι αληθείς, τότε δεν αποκλείεται να τους δοθεί παράταση.

Πηγή: gowest.gr - 11/11/2008
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος admin την 18 Νοέμ 2008, 02:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
vasster
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 10 Σεπ 2008, 09:28

Δημοσίευση από vasster »

Admin, αν θυμάμαι καλά, διάβασα στο site κάπου οτι όλο το απόθεμα χρυσού της Ελλάδας είναι 120-140 τόννοι;
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Δημοσίευση από admin »

Επειδή πάντα η τρίχα γίνεται τριχιά, ακόμη και αν έχουν περάσει λίγες μέρες, πόσο μάλλον 100 και πλέον χρόνια, αν αποδειχτεί πως οι 100 τόνοι είναι τελικά 1 οκά, μην παραξενευτείτε. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως δεν θα βρουν ούτε λέπι, εύχομαι όμως να έχουν δίκιο και να σημειώσουν επιτυχία.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Δημοσίευση από admin »

Εκατό τόνοι χρυσάφι θαμμένοι στην Ακράτα!

Στον «πυρετό του χρυσού» ζει εδώ και λίγες ημέρες η Ακράτα! Ενας ομογενής από την Αυστραλία, με ιδιαίτερη πείρα στο κυνήγι θησαυρών, και το επιτελείο του σκάβουν ακούραστα και ερευνούν με ειδικά μηχανήματα μέσα σε ένα βράχο που βρίσκεται πίσω από το παλιό υδραγωγείο της πόλης, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψουν τον αμύθητο θησαυρό του Τούρκου πασά, που αποτελείται -όπως λένε οι φήμες- από 100 ολόκληρους τόνους χρυσού!

Εικόνα

Η επταμελής ομάδα των Ελλήνων χρυσοθήρων, με επικεφαλής τον Ελληνοαυστραλό «Ιντιάνα Τζόουνς» -το όνομά του δεν αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το νόμο- κατάφερε να εξασφαλίσει στις αρχές Νοεμβρίου την κρατική άδεια να ερευνήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, όταν έπεισε τις αρμόδιες αρχές πως είχε σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας χρυσού. Για να καταλάβετε τι σημαίνει 100 τόνοι χρυσού, τα αποθέματα της Τραπέζης της Ελλάδος φτάνουν μετά βίας τους 120 τόνους!
Οι «κυνηγοί του θησαυρού» προσκόμισαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο βράχο στον οικισμό Ντουβάρι υπάρχει διαμορφωμένο ένα ολόκληρο κτίριο, χωρισμένο σε «κελιά», τα οποία χρησίμευαν ως χώρος φύλαξης των θησαυρών του πασά επί Τουρκοκρατίας! Σ’ αυτά τα μυστικά κτίρια -λένε- φύλαγαν οι κατακτητές τους κλεμμένους θησαυρούς από τους φόρους και τα λάφυρα που συγκέντρωναν. Ομως, πριν καλά-καλά ξεσπάσει ο ξεσηκωμός του γένους, οι Ελληνες κατέλαβαν τα Καλάβρυτα, στις 21 Μαρτίου του 1821. Οι Τούρκοι της Ακράτας αιφνιδιάστηκαν και με το φόβο ότι οι επαναστάτες θα έρχονταν να καταλάβουν την κωμόπολη, τράπηκαν σε άτακτη φυγή εγκαταλείποντας πίσω τους τα υπάρχοντά τους. Πίστευαν ότι θα τα έβρισκαν ξανά ακέραια, όταν θα έπνιγαν στο αίμα το κίνημα των Ελλήνων!
Κάπως έτσι, σύμφωνα με το θρύλο, έμειναν πίσω και αρκετά από τα πλούτη που είχε συγκεντρώσει ο βοεβόδας των Καλαβρύτων, Ιμπρααήμ μπέης Αρναούτογλου που συνελήφθη από τους Σωτήρη Χαραλάμπη, Φωτήλα, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλα Σολιώτη και τους Πετιμεζαίους, και φυλακίστηκε μαζί με την κόρη του Αϊσέ. Δεν αποκάλυψε όμως ποτέ πού ήταν κρυμμένο το «θησαυροφυλάκιό» του ελπίζοντας να απελευθερωθεί και να επιστρέψει για να πάρει το χρυσάφι. Δεν το πέτυχε βέβαια, αφού η περιοχή έμεινε σε ελληνικά χέρια. Ωστόσο πίστευε δικαίως πως ο θησαυρός ήταν καλά ασφαλισμένος, αφού ακόμη και σήμερα κανείς δεν τον έχει εντοπίσει!

Οι χρυσοθήρες εξασφάλισαν την άδεια των αρχών και του δημοτικού συμβουλίου να διενεργήσουν έρευνες για δεκαπέντε ημέρες και οι εργασίες άρχισαν στις 10 Νοεμβρίου. Οι εκσκαφές γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα εκπροσώπων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, του δασαρχείου, της ΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Δασικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της αστυνομίας.

Η αναζήτηση του θησαυρού γίνεται με υπερσύγχρονα μηχανήματα εφοδιασμένα με λέιζερ, τα οποία γρήγορα ανακάλυψαν ένα δαιδαλώδες τούνελ που -σύμφωνα με τον Ελληνοαυστραλό- αποτελεί έναν από τους προθαλάμους της αυτοσχέδιας τουρκικής τράπεζας! Μέρες τώρα οι συσκευές κινούνται με δυσκολία μέσα σ’ αυτό το τούνελ αναζητώντας τη δίοδο που θα οδηγήσει στον αμύθητο θησαυρό. Το θέμα -όπως είναι φυσικό- έχει αναστατώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και έχει ήδη απασχολήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα.

«Ο επικεφαλής της ομάδας δείχνει υπερβολική σιγουριά για την ύπαρξη του θησαυρού. Σκεφτείτε ότι παράτησαν τις δουλειές τους, ήρθαν εδώ τόσες μέρες, ξοδεύουν χρήματα, έφεραν μηχανήματα. Φαίνεται ότι έχουν πληροφορίες που εμείς εδώ δεν είχαμε ποτέ! Θα είναι καλό για την περιοχή να βρεθεί ο θησαυρός» λέει ο δήμαρχος Ακράτας Παναγιώτης Μελής.

Ωστόσο η προθεσμία που έχει δοθεί έληξε και οι χρυσοθήρες περιμένουν την απόφαση της Περιφέρειας για να δοθεί παράταση, δεδομένου ότι πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως οι πληροφορίες για την ύπαρξη του χρυσού είναι ακριβείς.

Πηγή: Εspresso, 28.11.2008, ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
natawa
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 04 Φεβ 2008, 10:51

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από natawa »

καλημερα σας χαιρετω την παρεα αν και μελος ενα χρονο τωρα γραφω για πρωτη φορα, λοιπον ειμαι απτην περιοχη και γνωριζω το θεμα απο πρωτο χερι αρκει να σας πω οτι τρυπησε με τρυπανι 55 μετρα για να βρει το δωματιο που ειναι ο θησαυρος θεωρει οτι ειναι τραπεζα τουρκικη, βεβαια οταν μου τα ελεγε ολα αυτα γελουσα πριν ακομα κανει εσκαφες παντου βρισκει διαδρουμους λαγουμια σε απιστευτα βαθη χωρις να θελω να σχολιασω πρισσοτερα ειναι ασχετος οσο για το μηχανημα ειναι ιδιωκατασκευη ειναι με βεργες τις ενωνει με δυο καλωδια απ το μηχανημα και τις κραταει στο χερι το μηχανημα εχει κατασκευαστει απ τον ιδιο μαζι με καθηγητη πανεπιστημιου στην αυστραλια και πιανει μονο χρυσο νερο ουπανιο σε μεγαλες αποστασεις και βαθη. παντως χθες μετα απο δευτερη προσπαθεια τον σταματησαν
Άβαταρ μέλους
skarakis
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 20:36

Re:

Δημοσίευση από skarakis »

admin έγραψε:Επειδή πάντα η τρίχα γίνεται τριχιά, ακόμη και αν έχουν περάσει λίγες μέρες, πόσο μάλλον 100 και πλέον χρόνια, αν αποδειχτεί πως οι 100 τόνοι είναι τελικά 1 οκά, μην παραξενευτείτε. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως δεν θα βρουν ούτε λέπι, εύχομαι όμως να έχουν δίκιο και να σημειώσουν επιτυχία.
Τωρα διαβασα το εν λογω αποσπασμα (νεος εδω βλεπετε) και διαβαζοντας της αμβιβολιες του admin χαιρομε που υπαρχουν σκεπτομενοι ανθρωποι.... θα σας αναφερω περιληπτικα οτι ΟΛΟΣ ο χρυσος που εχει εξορυκτει παγκοσμια ειναι 161000 τονοι!! Ο μισος απο αυτον 80500 εχει εξορυκτη τα τελευταια πενηντα χρονια!! Τωρα πως γινετε ο καταμερισμος του χρυσου.... Προπερσυ 2500 τονοι πηγαν στα κοσμηματα , 310 τονοι στην ηλεκτρονικη, 95 τονοι στην βιομηχανια ,250 τονοι σε ραβδους και 200 τονοι για χρυσα νομισματα και μεταλια!! Και σας ερωτω με το φτωχο μου το μυαλο.... Ειναι δυνατον με τετοια στοιχεια που κραταν τα Κράτοι παγκοσμια να εχουν θαθτει καπου 100 τονοι και να μην το ξερει κανεις σημερα??? Ο χρυσος ειναι τοσο ακριβος διοτι εχει υπολογιστη οτι για να θρεθει ενα γραμμαριο χρειαζετε να μετακινηθουν 250 κιλα χωμα ,πετρες και αλλα μεταλευματα!! Λετε να υπαρχουν καπου 100 τονοι και να μην το ξερει ανθρωπος?? Παιδια σε ευρω το νουμερο ειναι ασυληπτο μιλαμε για δυομιση τρισεκατομυρια ευρω!!!(πιστευω να εκανα σωστα τον λογαριασμο πλοκαρε το κουμπιουτερακι)Γιαυτο αναφερα και παραπανω τα λογια του admin και θα συπληρωσω με το εξης παλιο ρητο..... οπου ακους για πολλα φρουτα κρατα μικρο καλαθι :roll:
asterioss

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από asterioss »

ρε σθ συντεκνε μας εριξες πρωτα τους τονους και τωρα πας με μικρο καλαθιιιιιιι
Άβαταρ μέλους
skarakis
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 20:36

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από skarakis »

asterioss έγραψε:ρε σθ συντεκνε μας εριξες πρωτα τους τονους και τωρα πας με μικρο καλαθιιιιιιι
O πινακας Αστεριε ηταν ενημερωτικος για να σας δειξω οτι η <μεγαλοι> του ειδους ξερουν που πηγαινει το μεταλευμα!!Αν υποθεσουμε οτι το χρυσαφι που λενε οτι ειναι θαμμενο ειναι πχ ΛΙΡΕΣ εχει θαψει το μισο απο οσο χρυσο δοθηκε περυσι για νομισματα και μεταλια!!! Και τωρα ο συλογισμος μου..... Αν παγκοσμια δινετε 200 τονοι για νομισματα λετε να εχωσε καποιος 100 τονους και να μην τον καταλαβαν?? Ποσοι ανθρωποι χρειαζοταν εκεινη την εποχη για να γινει τετοια μετακινηση φορτιου?? Τοτε διχως αυτοκινητα διχως γερανους κτλ κτλ?? Εδω σημερα αν σου δωσουν ενα τονο και σου πουνε κρυψε τον εχεις προβλημα γιατι δεν μπορεις να τον μεταφερεις μονος σου και θα ζητησεις βοηθεια ποσο μαλλον 100 τονοι!! Αν κατσουμε και σκεφτουμε τα μεσα που ειχαν οι ανθρωποι εκεινη την εποχη (100 χρονια πισω ετσι καταλαβα) ας κατσει ο καθενας και ας βαλει με το μυαλο του ποσα χερια χρειαστηκαν για την μετακινηση ποσο καιρο τους εφαγε και αν μπορουσε να μεινει κρυφο!! Εγω το βλεπω χλωμο εως αδυνατο και γιαυτο συμμεριστηκα την γνωμη για τριχα που γινετε τριχια και για πολλα φρουτα που θελουν μικρο καλαθι :mrgreen:
Φιλικα skarakis
psaxtiri
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: 12 Ιαν 2007, 21:03

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από psaxtiri »

skarakis έγραψε:... ας κατσει ο καθενας και ας βαλει με το μυαλο του ποσα χερια χρειαστηκαν για την μετακινηση ποσο καιρο τους εφαγε και αν μπορουσε να μεινει κρυφο!!...
και ομως μπορει να μεινει κρυφο. υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις που δεν εχει βγει παραεξω, απολυτως τιποτα. θα σου δωσω ενα παραδειγμα ποιο φρεσκο απο της ακρατας, απο τον εμφυλιο. εχεις ακουσει ποτε για την αγορα 120 αεροπλανων απο την τσεχοσλαβακια, το 49 ??? το σχεδιο ηταν να προσγειωθουν σε καποιο ορεινο αεροδρομιο, να παραλαβουν την αξια σε χρυσο επι τοπου, και να γυρισουν ολοι οι πιλοτοι με ντακοτες, αφηνοντας μονο τα σκαφη εδω. το σεναριο δεν επαιξε ποτε, αλλα η πληρωμη μαζευτηκε, και ειναι μεχρι και σημερα στο ιδιο σημειο που τα βαλανε τοτε. ψαξε ελευθερα οσο θες και σε οποιοδηποτε ιστορικο ντοκουμεντο. θα βρεις αποδειξεις για την προσπαθεια, αλλα δεν θα βρεις ουτε λεξη για την πληρωμη.
επισης πολλοι ανταρτες της εποχης εκεινης, οταν γυρισαν την δεκαετια του 80, εγραψαν βιβλια για τις περιπετειες τους. ξανα ψαξε οσο θελεις, δεν θα βρεις ουτε μια αναφορα αποκρυψη για λιρων. υπαρχουν μαρτυριες οτι πηρανε πολλα, υπαρχουν ντοκουμεντα οτι τους παραδοθηκαν πολυ μεγαλες ποσσοτητες, αλλα δεν θα βρεις πουθενα τι τις κανανε και που ειναι σημερα. πολλοι απο αυτους λενε οτι τις εβλεπαν, αλλα δεν βαλανε ουτε μια στην τσεπη τους, ποτε και κανενας.
σε αυτα τα πραγματα, υπαρχει λογοκρισια, και ειναι λογικο. ακομα και πολλοι να ξερουν το μυστικο, δεν το ανοιγουν το στομα τους.
καποτε, δεν θυμαμαι που το ειχα διαβασει, για την κυρα βασιλικη του αλη πασα. καποια στιγμη γυρισε στο χωριο της και ενημερωσε την τοτε ελληνικη κυβερνηση, οτι γνωριζει που βρισκονται καποια απο τα ταμεια του πασα. η απαντηση που πηρε ηταν να παει να γ... γιατι ηταν προδοτης και πουλημενη στους εχθρους. το πηρε το μυστικο μαζι της για παντα.
την ιστορια την γραφουν οι νικητες, και την πασαρουν οπως θελουν. και οταν μετα ερθουν οι αλλοι επανω, την ξαναγραφουν αλλιως. μεσα σε αυτο το παιχνιδι, σημαντικα πραγματα οπως το χρημα, σβηνονται και χανονται και μενουν στα συρταρια των εκλεκτων της καθε εποχης.
κατα την γνωμη μου, υπαρχουν πολλα πραγματα που ενω καποτε τα ξερανε πολλοι, σημερα δεν τα γνωριζει κανενας.
μπορει να μην ειναι 100 τονοι που λενε αυτοι, συμφωνω και εγω σε αυτο, αλλα το οτι υπαρχουν πολυ μεγαλες ποσοτητες κρυμενες, ειμαι σιγουρος.
Άβαταρ μέλους
skarakis
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 20:36

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από skarakis »

Αγαπητο ψαχτιρι καταρχην με λενε Γιωργο για να γνωριζομαστε και με τα ονοματα μας!! Ο λογος που βρισκομε στην ομορφη σελιδα σας ειναι η αγαπη που τρεφω για αυτο που λεγετε <Χρυσο νομισμα> και σαν βασιλια του εχω την Αγγλικη Λιρα!! Προσωπικα δεν θα με δεις ποτε να βγω στην γυρα να ψαχνω χαρτες και θησαυρους!! ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!! Μονος μου αναφερα την περιπτωση που στα τελη του 2007 βρηκαν μεσα στο λιμανι της Ροδου 8 και πλεον κιλα χρυσα Τουρκικα νομισματα!! ΝΑΙ θησαυροι υπαρχουν!! Δεν ξερω αν θα βρεθουν ποτε ή οχι!! Εχεις ακουσει αυτο που λεει ο λαος < του φαφουτη τυχαινει το παξιμαδι??> δλδ σε ελευθερη μεταφραση <αυτος που δεν εχει δοντια του τυχαινει το παξιμαδι> Αυτο μπορει να γινει και με τον οποιοδηποτε ΑΣΧΕΤΟ με το χομπυ σας!! Εσεις να ειστε πανω σε μια πλαγια να την ξεσκονιζετε με τα ποιο συγχρονα μηχανηματα ενιχνευσης και να παει καποιος να μαζεψει χορτα, μανιταρια, σαλιγκαρια και να πεσει πανω στον θησαυρο που κυνηγουσαν 50 επαγγελματιες!! Η ολη μου παρεμβαση στο θεμα ηταν η ΠΟΣΟΤΗΤΑ που αναφερθηκε...... Η ποσοτητα απο μονη της με κανει να βλεπω το γεγονος ως ψευτικο στοιχειο και οσους ακουμπησαν στην εσκαφη τα χρηματα οτι ηταν χαμενοι απο χερι!!! Και ας ερθουμε τωρα σε νουμερα!! Οταν λεμε θησαυρος απο λιρες....... ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ?? Παντα μιλαω με νουμερα.... Ενας κουβας λιρες ειναι θησαυρος ή οχι?? Για μενα ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!! Και τετοιους θησαυρους πολυ προυχοντες παλαιων καιρων 1820 εως 1940 ισως τους εχουν κρυψη στα σπιτια τους (παλια σπιτια αρχοντικα ή χαλασματα του σημερα) Αλλα ας μιλησουμε για ενα αλλο τρελο νουμερο (παντα υποθετικα) 10000 λιρες!! Αντιστοιχουν σε ενα εκατομυριο οχτακοσιες χιλιαδες ευρω!! 8) Ωραιο ποσον :mrgreen: Αντιστοιχουν ομως και σε 80 κιλα χρυσου!! Αληθεια ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να κρυψεις 80 κιλα χρυσου?? :?: Ειλικρινα φιλε μου εγω με τετοιο ποσον στα χερια μου θα εχανα τον υπνο μου!! Ειναι πολυ δυσκολο να τον κρυψεις και ειναι πολυ δυσκολο να μεινει κρυφη ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ!! Ολο αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη :roll: θα χαρω να ακουσω και της δικες σου σκεψεις πανω σε αυτο το σεναριο!!
psaxtiri
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: 12 Ιαν 2007, 21:03

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από psaxtiri »

εμενα με φωναζουν πανο και ειμαι πολυ καιρο εδω μεσα, με ξερουν ολοι. εγω ομως ειμαι απο αυτους που γυρνανε τα βουνα και τα λαγκαδια, οχι αναγκαστικα για να βρω κατι, αλλα γιατι μου αρεσουν οι εξερευνησεις και ο καθαρος αερας, και μεσα απο αυτο το χομπι εχω βρει δικαιολογια να παω σε μερη, που δεν τα γραφει καν ο χαρτης (τροπος του λεγειν). ενα κομματι της ερευνας ειναι τα ιστορικα ντοκουμεντα, πεφτει πολυ διαβασμα και πολυ ψαξιμο.
για μενα θησαυρος ειναι και ενα αντικειμενο που θα βρω στο βουνο μονος μου, και ας μην εχει καμια απολυτως οικονομικη αξια. η χαρα της ανακαλυψης ειναι αρκετη, και ας ειναι και σκουπιδι.
ασχολουμε αποκλειστικα με τα ανταρτικα, και για να ερθω στο θεμα που ανεφερες, 10.000 κομματια μπορει να ειναι πολλα σε € και να φτιαχτει καποιος για μια ζωη, αλλα αν τα δεις τι χωρο πιανουνε, δεν θα πιστευεις στα ματια σου. αφου λοιπον ασχολεισαι με νομισματα θα ξερεις οτι η λιρα εχει το μεγεθος περιπου του εικοσαλεπτου. τα βαζανε κυριως σε κιβωτια απο πυρομαχικα, και το μικροτερο απο αυτα χωραει 3.000 κομματια. η ποιο συνηθισμενη συσκευασια ειναι το μεσαιο κιβωτιο, 7χ9χ17 και χωραει 4.500 αν ειναι σε μασουρια, και 4.000 περιπου αν ειναι χυμα. αυτα σε κιλα μας κανουνε περιπου 25 το μικρο, μαζι με το κιβωτιο, και 33 εως 37~38 περιπου το μεσαιο.
παρε λοιπον τον χαρακα, μετρα 7χ2=14χ9χ17 για δυο κιβωτια, και εχεις 8 με 9 χιλιαδες κομματια. που μπορεις να κρυψεις??? παντου. κατω απο πετρες, μεσα σε δεντρα, στο τζακι, μεσα στον τοιχο, και γενικα οπου μπορεις να φανταστεις. ειναι πολυ μικρος ο ογκος, αλλα μεγαλο το βαρος. 1 λιτρο νερου αν το γεμισεις χρυσο, ειναι παραπανω απο 18 κιλα. φαντασου δηλαδη μια διλιτρη κοκακολα, ειναι δυσκολο να την κρυψεις???
ποσα τετοια μπορει να υπαρχουν??? κανεις δεν ξερει. οι εγγλεζοι παντως λενε οτι μας εριξαν πανω απο 30.000.000 κομματια. το επισημο κκε, συμφωνα με ιστορικα στοιχεια, αναφερει οτι πηρε γυρω στο 1.200.000, και γυρω στα 800.000 ο ζερβας. και οι δυο αναφερουν οτι τα εφαγαν μεχρι δεκαρας, παρολα αυτα εδω και 60 χρονια, ολο και βρισκουν στα βουνα χωμενα. τα γενναει η γη?? μαλλον μας παραμυθιαζουνε τα παλικαρια τα δικα μας.
αυτα στα γρηγορα και περιληπτικα για λιρες αγγλιας, γιατι αν αρχισουμε με τουρκικα, πειρατικα, κομιτατζιδικα, κτλ πρεπει να γραφω 10 μερες.
10.000 κομματια φιλε γιωργο, ειναι ενα τιποτα. ειδικα ετσι οπως παμε εμεις, παρεες 5-10 ατομα, και να τα βρεις, την αλλη μερα παλι για δουλεια θα πας, γιατι δεν φτανουν ουτε για τις βενζινες...
mirmidonas55
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 11:20
Τοποθεσία: Λάρισα

Re:

Δημοσίευση από mirmidonas55 »

admin έγραψε: Στον «πυρετό του χρυσού» ζει εδώ και λίγες ημέρες η Ακράτα! Ενας ομογενής από την Αυστραλία, με ιδιαίτερη πείρα στο κυνήγι θησαυρών, και το επιτελείο του σκάβουν ακούραστα και ερευνούν με ειδικά μηχανήματα μέσα σε ένα βράχο που βρίσκεται πίσω από το παλιό υδραγωγείο της πόλης, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψουν τον αμύθητο θησαυρό του Τούρκου πασά, που αποτελείται -όπως λένε οι φήμες- από 100 ολόκληρους τόνους χρυσού!
Ο ίδιος ομογενής είναι που ψάχνει τώρα στην Βασιλική. Σε λίγο θα σκάψει όλη την Ελλάδα.
MEXICANOS370
Δημοσιεύσεις: 421
Εγγραφή: 29 Δεκ 2008, 14:54

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από MEXICANOS370 »

αυτος ειναι αυτο που λεμε!!!!!
λεφτα υπαρουν!!!!!!
που ειναι ομος τα λεφτα????? χαχαχχααχχααααχαχχχαχαχα
georgees

Re: Αναζήτηση 100 τόνων χρυσού στην Ακράτα

Δημοσίευση από georgees »

αυτη η προσπαθεια ισως να ειναι μια απο τις πιο επαγγελματικες και δυναμικες που εχουν γινει
στη χωραμας.

μακαρι να βρεθουνε και να πανε στα ταμεια της χωρας.
πριν πανε στα ταμεια στη διαδρομη θα χαθουνε τα πιο πολλα.
και μετα εκει που θα πανε παλι εχουμε παιδια μαλαμα να τα ξεσκονιζουνε καθε μερα.

αν τελικα οι χαρτες δεν ειναι μαιμου και σκαβει τζαμπα ο μαστορας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”