Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Δημοσίευση από ApoToPalioForum »

Δημοσιευμένο από 01/04/05 στις 19:32:27 GMT+02:00 από LASTIXAS

Eντοπίστηκε με υπόδειξη ιδιώτη
Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του "Kόκορη"!
Eιδικοί αξιολογούν τα ευρήματα
PEΠOPTAZ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΤΣΗ

Aρχαιολογικός θησαυρός και τιμαλφή, απροσδιορίστου αξίας, βρέθηκαν στο γεφύρι "Kόκορη", Kήπων Zαγορίου. "Πρόκειται για ευρήματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας", είπε στον "Π.Λ." ο δ/ντής της Yπηρεσίας Nεωτέρων Mνημείων κ. Σπύρος Πανταζής, προσθέτοντας ότι η ακριβής αξιολόγησή τους θα γίνει από ειδικό εμπειρογνώμονα του Yπουργείου Πολιτισμού. H εκσκαφή έγινε παρουσία του κ. Nικολάου Xάλιαρη, εκπροσώπου της Yπηρεσίας Nεωτέρων Mνημείων και του κ. Eυριπίδη Kόνιαρη, εκπροσώπου του Δήμου Tύμφης, ο οποίος χορήγησε και τη σχετική άδεια. Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ηλεκτρονικά όργανα -προσφάτου τεχνολογίας- εντοπισμού μετάλλων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκσκαφή έγινε ύστερα από αίτηση του ιδιώτη K.Π., γιου αξιωματούχου του "Δημοκρατικού Στρατού", ο οποίος διαβεβαίωσε τις αρμόδιες αρχές ότι, όπως του είχε εκμυστηρευθεί ο πατέρας του, σε κάποιο σημείο, κοντά στο γεφύρι, ο "Kαπετάνιος" του αντάρτικου τμήματος, που τότε υπηρετούσε, είχε κρύψει τον χειμώνα του 1948, μέσα σε κιβώτιο πυρομαχικών "θησαυρό".


O εν λόγω ιδιώτης -κατάγεται από γειτονικό χωριό- που γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα στην Tασκένδη, παρουσίασε στις αρμόδιες αρχές σχεδιάγραμμα της περιοχής, στο οποίο απεικονίζεται, περίπου, το ακριβές σημείο. Έτσι, δεν χρειάστηκε η εκσκαφή μεγάλου τμήματος.


Όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω "χρυσοθήρας" -ο οποίος ήλθε στην Eλλάδα αποκλειστικά και μόνον γι' αυτό και φιλοξενείται στη γενέτειρα του πατέρα του- υπέβαλε αίτηση και στο Δήμο Aνατολικού Zαγορίου, προκειμένου να του επιτραπεί η έρευνα στο γεφύρι "Tσίπιανης", όπου, όπως επιμόνως υποστηρίζει -και παρουσιάζει σχετικό σχεδιάγραμμα- βρίσκεται κρυμμένος "θησαυρός".


O δήμαρχος κ. Bασίλης Σπύρου, ύστερα από το θετικό αποτέλεσμα της έρευνας στους Kήπους, δεν θα έχει, όπως δήλωσε, αντίρρηση να χορηγήσει την άδεια, υπό την προϋπόθεση ότι η εκσκαφή θα γίνει και με την παρουσία του και δεν θα υπάρξει κίνδυνος ζημιών στο γεφύρι. O ενδιαφερόμενος, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον δήμαρχο.
Σημείωση: Αυτό το όνομα χρήστη είναι εικονικό και εμφανίζεται μόνο σε θέματα που είχαμε μεταφέρει από το παλιό – αρχικό μας φόρουμ, σε αυτό εδώ. Η μεταφορά έγινε χειροκίνητα γιατί δεν ήταν συμβατές οι βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε η δυνατότητα μετατροπής.
arhs mayromaths
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 20 Οκτ 2007, 12:39

Δημοσίευση από arhs mayromaths »

Για πες μας και την συνέχεια αν την γνωρίζεις
Aganaktisi
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 00:03

Δημοσίευση από Aganaktisi »

arhs mayromaths έγραψε:Για πες μας και την συνέχεια αν την γνωρίζεις
δεν υπάρχει συνέχεια φίλε τα αντικείμενα πάρθηκαν ,αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι ο εν λόγω κύριος τώρα μαζί με παρέα από τα μέρη του ψάχνει να βρει την άλλη μεγάλη κρύψει με 175 περίπου κιβώτια λίρες με κιβώτιο διαμάντια μεγάλο αριθμό οπλισμού και πυρομαχικών αλλά και υλικού για ανεφοδιασμό από ραπτομηχανές μέχρι μηχανές αεροπλάνων έχει η 80 περίπου μέτρα σπηλιά/απόκρυψη
Επιζήμιος φίλος εχθρός λογάτε . Θ. Κολοκοτρώνης
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Δημοσίευση από admin »

Λοιπόν κύριοι σήμερα άρχισα να γράφω για το γεφύρι του Κόκκορη για το νέο βιβλίο που ετοιμάζω, έτσι επικοινώνησα με την εφημερίδα Πρωινός Λόγος των Ιωαννίνων για να διασταυρώσω την πληροφορία, μια και η ημερομηνία στην οποία γράφτηκε το άρθρο με έβαλε σε υποψίες. Για την ορθή γνώση του θέματος, σας λέω πως το άρθρο περί εύρεσης θησαυρού στο γεφύρι, και μάλιστα με άδεια, ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο της εφημερίδας!
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
sotiris
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: 20 Οκτ 2008, 23:48
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Δημοσίευση από sotiris »

:evil: :evil: :evil: :evil:
ελα Φιλιώ μου πες τα...http://www.youtube.com/watch?v=-eggomz6 ... ure=colike
Άβαταρ μέλους
Κυριάκος
Δημοσιεύσεις: 2118
Εγγραφή: 19 Μαρ 2007, 20:18

Re: Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Δημοσίευση από Κυριάκος »

Μας πήραν στο ψιλό μου φαίνεται και μας κάνουν χαβαλέ. :lol: :lol: :lol: Μάλλον ψαχουλιάρης θα είναι και ο φίλος στα Γιάννενα που έγραψε το παραμυθάκι… :twisted:
Ο,τι ουκ έστιν ο πόλεμος και η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τις σκοτεινές δυνάμεις (δαίμονες) του αιώνος τούτου...
Άβαταρ μέλους
skarakis
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 20:36

Re: Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Δημοσίευση από skarakis »

admin έγραψε: σας λέω πως το άρθρο περί εύρεσης θησαυρού στο γεφύρι, και μάλιστα με άδεια, ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο της εφημερίδας!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πολυ τον παω τον τυπά που το εκανε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ευγε και σε σενα admin για την παρατηρητικοτητα σου!! 8)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Θησαυρό έκρυβε το γεφύρι του Kόκορη

Δημοσίευση από admin »

Έτσι βγαίνουν οι φήμες, οι οποίες μετά διογκώνονται και ακούμε απίστευτες ιστορίες. Η πρώτη περίπτωση παραπληροφόρησης είναι οι εσκεμμένα ψευδές ειδήσεις (εδώ μια φάρσα έγινε και είδατε όλοι πως διαδόθηκε αστραπιαία η ιστορία), και η δεύτερη περίπτωση είναι οι φήμες από εντυπώσεις. Βρήκε ο άλλος μια τρύπα και αν ήταν στρογγυλή είχε σίγουρο αποτύπωμα από κιούπι, και αν ήταν τετράγωνη είχε πάρει την φόρμα από τενεκέ και αρχίζει να κυκλοφορεί η ιστορία και άντε μετά να την μαζέψεις. Αυτή την φάρσα τώρα που αναφέραμε, και γράφω για αυτή στο νέο βιβλίο, πόσοι νομίζεται θα την μάθουν; Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να πουν ότι γράφτηκε επίτηδες πως ήταν φάρσα. Μια ιστορία εύρεσης έχει μεγάλη δύναμη, είναι σίγουρο πως πλέον όλοι είναι βέβαιοι ότι εκεί βγήκαν λεφτά. Ούτε καν την διάψευση της εφημερίδας την επόμενη μέρα δεν πρόσεξαν.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”