Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
psaxtiri
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: 12 Ιαν 2007, 21:03

Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από psaxtiri »

Η υποχώρηση δρόμου αποκάλυψε υπόγεια σήραγγα οχτώ μέτρων!
Γράφει: magnesianews.gr
12/01/2010, 19:15

Εικόνα


Η κατάρρευση του οδοστρώματος, στην οδό Αίαντος το μεσημέρι, στην περιοχή Σαμπάναγα του Δήμου Αισωνίας, αποκάλυψε ότι κάποιοι «καλά διαβασμένοι» αποδόθηκαν στο κυνήγι του θησαυρού και για το σκοπό αυτό είχαν σκάψει σήραγγα, κάτω από το δρόμο και σε μήκος περίπου οκτώ μέτρων, ώστε να φτάσουν στη «λεία» τους, που θεωρείται ότι βρισκόταν στις ρίζες ενός αιωνόβιου πλατανιού.

Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει και χρησιμοποιούσαν ένα κοντέινερ, σε διπλανό περιφραγμένο οικόπεδο, όπου φαίνεται ότι τοποθετούσαν το χώμα που έβγαζαν, για να σκάψουν τη σήραγγα…

Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το οικόπεδο είχε μισθώσει Αλβανός υπήκοος, ο οποίος τοποθέτησε το κοντέινερ σ’ αυτό και οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στον εντοπισμό του.

Όλα έγιναν αργά το μεσημέρι, όταν από το δρόμο επιχείρησε να περάσει ένα μεγάλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Επί τόπου πήγε χειριστής με «τσαπάκι» του Δήμου Αισωνίας, που ενημερώθηκε από τους περίοικους, για να αποκαταστήσει προσωρινά το κατεστραμμένο οδόστρωμα, αλλά τόσο ο χειριστής, όσο και οι περίοικοι αντίκρυσαν με έκπληξη την άσφαλτο να υποχωρεί και να αποκαλύπτεται μια σήραγγα μήκους περίπου οκτώ μέτρων (όσο είναι το οδόστρωμα), που κατέληγε σε ένα παλιό κομμένο πλατάνι, έξω από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Σαμπάναγα.

Τούνελ κάτω από το δρόμο…

Στο σημείο που υποχώρησε ο δρόμος, πήγε ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας, ο σύμβουλος Βας. Καραλής και άλλα στελέχη του δήμου, ενώ ειδοποιήθηκαν τόσο η Αστυνομία, όσο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς η περιοχή παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι δράστες μάλλον δεν πρόλαβαν να βρουν τον θησαυρό ή ό,τι άλλο πολύτιμο έψαχναν.

Όπως έλεγαν περιοίκοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, φαίνεται ότι αυτοί που έσκαψαν τη σήραγγα αναζητούσαν θησαυρό ή κάτι πολύτιμο, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους, ή το τυχαίο αυτό γεγονός απέτρεψε τα σχέδιά τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τη μια άκρη του κοντέινερ που βρισκόταν δίπλα στο δρόμο, ξεκινούσε ένα βαθύ αυλάκι, που φαίνεται αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά και κατέληγε στο τούνελ κάτω από το δρόμο.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το κοντέινερ τοποθετήθηκε στο οικόπεδο από τον περασμένο Μάιο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι γινόταν, καθώς οι δράστες φαίνεται ότι «δούλευαν» τη νύχτα, για να μην τους αντιληφθεί κάποιος περαστικός ή κάτοικος της περιοχής.

Σκάψιμο για μήνες …

Πάντως η όλη δουλειά φαίνεται να ήταν προετοιμασμένη πολύ καλά και το σκάψιμο να διήρκεσε αρκετούς μήνες, καθώς το σκάψιμο γινόταν πολύ κοντά σε σπίτια και δίπλα από έναν δρόμο που παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση, καθώς συνδέει το Βόλο με το Διμήνι.

Όσον αφορά στα υλικά στήριξης του τούνελ, χρησιμοποιήθηκαν, τόσο καδρόνια, μήκους περίπου 80 εκατοστών, όσο και σακιά γεμάτα με χώμα. Πάντως, τα ξύλα, που με την υποχώρηση του δρόμου βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνουν ότι ήταν σχεδόν καινούργια, γεγονός που δείχνει την «ηλικία» της σήραγγας, που φαίνεται να ήταν μερικών μηνών.

Ο δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι εδώ και μερικές ημέρες οι δράστες προσπάθησαν να απομακρύνουν από το οικόπεδο το κοντέινερ για να το αδειάσουν, αλλά απέτυχαν, διότι προφανώς ήταν πολύ βαρύ το χώμα που περιέχει για να το σηκώσει ο γερανός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι άγνωστοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και επισήμανε ότι το λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Αρχαιολογία και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που κάνει και την προανάκριση.

http://www.magnesianews.gr/News/?Entity ... 857359f88f
ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΕ ΠΑΛΙ
ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΣΑΙ ΞΥΠΝΗΤΟΣ.... ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
chris
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: 10 Φεβ 2007, 17:00
Τοποθεσία: ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ(ΜΕΓΑΡΑ)

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από chris »

τελικα πηραν το θησαυρο η ολα εγιναν τζαμπα.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Νους υγιής εν σώματι υγιεί!
IVAN4
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: 14 Ιαν 2009, 13:35
Τοποθεσία: ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από IVAN4 »

δεν βρηκαν τιποτα τσαμπα σκαβαν.............
mpakos
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 19:41

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από mpakos »

πω πω τοσο ατυχεια κοιτα να δεισ τζαμπα τοσο σκαψιμο :|
Άβαταρ μέλους
night-scan
Administrators
Administrators
Δημοσιεύσεις: 3928
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 12:00
Τοποθεσία: ΑΙΤ/ΝΙΑ

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από night-scan »

Και δεν ηξερα να τους επερνα να μου φτιαχνανε το δοκιμαστηριο
Ερπιστρυοφορα...............για αποτελεσματα χωρις ιδρωτα.
georgees

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από georgees »

χαχαχα!!
Λεων ειδες ατυχια!
IVAN4
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: 14 Ιαν 2009, 13:35
Τοποθεσία: ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από IVAN4 »

αφου γλυτωσε ο πλατανος που ειναι πανο απο 100 χρωνον και δεν των γκρεμισαν κατω παλυ καλα ...
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από admin »

"Ανασκαφή" για το θησαυρό του Σαμπάν Αγά

Στο στόχαστρο επαγγελματιών χρυσοθήρων φαίνεται πως μπήκε ο «ξακουστός», αμύθητος θησαυρός του Σαμπάν Αγά στη Μαγνησία. Εκπληκτες οι αρχές, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια μικρή καθίζηση στο οδόστρωμα, ανακάλυψαν τούνελ δέκα μέτρων.

Η απίστευτη ιστορία, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, έλαβε χώρα στην περιοχή Λάμνια του δήμου Αισωνίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Βόλο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας: «Το μεσημέρι της Τρίτης κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν μια μικρή καθίζηση του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και ενημέρωσαν το δήμο. Αμέσως μετέβησαν στο σημείο ειδικοί προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο, αλλά και μηχανήματα για να αποκαταστήσουν τη ζημιά. Τότε ήταν που πάθαμε όλοι σοκ» τόνισε ο κ. Καντόλας και πρόσθεσε: «Σκάβοντας το μηχάνημα του δήμου αποκάλυψε μία σήραγγα μήκους δέκα μέτρων και πλάτους δύο μέτρων. Οπως εκτιμούμε, είχε σκαφτεί από χρυσοθήρες, οι οποίοι έψαχναν για τον περιβόητο θησαυρό του Σαμπάν Αγά. Φυσικά, δεν επρόκειτο για ένα απλό τούνελ, αλλά για επαγγελματική δουλειά. Οι δράστες είχαν βάλει υποστυλώματα, βίδες, ξύλα κομμένα και διαμορφωμένα έτσι που να στηρίζουν το σκαμμένο υπέδαφος».

Η εκσκαφή ξεκίνησε από το παρακείμενο κτήμα, το οποίο είχε νοικιάσει τον περασμένο Απρίλιο ένας Αλβανός και στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ένα κοντέινερ. Οπως σημείωσε ο δήμαρχος: «Πρέπει να είναι δουλειά που έχουν στήσει εδώ και μήνες. Το κοντέινερ μάλιστα στο κτήμα είχε μπει από το Μάιο».

Οι δράστες είχαν σκάψει δίοδο από το διπλανό κτήμα, την οποία και κάλυπταν με χόρτα και έβγαιναν κατευθείαν στο κοντέινερ που είχαν στήσει. Εκεί άφηναν τις σακούλες με το χώμα που έβγαζαν από το σκάψιμο.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και ο δήήμαρχος πλέον αναρωτιούνται αν τελικά οι δράστες έφυγαν από εκεί με κάποια λεία στα χέρια τους.

Οπως μας αποκάλυψε ο κ. Καντόλας: «Ολοι γνωρίζουμε από τους παππούδες μας την ιστορία του θησαυρού του Σαμπάν Αγά, το όνομα του οποίου έχει και η συγκεκριμένη περιοχή. Ο Αγάς είχε φυτέψει πέντε πλατάνια και είχε φτιάξει ένα πηγάδι για να δημιουργήσει φυσικά σημάδια, ώστε να κρύψει το θησαυρό και αργότερα να γυρίσει πίσω να τον πάρει» τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Λέγεται ότι είναι θαμμένα μπαούλα με τούρκικα πεντόλιρα, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι πρόκειται για μύθο. Ποτέ άλλοτε κάποιος δεν προσπάθησε να τον βρει».


Πηγή: Espresso.gr, 14/01/2010, ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
georgees

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από georgees »

αντε παλι τα ιδια!
ταχαμου δεν ηξερε κανενας
και οι αρχες τωρα ψαχνουν κλπ κλπ.
καλα τωρα μας επεισαν!

θα δουμε τη συνεχεια ποια θα ειναι.
valadis
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 12 Οκτ 2008, 10:59
Τοποθεσία: Volos

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από valadis »

συνεχεια δεν θα υπαρχει ο δημαρχος δεν θα κανει καμια δικαστικη ενεργεια το δηλωσε το πρωι στην εκπομπη του Αυτια το πηραν ολοι στη πλακα
Η Γνωση ειναι εμπειρια
δεν εχει χρονο.
Ο Χρονος της υπαρξης ειναι η στιγμη
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από admin »

Ανθράκας ο... θησαυρός

Aδικα φαίνεται πως έσκαβαν τους τελευταίους οκτώ μήνες οι χρυσοθήρες, πιστεύοντας το θρύλο που ήθελε στις ρίζες μεγάλου πλατάνου έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Διμήνι να έχουν θαφτεί πεντόλιρα του Τούρκου Σαμπάν-Αγά. Κι αυτό γιατί τα μηχανήματα του δήμου έφθασαν χθες μέχρι το πολυπόθητο σημείο και βρήκαν... άνθρακα!

Οι δράστες (που ήταν άρτια οργανωμένοι) είχαν καταφέρει να ανοίξουν τούνελ δέκα μέτρων, αλλά για να φθάσουν στο σημείο όπου ήθελαν, έπρεπε να σκάψουν άλλο τόσο. Τα σχέδιά τους, όμως, χάλασε στη μισή διαδρομή η καθίζηση που σημειώθηκε στο οδόστρωμα.

Χθες, με το πρώτο φως της ημέρας, σκαπτικά μηχανήματα του δήμου άνοιξαν -παρουσία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας- το σημείο στο οποίο σχεδίαζαν να φτάσουν οι «κυνηγοί του χρυσού». Δεν βρέθηκε όμως τίποτα στις ρίζες του πλατάνου, προκαλώντας απογοήτευση τόσο στους κατοίκους - όσο, προφανώς, και στους δράστες που αναζητούνται.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον ενοικιαστή του οικοπέδου από το οποίο ξεκινούσαν σχεδόν κάθε βράδυ τους τελευταίους μήνες το έργο τους οι «τυφλοπόντικες» για τη διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας.

Το οικόπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, μίσθωσε τον περασμένο Μάιο ένας υπήκοος Αλβανίας. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που νοίκιασε και το κοντέινερ το οποίο εγκαταστάθηκε στο χώρο. Η έρευνα θα αποδείξει τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στο κυνήγι του θησαυρού, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, όπως και εάν ο αλλοδαπός είναι η «βιτρίνα» ή ο «πρωταγωνιστής» της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις από περιοίκους της περιοχής, από μέλη της δημοτικής αρχής, εκπροσώπους της Αρχαιολογίας και μεταφορικές εταιρείες.

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας είναι, ωστόσο, το πρόσωπο-κλειδί που μπορεί να οδηγήσει σε νεότερες και σημαντικές για την Ασφάλεια πληροφορίες, εξιχνιάζοντας την παράνομη -αλλά με επαγγελματικό τρόπο- εκσκαφή.


Πηγή: Espresso, 15.1.2010, ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
IKAROS
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 25 Φεβ 2009, 20:28

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από IKAROS »

Εγώ διάβασα ότι ο Αλβανός παραδόθηκε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε και ότι χρησιμοποιούσε το κοντέινερ για φύλαξη αγροτικών εργαλείων!!
Πάντως φτάσανε στην πηγή και νερό δεν ήπιανε........
Ο ΨΑΧΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙ,Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ............
Hfaistos-69
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 23 Φεβ 2011, 19:45
Τοποθεσία: MΑΓΝΗΣΙΑ

Re: Έσκαψαν τούνελ για τον θησαυρό!

Δημοσίευση από Hfaistos-69 »

Σωστός Ιωάννη έτσι έχουν τα πράγματα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”