Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panais
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 30 Αύγ 2009, 14:58

Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Δημοσίευση από panais »

δεν μας φτανουν οι οικονομικες περικοπες, εχουμε και συνεχομενες συλληψεις.
απο την σημερινη ελυθερια της λαρισας

<<Χρυσοθήρες... «επιστήμονες»

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε», του Γιάννη Μουκίδη)

Μια ακόμη περίπτωση παράνομης ανασκαφής για ανεύρεση θησαυρού «αποκάλυψε» το Αστυνομκό Τμήμα Ελασσόνας, προχθές το απόγευμα, συλλαμβάνοντας 5 επί δοξους «χρυσοθήρες», εν δράσει, σε αγροτική περιοχή της Τσαριτσάνης. Αυτό που διαφέρει από παρόμοιες αποκαλυφθείσες περιπτώσεις είναι πως αυτή τη φορά οι αστυνομικές αρχές είχαν να κάνουν με οργανωμένη ομάδα, που λειτουργούσε με συντονισμένα βήματα και επιστημονική μέθοδο, χρησιμοποιώντας για τη δράση της σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα - συστήματα, χάρτες και λογισμικά, απόλυτα εξειδικευμένα για τις δουλειές αυτές!

Πρόκειται για 5 άτομα (ηλεκτρονικός, έμπορος αυτοκινήτων, συνταξιούχος αστυνομικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι), ηλικίας από 37 έως 63 ετών, κάτοικοι διάφορων περιοχών της χώρας (Θήβα, Νέα Δημητριάδα Βόλου, Άγιος Δημήτριος Αττικής, Βοιωτία, Νέα Ιωνία Βόλου), που προφανώς... τους ένωσε το κοινό τους πάθος.

Όλα εξελίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στην αγροτική τοποθεσία «Αγρίδι» της Τσαριτσάνης, που βρίσκεται στην περιοχή της ιστορικής Μονής Βαλέτσικου, εκεί όπου σε έφοδο των αστυνομικών, και παρά την προσπάθεια να ξεφύγουν, πιάστηκαν τα 5 άτομα εν ώρα εργασίας να προσπαθούν να ανακαλύψουν τον υποτιθέμενο θησαυρό, χρησιμοποιώντας ένα σκαπτικό μηχάνημα έργων (…με τη συνδρομή και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και μηχανημάτων που διέθεταν), που ήδη είχε σκάψει στο χώμα «γούρνα» 2Χ2Χ2 μέτρων. Παράλληλα, είχαν πρόσβαση σε ασύρματο Ίντερνετ και «κατέβαζαν» από το διαδίκτυο τους χάρτες που θα τους βοηθούσαν στην όλη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η ομάδα λειτουργούσε με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο, γνωρίζοντας πολύτιμα στοιχεία για τις περιοχές όπου «χτυπούσε». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει ανάλογες απόπειρες ανεύρεσης θησαυρού σε διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς επιτυχία.

Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικό υπολογιστή με εξειδικευμένο λογισμικό... για το συγκεκριμένο «σπορ», έτσι ώστε το κάθε τι που ανίχνευε, να το αποτυπώνει με ακρίβεια και να το καταγράφει. Πολύτιμοι «βοηθοί» της ήταν χάρτες της περιοχής (... ακόμη και από την εποχή της τουρκοκρατίας), που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να «βαδίζουν» συγκεκριμένα με ακριβή γεωγραφικά σημεία και στίγματα, και προφανώς για να μη χάνουν χρόνο.

Στην ομάδα των κυνηγών θησαυρού, η δράση της οποίας σταμάτησε άδοξα από τους αστυνομικούς της Ελασσόνας, βρέθηκαν ακόμη 2 συστήματα GPS (για τους χάρτες), αλλά και εντοπιστές χρυσού και μετάλλων. Οι συλληφθέντες χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λάρισας για τα περαιτέρω, ενώ το σκαπτικό μηχάνημα έργων κατασχέθηκε.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και πριν λίγα χρόνια, στην ίδια συγκεκριμένη αγροτική περιοχή της Τσαριτσάνης, είχε επιχειρηθεί ανάλογη απόπειρα ανεύρεσης θησαυρού, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 ατόμων από έκρηξη
georgees

Re: Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Δημοσίευση από georgees »

τα λογισμικα τους μαραναν και αυτους
Άβαταρ μέλους
night-scan
Administrators
Administrators
Δημοσιεύσεις: 3928
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 12:00
Τοποθεσία: ΑΙΤ/ΝΙΑ

Re: Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Δημοσίευση από night-scan »

Γιωργο γιατι το λες αυτο, τωρα σχεδον ολα τα μηχανηματα με λογισμικα λειτουργουν.
Ερπιστρυοφορα...............για αποτελεσματα χωρις ιδρωτα.
Adventurer
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 17 Οκτ 2009, 20:03
Τοποθεσία: Περαμα-Πειραια.

Re: Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Δημοσίευση από Adventurer »

Μπραβο στην παρεα γιατι παρ'οτι ηταν 5, με διαφορετικες ηλικιες, απο διαφορετικη περιοχη ο καθενας τα βρηκαν και ασχολιοντουσαν με το χομπυ τους. Εκτος και εαν υπηρχε και εκτος και δεν χωρουσε στο αυτοκινητο?
N E V E R - S T O P - E X P L O R I N G
georgees

Re: Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Δημοσίευση από georgees »

το λογισμικο και οι χαρτες λεων δεν βγαζουν δουλειες.
αμα δεν υπαρχει το σωστο αποστατικο δεν γινεται τιποτε.
μπορει οι χαρτες και ολλα τα θυμιατολοιδια να δειχνουν τις περιοχες αλλα οταν πας στο μισο στρεμα
αμα δεν εχεις <<ξορκιστη>> λεφτα δεν θα παρεις δεν πανακατεβασεις ολλα τα παπαδο-λοιδια και τα ξορκια ολλου του πλανητη.
Άβαταρ μέλους
night-scan
Administrators
Administrators
Δημοσιεύσεις: 3928
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 12:00
Τοποθεσία: ΑΙΤ/ΝΙΑ

Re: Χρυσοθήρες... επιστήμονες

Δημοσίευση από night-scan »

Γιωργο δεν υπαρχει σωστο αποστατικο,τουλαχιστον για μας... και να υπηρχε ομως παλι δεν θα εφτανε για να βγει μια δουλεια.
Ερπιστρυοφορα...............για αποτελεσματα χωρις ιδρωτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”