Βρήκαν θησαυρό σε παλιό κτίσμα στην Κρήτη

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vng
Δημοσιεύσεις: 439
Εγγραφή: 27 Ιαν 2010, 00:32

Βρήκαν θησαυρό σε παλιό κτίσμα στην Κρήτη

Δημοσίευση από Vng »

Το παλιό κτίσμα έκρυβε χιλιάδες λίρες!

Άνω κάτω έχει γίνει ένα ολόκληρο χωριό στον Νομό Ηρακλείου, μετά τον θησαυρό που «ξεθάφτηκε» σε παλαιό κτίσμα. Πρόκειται για αναρίθμητες χρυσές λίρες, που εντοπίστηκαν τυχαία στη διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης μιας εγκαταλελειμμένης οικίας. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν απέκτησε δική του οικογένεια, πέθανε πριν από χρόνια. Μακρινοί συγγενείς αποφάσισαν να πωλήσουν το κτίσμα σε Ηρακλειώτη, ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον και το αγόρασε σε τιμή-ευκαιρίας.

Στη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να γκρεμιστεί ένας πετρόκτιστος καναπές. Τα μάτια των εργατών «θαμπώθηκαν», όταν αντίκρισαν εκατοντάδες λίρες να κατρακυλούν στο πάτωμα ανάμεσα στα μπάζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ένοικος τρελάθηκε από τη χαρά του και φρόντισε να… αποζημιώσει τους εργάτες του συνεργείου, ζητώντας την... εχεμύθειά τους, κάτι που, προφανώς, δεν τηρήθηκε.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι παλαιότεροι συζητούσαν για την ύπαρξη ενός θησαυρού στο συγκεκριμένο σπίτι, πίστευαν όμως ότι ήταν μύθος. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της παλαιάς κατοικίας, από τους προύχοντες του χωριού, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, είχε αναλάβει τη φύλαξη λιρών που του εμπιστεύονταν συγχωριανοί του. Δυστυχώς, έπαθε Αλτσχάιμερ και δεν θυμόταν πού είχε κρύψει τις λίρες.

Λέγεται ότι συγχωριανοί του είχαν σκάψει πατώματα και τοίχους, όμως οι λίρες δεν βρέθηκαν. Προφανώς, ουδείς σκέφτηκε να σκάψει στον καναπέ!

Πηγή: cretalive.gr, 18/06/2010
Στη ζωή τα τρία καλύτερα πράγματα είναι ένα ποτό πριν, και ένα τσιγάρο μετά...
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Βρήκαν θησαυρό σε παλιό κτίσμα στην Κρήτη

Δημοσίευση από admin »

Να και μια είδηση εύρεσης λοιπόν, έστω και από τύχη. Το θέμα αναφέρθηκε και στα κανάλια. Το «Άλφα» είχε ρεπορτάζ σήμερα στις 13:30 και μάλιστα έδειχνε και κάτι χρυσά νομίσματα και λίρες να τις ανακατεύει κάποιος, αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω αν ήταν από αυτά που βρέθηκαν ή βίντεο αρχείου.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
sideras
Δημοσιεύσεις: 675
Εγγραφή: 09 Μάιος 2009, 18:13
Τοποθεσία: εδω

Re: Βρήκαν θησαυρό σε παλιό κτίσμα στην Κρήτη

Δημοσίευση από sideras »

αντε να παρουμε λιγο τα πανω μας,υπαρχουν αρκετα ακομα........
σηκωθειτε απο καρεκλες, κρεβατια, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, τραπεζια οπως λεει και ο γνωστος λιακο
ζησε με τα δικα σου.. θελω..και οχι με τα πρεπει των αλλων
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Βρήκαν θησαυρό σε παλιό κτίσμα στην Κρήτη

Δημοσίευση από admin »

Θέλουν μερίδιο από τις λίρες!

Μερίδιο από τις χρυσές λίρες που βρέθηκαν σε σπίτι χωριού στα ανατολικά του Ηρακλείου προσπαθούν να διεκδικήσουν κάτοικοι!

Η υπόθεση ωστόσο είναι αρκετά περίπλοκη καθώς σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή οι συγγενείς τους, οι οποίοι την περίοδο της γερμανικής κατοχής είχαν εμπιστευθεί τις οικονομίες τους στα χέρια του πρώτου ιδιοκτήτη της κατοικίας. Αρκετοί νεώτεροι, οι περισσότεροι οικογενειάρχες, είχαν ακούσει από τους γονείς τους την ιστορία του κρυμμένου θησαυρού, όμως με το πέρασμα του χρόνου πίστεψαν ότι πρόκειται για θρύλο, όπως τόσοι άλλοι που ακούγονται στα χωριά της μεγαλονήσου. Κάτοικος του χωριού ανέφερε ότι ως παιδί που ήταν θυμάται πολύ καλά συγγενείς και συγχωριανούς του να σκάβουν λαγούμια στην επίμαχη κατοικία προκειμένου να εντοπίσουν τις λίρες αλλά και κάποια κοσμήματα που είχαν δώσει για φύλαξη στον ιδιοκτήτη.

Η ιστορία αυτή χρονολογείται πριν από 50 χρόνια. Ποτέ όμως κανείς δεν βρήκε λίρα έστω για δείγμα. Πλέον σήμερα αναζητούν διακαώς μαρτυρίες υπερήλικων συγχωριανών τους που γνώριζαν τα όσα είχαν γίνει τότε μήπως και βρουν κάποια διέξοδο στο «γρίφο» της διεκδίκησης. «Είναι άδικο γιατί μέρος του θησαυρού ανήκε στους προγόνους μου αλλά και σε άλλους χωριανούς. Γνωρίζουμε ότι αν δεν βρούμε στοιχεία είναι δύσκολο να διεκδικήσουμε μερίδιο. Θα υπάρξει πρόβλημα ακόμα και ανάμεσα στις οικογένειες αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσες λίρες είχε δώσει η μία και πόσες η άλλη. Δυστυχώς ο θησαυρός βρέθηκε 60 και πλέον χρόνια μετά».

Πηγή: cretalive.gr, 19/06/2010
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”