Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ApoToPalioForum
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 21 Σεπ 2008, 15:35

Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από ApoToPalioForum »

Γραμμένο την 01/01/04 στις 14:51:57 GMT+02:00 από admin
Εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή του χωριού Καλεσμένο Ευρυτανίας κάποιος που θα ήταν περαστικός θα αντίκριζε κάποιες μπουλντόζες να δουλεύουν πυρετωδώς κάτω από ένα γεφύρι. Δεν διεξάγεται κάποιο δημόσιο έργο στην συγκεκριμένη περιοχή όπως θα νόμιζε κανείς. Πρόκειται για ένα κυνήγι θησαυρού.

Αποτελεί κοινό μυστικό στους κατοίκους του χωριού αλλά και των γύρω περιοχών ότι στο ρέμα κάτω από το γεφύρι υπάρχουν θαμμένες αγγλικές λίρες της τάξεως των 30 δις. Μια οικογένεια από την Καρδίτσα αποφάσισε εδώ και καιρό κινώντας τις νόμιμες διαδικασίες, να βρει τις λίρες που έθαψαν Βρετανοί κατά τη διάρκεια του πολέμου και να αλλάξει τη ζωή της.

Στην προσπάθεια μας να μάθουμε περισσότερα διαπιστώσαμε ότι κάνεις από το χωριό δε θέλει να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και οι γνώμες διίστανται για τα αληθινά γεγονότα εκείνης της περιόδου. Είναι μια ιστορία που φημολογείται εδώ και 50 και επιπλέον χρόνια. Μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια για το αν υπάρχει δόση αλήθειας όσον αφορά το χαμένο θησαυρό ή κάποιος κατασκεύασε αυτή τη φήμη για άγνωστους λόγους.

Έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τον πόλεμο και τις δύσκολες εκείνες εποχές υπήρχε παραπληροφόρηση σε όλα τα γεγονότα. Επίσης αν κάποιος ΄γνώριζε κάτι, σήμερα ίσως να μη βρίσκεται στη ζωή ή αν ζει ίσως να μην θυμάται καλά

Οι πληροφορίες που είχε η οικογένεια που την οδήγησαν στην προσπάθεια ανεύρεσης του θησαυρού, είναι συγκεχυμένες. Αυτό όμως δεν τους πτόησε και έβγαλαν την απαιτούμενη άδεια για να σκάψουν την περιοχή. Είναι πολύ καιρό τώρα που καθημερινά βρισκόταν επί το έργο με την ελπίδα να έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν διακαώς.

Όπως δήλωσε στα " Ευρυτανικά Νέα " ο υπεύθυνος της επίβλεψης των ερευνών, από την Κτηματική Υπηρεσία, οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, πριν από λίγες μέρες. Μέχρι τέλος του Νοέμβρη το πρωτόκολλο θα παραμείνει ανοιχτό στην Κτηματική Υπηρεσία. Υπάρχει δέσμευση ως προς την οικογένεια και δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί σε άλλον άδεια εκσκαφής. Για το διάστημα που δεν θα πραγματοποιούνται εργασίες η περιοχή θα φυλάσσεται σταδιακά από την Ασφάλεια. Στο συγκεκριμένο ρέμα έχουν γίνει και στο παρελθόν εκσκαφές. Έχει δοθεί ξανά άδεια έναρξης εργασιών για την ανεύρεση του θησαυρού όπως επίσης είναι γνωστό ότι η περιοχή είχε σκάφτει για την κατασκευή του νεκροταφείου του χωριού.

Είναι σαφές ότι ο μέσος άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο να πλουτίσει ( με νόμιμα μέσα πάντα ) ακόμα και αν εργάζεται σκληρά σε όλη του τη ζωή. Γι αυτό το λόγο ψάχνει να βρει το εύκολο και άμεσο κέρδος. Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος προσπαθούσε να σοφιστεί τρόπους εξοικονόμησης χρήματος χωρίς να κουραστεί και κυνηγούσε χίμαιρες.

Στη σημερινή εποχή δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την πίστη και στην εναπόθεση των ελπίδων του ανθρώπου στον παράγοντα τύχη. Ακόμα και σήμερα είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι αναζητούν το δικό τους θησαυρό.

Κάποιοι εγκαταλείπουν τη δουλειά τους, ξοδεύουν την περιουσία που έχουν για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι η τύχη είναι τυφλή και δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ εκεί που την αναζητούμε.

Στο τέλος οι ελπίδες εξανεμίζονται, επέρχεται η απογοήτευση και αποδεικνύεται αυτό που λέει ο σοφός λαός μας :

" Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός χαμογελά ".

Πηγή: Ευρυτανικά Νέα - 22/10/2003

--------------------------------------------------------------------------------
Σχόλια για αυτό το άρθρο:

θεμα τυχης ειναι ολα!!!!!
Γραμμένο την 16/09/04 στις 21:05:37 GMT+02:00 από evageli
Πέρασα πρόσφατα από το Καλεσμένο και κανονικά δεν είναι ένα το χωριό αλλά τρία και όχι μόνο κάποιο άλλο μέρος ήταν κοντά όπου στάθμευσαν οι Άγγλοι!!!! Όλα αυτά τα έχω ακούσει από ντόπιους γέροντος! Τι να πουν οι άνθρωποι γελούν και με το δίκιο τους. Από `τι κατάλαβα αλλιώς είναι η ιστορία με λίγα λόγια λάθος κάνουν οι άνθρωποι!!!!!


--------------------------------------------------------------------------------

καλεσμενο
Γραμμένο την 10/01/07 στις 21:53:44 GMT+02:00 από mike_gr
τρια βαρελακια

--------------------------------------------------------------------------------

Νέα και σχόλια υπάρχουν για σας από: coinsmania.gr
Τα σχόλια ανήκουν σε αυτόν που τα καταχώρισε. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.
Σημείωση: Αυτό το όνομα χρήστη είναι εικονικό και εμφανίζεται μόνο σε θέματα που είχαμε μεταφέρει από το παλιό – αρχικό μας φόρουμ, σε αυτό εδώ. Η μεταφορά έγινε χειροκίνητα γιατί δεν ήταν συμβατές οι βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε η δυνατότητα μετατροπής.
Άβαταρ μέλους
antronikos
Δημοσιεύσεις: 423
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2010, 02:16

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από antronikos »

γεια σας φιλοι σηναδερφοι ,ειμαι κενουργιος εδω ,και απο τυχη ειδα την κουβεντασας για το καλεσμενο ,με 2 κουβεντες ,η δουλια εκει δεν εχει σχεση με αγγλους κτλ,που νομιζουν στο χοριο κτλ κτλ, σας λεο μονο πος της ερευνες εκει εγω της εκανα ,η ιστορια δεν ειναι ετσι οπος την ακουτε η οπος την λετε εδω ,την εχω γραψη σε αλα φορουμ ,και πολυ απο εσας μπορη να την διαβασατε ,επιδη ειναι πολυ μεγαλη ,θα κανο πολυ ορα να σας την διηγηθω ,και δεν εχω τον χρονο αυτη την στηγμη ,αν ηπαρχη ενδιαφερον ,θα σας την πο , α,και τα λεφτα ακομα εκει ειναι
asterioss

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από asterioss »

κανε ρε φιλαρακι ενα κοπο και βαλε να μαθουμε ετσι για την ιστορια δηλ μια και το ανεφερες
Kostas Anastasiou
Δημοσιεύσεις: 1616
Εγγραφή: 14 Μάιος 2007, 22:34
Τοποθεσία: Θεσπρωτια

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από Kostas Anastasiou »

Φιλοι γεια σας.
Ανδρονικε εαν θελεις κανε copy απο το αλλο φορουμ που την εχεις γραψει, και βαλε να την διαβασουμε.
Αν θελεις μονο αλλαξε την ποσοτητα, βαλε διπλασια τριπλασια και μεγαλυτερο νουμερο λιρας η χρυσου να
μας ανεβαινει το ηθικο μας και να κανουμε ονειρα...!!!
Άβαταρ μέλους
antronikos
Δημοσιεύσεις: 423
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2010, 02:16

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από antronikos »

φιλοι συναδερφοι ,οκ,θα γινη η επιθημια σας ,αλα μην περημενετε απο μενα να κανο κοπη κτλ,δεν ξερω εγω απο τετοια ,αλα θα πο τον φιλο μου ,τον τζανκο ,που ξερη απο τετοια τον εχω διαρμινεα ,μεχρι να γινη αυτο ,πιστευω μεχρι το βραδυ ,,,παρτε μια γευση ,η ποσοτητα ηταν 300000,κοματια χυμα μεσα σε μια γουρνα στη μεση του ρεματος ,και ειχαμε την ιδια την ανταρτησα που σημετηχε στην αποστολη ,εδω μιλαμε για καραντη δουλια περητο να σας πο πος μας στηχησε η ολοι η επιχηρηση ,καπου 200000χιλ,ευρω,,,,
Άβαταρ μέλους
antronikos
Δημοσιεύσεις: 423
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2010, 02:16

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από antronikos »

Γεια σας. Θα σας πω μια ιστορία και τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι. Πώς ξεκίνησε … τότες, στο ανταρτικό, μια αποστολή από 3 άντρες και μια κοπέλα 18 χρονών έχοντας ένα αυτοκίνητο μετέφεραν 2 μικρά βαρελάκια και ένα μεγάλο 200άρι με λίρες. Τώρα δεν ξέρω ποσό γεμάτο ήταν το μεγάλο. Είχαν 300.000, ναι τριάκοσες χιλιάδες λίρες. Φτάνουν στο συγκεκριμένο χωριό απ’ έξω, σταματούν σε ένα ρέμα, μάλλον μπροστά υπήρχε στρατός και αποφασίζουν να τις κρύψουν στο ρέμα. Αυτό είχε και ένα γεφύρι μονότοξο. Το αμάξι το άφησαν 200 μέτρα μακριά από εκεί. Το ρέμα ήταν από το γεφύρι προς το αμάξι κατηφορικό και όπως κατηφόριζε σχημάτιζε από πέτρες και άλλα διάφορα κάτι σαν καταρράκτες μικρούς, τρείς στη σειρά, ανά 10 μέτρα. Μετά ίσιωνε το ρέμα, κάτι σαν σκαλιά να φανταστείτε. Στον τελευταίο καταρράκτη είχε μια γούρνα, έναν λάκκο σχηματισμένο από την πίεση του νερού. Την περίοδο εκείνη δεν είχε νερό πολύ, ήταν σαν στεκούμενο. Αποφασίζουν να τα κρύψουν μες τη γούρνα. Βάζουν την κοπέλα στην επάνω μεριά για να φυλάει και οι άλλοι τρείς κουβαλούσαν με σακίδια και ότι άλλο μπορούσαν τις λίρες και τις ρίχνανε χύμα μέσα. Μετά έριξαν πέτρες από πάνω και τα τάπωσαν. Μόλις τέλειωσαν, ο ένας σκότωσε τους άλλους δύο επιτόπου και μετά ανέβηκε προς τα πάνω για να πάρει την κοπέλα και να φύγουν. Φοβήθηκε η κοπέλα για την ζωή της και μόλις σχεδόν ανέβηκε πάνω ο αντάρτης τον σκότωσε. Αυτή την ιστορία την είπε η κοπέλα το 2002 νομίζω, γριά πλέον.

Από δω και πέρα αρχίζουν τα βάσανα. Κάποια στιγμή αρρώστησε και την πήγαν στο νοσοκομείο. Φοβήθηκε ότι θα πεθάνει ,και λέει στον γέρο άντρα της και στον γιο της την ιστορία. Τελικά δεν πέθανε και μόλις την ρώτησαν, τι έλεγες στο νοσοκομείο, παραμίλαγες; Όχι απάντησε αυτή. Και τόσο καιρό γιατί δεν τα έλεγες; Ήμουν ορκισμένη και τα γνωστά, η απάντηση της. Την βάζουν στο αμάξι, πάνε στην περιοχή, κοιτάνε και τι να δούνε; Εντελώς διαφορετικό το τοπίο. Η γριά έλεγε πώς από το γεφύρι μέτρησε 40 μέτρα έως εκεί που μπήκαν οι λίρες και το ύψος του ρέματος ήταν 30 μέτρα. Τώρα το ρέμα ήταν μικρό, είχε μπαζωθεί από τις κατολισθήσεις που γίνονταν εκεί και ήταν 4 μέτρα. Τι να κάνουν τα μηχανήματα; Φτιάχνουν μια ομάδα, ένας από την Αθήνα, άλλος από δω, άλλος από κει και εγώ μέσα. Πάμε στο σημείο, τίποτα, καμιά ένδειξη. Αλλά τι να κάνουμε, η γριά ήταν απόλυτη. Και μιλάμε για τετραπέρατη, όχι καμιά χαζοβαρεμένη, γατόνι. Η συγκεκριμένη οικογένεια αποφάσισε να βγάλει άδεια. Την έβγαλε και συμμετείχαμε αρκετοί. Τσάπες, ερπυστριοφόρα, χωματουργικά και δε συμμαζεύεται. Αρχίσαμε τον Αύγουστο και μας πήρε Νοέμβριος. Εμείς αρχίσαμε από τα 10 μέτρα από το γεφύρι και μέχρι 100 μέτρα μπροστά, όλο. Ανανεώναμε την άδεια συνέχεια και δώσε χρήμα σε όλους φτάσαμε σε ένα βάθος 25 μέτρων περίπου επί 100 μέτρα μήκος. Μας πήραν οι βροχές κάποια στιγμή και όλο αυτό το σκάμμα που είχαμε κάνει γέμισε νερό. Άντε τώρα η τσάπα να ανοίγει αυλάκια για να φύγει το νερό. Είχαμε πολλές καθυστερήσεις. Βάλαμε και μηχανήματα ανίχνευσης και όλο τα πιάναμε, ήμασταν σίγουροι. Τι τελάρα, τα πάντα. Στο βουνό άρχισαν να φαίνονται ρωγμές. Δεν δώσαμε σημασία και ένα πρωί, εκεί που πλησιάζαμε τον στόχο μας, έγινε κατολίσθηση σε όλο το βουνό. Από 100 μέτρα μακριά, από πάνω στον δρόμο κόπηκε και η άσφαλτος και έπεσε όλο μέσα και ξαναέγινε το μέρος όπως ήταν πριν το σκάψουμε. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας αυτό που βλέπαμε. Ευτυχώς δεν πλάκωσε κανέναν. Την μια την τσάπα την παράχωσε σχεδόν όλη. Πάθαμε νίλα μεγάλη. Αποτέλεσμα, χαλάσαμε 200.000 ευρώ, εγώ μόνο έβαλα 20.000 ευρώ. Μετά άρχισαν άλλες βροχές και πάει το θέμα. Λεφτά δεν υπήρχαν, τέλος. Και τώρα έτσι είναι ακόμη. Το θέμα είναι ότι η οικογένεια διατηρεί την άδεια για να μην μπορεί να πάει άλλος να βγάλει για το συγκεκριμένο μέρος. Είναι 30 μέτρα βάθος, για μένα είναι εκεί ΣΗΓΟΥΡΟΤΑΤΑ. Εντωμεταξύ η γριά με κομμένα τα πόδια από τα κρυοπαγήματα, ήταν από την Καρδίτσα και είχα μιλήσει μαζί της πολλές φορές, πέθανε τώρα.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από admin »

Ανδρόνικε διόρθωσα το κείμενο σου ώστε να διαβάζεται πιο άνετα. Τι εννοείς όταν λες ότι το ύψος του ρέματος ήταν 30 μέτρα και με τις κατολισθήσεις είχε γίνει τέσσερα;

Όσο για την άδεια, αυτή δεν έχει διαχρονική αξία. Μπορεί να αιτηθεί οποιοσδήποτε για το ίδιο σημείο και να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν δεν ψάξουν αυτοί που ανανέωσαν την άδεια τους, σειρά μετά παίρνει ο επόμενος.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
wr450f10
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 10 Φεβ 2010, 18:11

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από wr450f10 »

καλή δουλειά!
Άβαταρ μέλους
charismatic
Δημοσιεύσεις: 3164
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 19:14
Τοποθεσία: Καϊλάρ σίτι
Επικοινωνία:

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από charismatic »

Το αυτοκινητο στα 200 μετρα απο την γεφυρα και τα λεφτα στα 40 μετρα... το τσιπουρο στα ποσα γραδα ηταν;
Άβαταρ μέλους
night-scan
Administrators
Administrators
Δημοσιεύσεις: 3928
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 12:00
Τοποθεσία: ΑΙΤ/ΝΙΑ

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από night-scan »

Φιλε Ανδρονικε μιλαμε για 2.400 Τοννους λιρες.

Δυσκολη ερευνα απο θεμα ανιχνευσης ως προς τα αποστασεως, λιγοτερη δυσκολη για τα τοπικα εαν περναγαν απο επανω, αν και ειναι μπερδεμα που ειναι χυμα, και χρονια με τα χρονια ισως να ειναι και διασπαρτα.
Πολυ κριμα ομως που ειχατε πληροφορια απο πρωτο χερι και δεν μπορεσε να αξιοποιηθει μεχρι τελους.
Ερπιστρυοφορα...............για αποτελεσματα χωρις ιδρωτα.
Άβαταρ μέλους
Κυριάκος
Δημοσιεύσεις: 2118
Εγγραφή: 19 Μαρ 2007, 20:18

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από Κυριάκος »

Παιδιά όπως τα λέει ο Αντρόνικος είναι τα πράγματα. Ακριβώς έτσι την ξέρω και εγώ την ιστορία. Έχω πάει στο μέρος και πιστεύω ότι τα λεφτά είναι εκεί.
Ο,τι ουκ έστιν ο πόλεμος και η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τις σκοτεινές δυνάμεις (δαίμονες) του αιώνος τούτου...
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από admin »

Δυστυχώς η χρυσοθηρική ιστορία της χώρας μας είναι γεμάτη με πληροφορίες από πρώτο χέρι, συχνά συνοδευόμενες από χάρτες και σχετικά αντικείμενα, που οδηγήθηκαν στην αποτυχία. Οι αιτίες πολλές. Πάντα λέω ότι η έκφραση «τα λεφτά είναι ακόμη εκεί», είναι λάθος. Τα λεφτά μόνο αν βγούνε και τα πιάσεις ο ίδιος στα χέρια σου και όχι να σου πούνε, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι πράγματι ήταν ακόμη εκεί, σε καμία άλλη περίπτωση.

Το άρθρο αναφέρει ότι πιο παλιά είχαν γίνει και άλλες έρευνες στο σημείο για λίρες. Ανδρόνικε πρόκειται για την ίδια υπόθεση; Αν ήταν για την ίδια, που το ήξεραν οι πρώτοι που έψαξαν;
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
charismatic
Δημοσιεύσεις: 3164
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 19:14
Τοποθεσία: Καϊλάρ σίτι
Επικοινωνία:

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από charismatic »

Με τρεις σακουλες χορτο μεσα απο το ρεμα (στα100 μ απο την γεφυρα, στα 150 μ και στα 200 μ) μπορω να δω αν υπαρχουν λεφτα και που ειναι.
Αν και προσωπικα πιστευω οτι, θα ειναι σε αλλο ρεμα.
Άβαταρ μέλους
Κυριάκος
Δημοσιεύσεις: 2118
Εγγραφή: 19 Μαρ 2007, 20:18

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από Κυριάκος »

charismatic έγραψε:Αν και προσωπικα πιστευω οτι, θα ειναι σε αλλο ρεμα.
Μέσα είσαι...
Ο,τι ουκ έστιν ο πόλεμος και η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τις σκοτεινές δυνάμεις (δαίμονες) του αιώνος τούτου...
Άβαταρ μέλους
farisas
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 14 Ιουν 2009, 12:33
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Re: Ο Χαμένος Θησαυρός στο Καλεσμένο

Δημοσίευση από farisas »

charismatic έγραψε:Με τρεις σακουλες χορτο μεσα απο το ρεμα (στα100 μ απο την γεφυρα, στα 150 μ και στα 200 μ) μπορω να δω αν υπαρχουν λεφτα και που ειναι.
Αν και προσωπικα πιστευω οτι, θα ειναι σε αλλο ρεμα.
Σωστος ο charismatic αλλα μηπως μπερδευτεις με τοσα χορτα.θελει καλο μαναβη η υποθεση :lol: :lol:
ο μονος ανθρωπος που δεν κανει λαθη......ειναι αυτος που δεν κανει τιποτα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”