Αναζήτηση θρίλερ για κρυμμένο θησαυρό

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
coinscoid
Δημοσιεύσεις: 179
Εγγραφή: 29 Οκτ 2008, 19:04
Τοποθεσία: ΔΕΛΦΟΙ

Αναζήτηση θρίλερ για κρυμμένο θησαυρό

Δημοσίευση από coinscoid »

30/07/2010
Στην Ηλεία

«Δεν πρέπει να χάσουμε τα λεφτά» δηλώνει ο ιδιώτης που υπέβαλε αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για ανασκαφικές έρευνες στο Κολίρι προκειμένου να εντοπιστεί θρυλούμενος... θησαυρός.

Πριν από αρκετό καιρό, ειδικό μηχάνημα αναζήτησης είχε δείξει την ύπαρξη χρυσού στην περιοχή και από τότε το «κυνήγι» κλιμακώνεται. Ωστόσο η έρευνα σε βάθος 5 μέτρων κοντά στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων δεν έφερε χθες το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

Στο σημείο βρέθηκαν η διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΑΔ Ηλείας με αστυνομικούς καθώς και εκπρόσωποι από την Ζ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν μεγάλο, γράφει η εφημερίδα, αφού δεκάδες βρέθηκαν εκεί από νωρίς και συζητούσαν όλα τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η ιστορία της συγκεκριμένης εκκλησίας, που έχει κατασκευαστεί το 1932, είναι πολύ παλιά καθώς θρύλοι λένε πως εκεί γινόταν η συνάντηση Γερμανών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χρυσών λιρών.

«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τα λεφτά και δεν θα πρέπει να σταματήσουμε», δήλωσε ο «κυνηγός» του θησαυρού.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2 ... thisauro-/
Άβαταρ μέλους
sotiris
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: 20 Οκτ 2008, 23:48
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Αναζήτηση θρίλερ για κρυμμένο θησαυρό

Δημοσίευση από sotiris »

να χαιρονται το "ειδικο" μηχανημα τους :lol: :lol:
ελα Φιλιώ μου πες τα...http://www.youtube.com/watch?v=-eggomz6 ... ure=colike
Άβαταρ μέλους
night-scan
Administrators
Administrators
Δημοσιεύσεις: 3932
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 12:00
Τοποθεσία: ΑΙΤ/ΝΙΑ

Re: Αναζήτηση θρίλερ για κρυμμένο θησαυρό

Δημοσίευση από night-scan »

Ποιο να ηταν αραγε το μηχανημα που τους οδηγησε εκει.?
Ερπιστρυοφορα...............για αποτελεσματα χωρις ιδρωτα.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Αναζήτηση θρίλερ για κρυμμένο θησαυρό

Δημοσίευση από admin »

Αναζήτηση θρίλερ για μυθικό θησαυρό στο Κολίρι
2186-koliri.jpg
Το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ για την αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στο Κολίρι παίχτηκε χθες το πρωί με τις ανασκαφικές έρευνες να μην φέρνουν στο φώς το παλιό σεντούκι με τις λίρες. Ο ιδιώτης Πάνος Τσουμπακόπουλος που υπέβαλε αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία όπως δήλωσε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ θα επιμείνει σχολιάζοντας με έμφαση ότι « δεν πρέπει να χάσουμε τα λεφτά». Το ειδικό μηχάνημα αναζήτησης που επιστρατεύτηκε πριν από καιρό έδειξε την ύπαρξη χρυσού στο σημείο ωστόσο αν και οι έρευνες ξεπέρασαν τα 5 μέτρα πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Η Κτηματική υπηρεσία πάντως με την Δντρια κα Μποβολέτη που βρέθηκε επί τόπου στις έρευνες δήλωσε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ ότι « η υπηρεσία ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και θα κάνει το ίδιο εάν υπάρχουν ανάλογα αιτήματα». Στο σημείο βρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Ηλίας Παπαγγελής, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΑΔ Ηλείας Σάκης Τόκας με αστυνομικούς καθώς και εκπρόσωποι από την Ζ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων.

Από νωρίς το πρωί

Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν μεγάλο αφού από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο σημείο και συζητούσαν όλα τα σενάρια που έχουν δει το φώς της δημοσιότητα. Η ιστορία έρχεται από πολύ παλιά για την συγκεκριμένη εκκλησία ( έχει κατασκευαστεί το 1932) που κάνει λόγο για συνάντηση Γερμανών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χρυσών λιρών. Ο πατέρας του ιδιώτη που κατέθεσε το αίτημα που αποκάλυψε το μυστικό και από τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναζήτηση του μυθικού θησαυρού.


« Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τα λεφτά και δεν θα πρέπει να σταματήσουμε» επεσήμανε ο κ Τσουμπακόπουλος και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Χρειάστηκε και δεύτερο μηχάνημα

Στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασε και ένα μικρότερο σκαπτικό μηχάνημα όπου «κατέβηκε» λίγο περισσότερο από τα 5 μέτρα ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι που να αφήνει αχτίδα αισιοδοξίας για τον κρυμμένο θησαυρό. Πάντως χθες ένα ακόμα σενάριο που κυριάρχησε στις συζητήσεις κατοίκων στο σημείο ήταν ότι πριν από μερικούς μήνες κάποιοι είχαν σκάψει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί….

Πηγή: Πατρίς, 30/07/2010, Γιώργος Κ.Ροζής
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”