Κώδικας «ρωσικός χρυσός»

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Κώδικας «ρωσικός χρυσός»

Δημοσίευση από admin »

Τους 80 τόνους χρυσού που άρπαξε ο στρατός του Ναπολέοντα από τη Μόσχα το 1812 και έθαψε µερικές εκατοντάδες χιλιόµετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ρώσος ιστορικός. Οι ανασκαφές θα αρχίσουν στις 12 Ιουνίου σε τοποθεσία, που για ευνόητους λόγους, κρατείται µυστική.
napoleonmosxa.jpg
Κατά δήλωση του ίδιου του Αλεξάντερ Σεργιόγκιν, η µέθοδος που χρησιµοποίησε για να εντοπίσει τον κρυµµένο θησαυρό θυµίζει κάτι από «Κώδικα Ντα Βίντσι», το ψευδοϊστορικό µπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν. Κι επειδή η ακριβής τοποθεσία είναι επτασφράγιστο µυστικό, τα µέσα ενηµέρωσης στη Ρωσία αδηµονούν να ξηµερώσει η 12η Ιουνίου οπότε θα αρχίσουν οι ανασκαφές της οµάδας του Σεργιόγκιν. Η µόνη πληροφορία που διοχετεύθηκε από έναν βοηθό του ιστορικού είναι ότι ο θησαυρός βρίσκεται σε κάποιο σηµείο του νοητού τριγώνου που ορίζεται από τις πόλεις Ελνγια, Βιάζµα και Καλούγκα, «περίπου 300 χιλιόµετρα από τη Μόσχα».

Ο θρύλος για τον θησαυρό του Ναπολέοντα γεννήθηκε αµέσως µετά την πανωλεθρία που υπέστη η Μεγάλη Στρατιά του γάλλου αυτοκράτορα στο Βατερλώ. Είναι ιστορικά αποδεδειγµένο ότι στη θερινή επέλασή του στη Ρωσία το 1812, ο τεράστιος στρατός των 800.000 ανδρών επιδόθηκε στο σπορ του πλιάτσικου σε όλες τις πόλεις και τα χωριά που κατέκτησε. Στις 14 Σεπτεµβρίου, µετά τις αιµατηρές µάχες του Σµόλενσκ και του Μποροντίνο, οι Γάλλοι εισέβαλαν στη Μόσχα. Στο µεταξύ οι Ρώσοι είχαν προλάβει να κάψουν κτίρια και αποθέµατα προκειµένου να βρουν οι Γάλλοι «καµένη γη». Βλέποντας ο Ναπολέοντας ότι δεν είχε νόηµα να µείνει σε µια κατεστραµµένη πόλη, αποφάσισε να διατάξει την αποχώρηση του στρατού του.

Η αποχώρηση όµως συνοδεύ τηκε µε ένα από τα µεγαλύτερα πλιάτσικα της Ιστορίας. Περίπου 200 κάρα φορτώθηκαν µε κοσµή µατα, κηροστάτες και έργα τέ χνης – αφαιρέθηκε ακόµη και ο χρυσός σταυρός από το κωδωνο στάσιο του «Ιβάν του Τροµερού» στο Κρεµλίνο. Ο χειµώνας στη Σταράγια Σµολένσκαγια, την αρχαία οδό που ενώνει τη Μόσχα µε το Σµόλενσκ, βρήκε τους γάλ λους στρατιώτες να υποφέρουν από την πείνα, το κρύο και τις επιθέσεις του ιππικού των Κοζάκων. Κάπου εκεί – λέει ο ρώσος ιστορικός - ένα τάγµα αποσπάστηκε από τον υπόλοιπο στρατό για να θάψει σε µυστική τοποθεσία τα λάφυρα που δεν έφτασαν ποτέ στη Γαλλία.

Τα ευρήµατα
Από τότε πολλοί αναζήτησαν ίχνη από τα 200 κάρα. Επί σοβιετικής εποχής, είχαν βρεθεί καµιά δεκαριά σακίδια γεµάτα λάφυρα, αλλά τίποτε περισσότερο. Ο Αλεξάντερ Σεργιόγκιν ισχυρίζεται ότι στο σηµείο που προτίθεται να σκάψει έχουν εντοπιστεί ζώνες, κουµπιά και πολεµοφόδια των στρατιωτών του Ναπολέοντα. Οι κάτοικοι της περιοχής βεβαιώνουν, εξάλλου, ότι έχουν ακούσει τον παλιό θρύλο σύµφωνα µε τον οποίο µια µέρα εµφανίσθηκαν από το πουθενά περίπου εκατό γάλλοι στρατιώτες σκάβοντας µια ολόκληρη νύχτα...

Ο Σεργιόγκιν υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του έναν ακριβή χάρτη του κρυµµένου θησαυρού χάρις σε έναν ρώσο µαθηµατικό, τον Ροµάν Αλεξάντροβιτς, ο οποίος είχε µεταναστεύσει στη Γαλλία. Ο Αλεξάντροβιτς υποστηρίζει από την πλευρά του ότι ανακάλυψε τον χάρτη στο πορτρέτο ενός γάλλου αξιωµατικού του Ναπολέοντα. Ο πίνακας αυτός παρουσιάζει δυο ιδιαιτερότητες: το τρίκοχο καπέ λο είναι ακουµπισµένο στο έδαφος, ενώ ο ουρανός αναπαρίστα ται µε πολύ περισσότερες λεπτο µέρειες σε σχέση µε τον υπόλοι πο πίνακα. Το µυστικό υποτίθεται ότι κρύβεται στο καπέλο και τα αστέρια του ουρανού. Κάπως έτσι δεν θα σκεφτόταν και ο καθηγητής Ρόµπερτ Λάνγκτον του «Κώδικα Ντα Βίντσι»;

Το πλιάτσικο
Κοσµήµατα, κηροστάτες και έργα τέχνης συγκαταλέγονταν στα λάφυρα του γαλλικού στρατού από τη Μόσχα

Πηγή: tanea.gr, 08/06/2010
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
dt-135
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: 18 Ιαν 2007, 10:46
Τοποθεσία: Πειραιάς

Re: Κώδικας «ρωσικός χρυσός»

Δημοσίευση από dt-135 »

Σε περσινό ταξίδι αναψυχής του Μπόγδανου στη Πράγα, παίζοντας με τις βέργες έπιασε το σήμα αυτού του θυσαυρού, αλλά δεν ασχολήθηκε περαιτέρω, γιατί όπως εκμυστηρεύτηκε αργότερα σε φίλο του, δεχόταν έντονες παρεμβολές από τα Δυτικά (σημείωση: Γερμανία) από τον κρυμένο θυσαυρό των ναζί. :roll:
Νίκος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”