Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από admin »

Νομίσματα που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες με όλη την γκάμα των αρχαιοελληνικών νομισμάτων σε πολλές ποσότητες έφτασαν στα χέρια μας, σε απόδειξη του γεγονότος ότι κάποιοι μεθοδικά επιδίδονται στην διακίνησή τους. Όλα είναι ασημένια, υπάρχουν και χρυσά όπως μας λένε οι γνωρίζοντες που κρατούν την ανωνυμία τους, αντίγραφα αρχαίων ελληνικών που κατασκευάζονται σε εργαστήρια της νότιας Βουλγαρίας, και με ειδικές τεχνικές παλαιώνονται για να βρουν αφελείς ως θύματα.

Μεγάλο εργαστήριο υπάρχει στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, ενώ σε καφετέρια του Σβίλεγκραντ πηγαίνουν οι έμποροι κάθε Παρασκευή και αγοράζουν τα πλαστά αυτά νομίσματα στην άτυπη αγοραπωλησία που γίνεται πάνω στα τραπέζια. Εκεί θα βρει κανείς αντίγραφα του σπανιότατου χρυσού νομίσματος ανεκτίμητης αξίας της Μαρώνειας, το ασημένιο των Συρρακουσών, νομίσματα της Αίγινας, του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των αρχαίων Αβδήρων, τα νομίσματα της Αίνουπου απεικονίζουν την κουκουβάγια, εμφανίζουν άλογα, χελώνες, δελφίνια, κατσίκια άρπα, προτομές του Απόλλωνα, του Ποσειδώνα, της Αθηνάς κ.α.

Σε έρευνα που έκανε η αστυνομία στο παρελθόν προ εκπλήξεως βρήκαν κοντά σε συλλογές αρχαίων νομισμάτων και πλαστά, τα οποία δύσκολα μπορούσε κανείς να τα ξεχωρίσει και το κατάλαβε αυτή μόνο η αρχαιολογική υπηρεσία. Πολλοί συλλέκτες μάλιστα που τα μάζευαν για χρόνια και τα έχουν κλειδαμπαρωμένα σε θυρίδες Τραπεζών, αποδεικνύεται ότι είναι … άνθρακας ο θησαυρός.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ
Οι «έμποροι» αυτοί για να πετύχουν το μαύρισμα και την παλαιότητα του ασημένιου νομίσματος το βάζουν πίσω στην εξάτμιση του αυτοκινήτου, το τοποθετούν μέσα στο κεζάπ για κάποια δευτερόλεπτα ή μέσα στο λίπασμα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσο. Τέτοια νομίσματα μας έλεγε κάποιος ότι τα βάζει σε κοπριές ζώων κυρίως αλόγων ή σε εγκαταλειμμένους βόθρους, όπου η αλλοίωση είναι πιο πειστική.

Σε χωριό κοντά στην Στρύμη άνθρωπος που είχε συλληφθεί για ανασκαφή, έπαιρνε από αντικάδικο χάλκινα διακοσμητικά, πολεμιστές άλογα κλπ έσπαζε το ένα πόδι και μετά τα έβαζε στον βόθρο του σπιτιού του για να αλλοιωθούν και τα μοσχοπουλούσε. Ενδιαφερόμενοι είχαν έρθει και από την Αμερική, ενώ και άλλοι που σπεύδουν πολλές φορές πέφτουν θύματα δίνουν τεράστια ποσά για να ικανοποιήσουν το χόμπι τους και όταν αργότερα αντιληφθούν ότι είναι ψεύτικα και πλαστά δεν μπορούν να προσφύγουν ούτε στην δικαιοσύνη αφού η όλη αγοραπωλησία είναι άτυπη και παράνομη.

Στην Τουρκία στην Κεσάνη βρίσκεις τέτοια νομίσματα θα πει ο κ. Γιώργος ενώ πιο μέσα υπάρχουν και πάλι κυκλώματα και με χάρτες κι άλλο υλικό για χρυσοθήρες.
Οι ιστορίες που μας αναφέρουν είναι πολλές.

Συλλέκτες ψώνια, είναι διαθέσιμοι να δώσουν μεγάλα ποσά. Ένα τετράδραχμο της Αίνου πουλιέται χέρι με χέρι 8-10.000 ευρώ το ασημένιο, τα Αβδηριτικα και ειδικά της Μαρώνειας που δεν έχει βρεθεί χρυσό επίσης έχουν ζήτηση. Άλλα αντικείμενα ταφικά αγαλματάκια με στολή αν ήταν αξιωματικού ή όχι, διάφορα στεφάνια από ελιά ή δάφνη που γίνονται επίσης πανομοιότυπα και ανεβάζουν κατακόρυφα την τιμή.

Τα εργαστήρια εκτός Ελλάδας στην γύρω περιοχή νάναι καλά που ετοιμάζουν ότι θα ήθελε ο πελάτης.

Πηγή: xronos.gr, 10/09/2010
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
KERAUNOS
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2009, 06:26
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από KERAUNOS »

Επισης οι ιταλικες φαμπρικες κατασκευης πλαστων αγαλμτων,εκαναν το εξης.Αναζητουσαν ναυαγια αρχαιων χρονων απο τα οποια εκτος των εμπορευματων που επαιρναν απο αυτα αν ειχαν,ξηλωναν απο τα ναυαγια οτι χαλκινα και σιδερενια υλικα ειχε αυτο.Τα πηγαιναν στα εργαστηρια τους οπου οι ειδικοι κατασκευαστες δημιουργουσαν απο το χαλκο η σιδερο οτι αγαλμα ηθελαν.Κατοπιν τα αφηναν και παλι μεσα στη θαλασσα για αρκετο χρονικο διαστημα σβυνοντας ετσι τα ιχνη της συγχρονη τεχνικης τους,που θα μπορουσε να αποκαλυφθει και να αποκαλυψει την απατη τους.
Αργοτερα τα εβγαζαν προς πωληση.Οι εκτιμητες βλεποντας μονο το χρωμα που ειχε ο χαλκος πιστοποιουσαν την αυθεντικοτητα του χαλκου,διοτι οντως ο χαλκος ηταν αρχαιας εποχης,και ετσι προχωρουσαν στη αγορα των αγαλματων.
Αυτου του ειδους η κομπινα γινοταν πριν απο 15-20 χρονια περιπου,αλλα τελικα τους πηρανε χαμπαρι...
Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να κανουν οι αλλοι σε σενα.
Άβαταρ μέλους
locxias
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009, 21:12

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από locxias »

Ολα τα παραπανω ειναι πιστα αντιγραφα και τα πουλανε φθηνα αλλα παντα βρισκονται πονηροι να εκμεταλευτουν καταστασεις.Εδω πουλησανε χαρτη που εκτυπωσανε απο τους δημοσιευμενους στις ιστοσελιδες του χομπυ μας 10.000 ευρω. :lol: :lol: :lol:
Λοξιας,καμμια σχεση με στρατιωτικους βαθμους.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από admin »

Γι αυτό όταν δημοσιεύσαμε τα οδοιπορικά κόνεψαν να πάθουν έμφραγμα όσοι είχαν πάρε δώσε με τέτοια χαρτιά. Τους χαλάσαμε την σούπα. Τότε ήταν που άρχισε το παραμύθι ότι αυτά δεν είναι τα καλά, τα αυθεντικά τα έχουν αυτοί αλλά δεν τα δείχνουν. Ένοιωσε ασφυκτικά η «αγορά» και προσπαθεί να βρει διέξοδο. Όσοι πάλι είχαν αγοράσει οδοιπορικά ή τους τα είχαν «εμπιστευτεί» και τα φύλαγαν ως κόρη οφθαλμού, ένα ψιλοεγκεφαλικό το έπαθαν. Βάλε τώρα τι γίνεται με τους χάρτες. Όσο υπάρχουν αφελείς κάποιοι θα κερδίζουν εις βάρος τους.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
MPOGDANOS
Δημοσιεύσεις: 548
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 08:24

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από MPOGDANOS »

Κάποιοι δικοί μας στα νησιά είχαν μία πιό "έξυπνη" ιδέα. Πήγαιναν κι αγόραζαν όλα τα ελλατωματικά - κτυπημένα κιούπια - στάμνες - όλα τα πήλινα δοχεία από τις βιοτεχνίες, τα πόντιζαν μέσα σε δίχτυα στα 20 με 30 μέτρα βάθος στη θάλασσα και τα ανέσυραν μετά από κάμποσα χρόνια που είχαν πιάσει επάνω τους πολύποδες - φύκια - στρείδια - κι άλλους θαλάσσιους οργανισμούς και τα μοσχοπουλούσαν σε τουρίστες λέγοντας τους εμπιστευτικά ότι είναι από αρχαίο ναυάγιο και ότι είναι μοναδικά κομμάτια για συλλογή κλπ. μέχρι που τους τσάκωσαν !Παρεπιπτώντος τα "Σιφναίικα" σταμνιά είναι τα καλύτερα ! :lol:
Άβαταρ μέλους
django
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 16 Δεκ 2008, 12:34
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από django »

MPOGDANOS έγραψε:Κάποιοι δικοί μας στα νησιά είχαν μία πιό "έξυπνη" ιδέα. ......... :lol:
Οντως φιλε MPOGDANOS .Η "ιδεα" αυτη , γνωρισε δοξες τη δεκαετια του '55-'65 . Αρκετες φορες , αλειφαν πανω τους , ασβεστη με χωμα και λιγο τσιμεντο ,για να εχουν την οψη παμπαλαιου αντικειμενου. Απο τους ειδημονες , εγινε γρηγορα αντιληπτο , ενω απο τους αδαεις , εβγαζαν καλο μεροκαματο.
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα. Αρκας
ARIAN
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 30 Δεκ 2009, 19:04

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από ARIAN »

Στη Βουλγαρία δουλεύουν φάμπρικες κατασκευής πλαστών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, και στην Κίνα δουλεύουν ανάλογες φάμπρικες κατασκευής πλαστών ελληνικών νομισμάτων νεότερης εποχής, κυρίως Όθωνα, Καποδίστρια και Γεωργίου Α΄...χρειαζεται προσοχή για τους νέους συλλέκτες, διότι τα τελευταία χρόνια, τέτεοια πλαστά νομίσματα έχουν κατακλύσει τη συλλεκτική αγορά..κάποια κάνουν μπαμ απο μακριά ότι είναι πλαστά, κάποια πάλι είνια δύσκολο να τα διακρίνεις..
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Δουλεύουν φάμπρικες για πλαστά αρχαία ελληνικά νομίσματα

Δημοσίευση από admin »

Και η Τουρκία διακινεί πολλά πλαστά νομίσματα. Ωστόσο ο μεγαλύτερος παραχαράκτης αρχαίων ελληνικών νομισμάτων ήταν κάποιος Χριστόδουλος ο οποίος έδρασε στις αρχές του περασμένου αιώνα και έφτιαχνε νομίσματα με μήτρες όπως οι αρχαίοι. Ακόμη και σήμερα οι ειδικοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν κάποια από τα νομίσματα που έφτιαξε είναι πλαστά ή αληθινά.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”