Χρυσό δώρο για χρυσοθήρα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
petertaz
Δημοσιεύσεις: 458
Εγγραφή: 19 Ιαν 2007, 11:22
Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ
Επικοινωνία:

Χρυσό δώρο για χρυσοθήρα

Δημοσίευση από petertaz »

Ένας ερασιτέχνης χρυσοθήρας που έφερε στο φως αμύθητο θησαυρό από την Εποχή του Σιδήρου θα ανταμειφθεί με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 462.000 λιρών για την σπουδαία ανακάλυψή του.
Ο Ντέιβιντ Μπουθ χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων βρήκε τέσσερα χρυσά κολιέ σε ένα χωράφι κοντά στο Στίρλινγκ πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Η αξία τους υπολογίζεται περίπου στο ένα εκατ. λίρες ενώ χρονολογούνται μεταξύ του πρώτου και του τρίτου αιώνα προ Χριστού.
Τα ευρήματα θα περάσουν στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας δεδομένου ότι θα καταβάλλει στον Μπουθ το χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με το νόμο της Σκωτίας για τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν έχει κανείς δικαιώματα ιδιοκτησίας πέραν της Βασιλείας.
Μάλιστα την απόφαση σχετικά με την αμοιβή την έλαβε η Βασίλισσα Κατερίνη Ντάιερ, η οποία τόνισε ότι η ανακάλυψη αυτή ήταν η πιο σημαντική που έχει γίνει ποτέ σχετικά με την Εποχή του Σιδήρου.
"Είναι απίστευτο το ότι έμειναν άθικτα 2000 χρόνια" είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός από τα 4 κολιέ ο Μπουθ έχει επίσης βρει από τότε μια μεσαιωνική σφραγίδα 800 ετών.

http://news247.gr/kosmos/zoi/anakalypse ... 82872.html
Άβαταρ μέλους
Κυριάκος
Δημοσιεύσεις: 2118
Εγγραφή: 19 Μαρ 2007, 20:18

Re: Χρυσό δώρο για χρυσοθήρα

Δημοσίευση από Κυριάκος »

Είναι άλλοι νόμοι εκεί. Εδώ δυστυχώς μας λένε να γίνουμε Ευρώπη αρχίζοντας από το κόψιμο του τσιγάρου. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη η χρυσοθηρία δεν είναι παράνομη.
Ο,τι ουκ έστιν ο πόλεμος και η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τις σκοτεινές δυνάμεις (δαίμονες) του αιώνος τούτου...
asterioss

Re: Χρυσό δώρο για χρυσοθήρα

Δημοσίευση από asterioss »

Πανω σε αυτο φιλε μου καμια πολυ της ευρωπης ομως δεν ειχε τετοιο πολιτισμο και τετοιο πλουτο εδω ο αλεκος εσφαζε και μαζευε και τρουπονε και ρωμαιοι και ενω σωρω ασχετη που δεν ειχαν κατι να κανουν στην χωρα τους τους εδιναν την ελλαδα για να εχουν κατι να πεζουν, οποτε ολοι κρυβανε η κατεδαφιζανε η αλλοι και μια ζωη αυτο συνεβενε στην σκωτια τι; ε κανας βασιλιας κανενας αρθουρος για αυτο γινεατι αυτοι ασχετα οτις εχεις δικαιο με τους νομους αλλα για σκεψου να πληρωνε το κρατος σε καθε αρχαιο που βρησκανε τα λαμογιοπεριεργα, χαχαχαχαχα γιατι για να βγαλουνε πορησμα θα θελαμε ενα σωρο ανακριτικες ,,, επιτροπες ,,, εφοριες ,,, φπα και μεχρι να αα ενω εκει ενοικουν στην βασιλεια τελος εαν και πηρε και κει ενα χρονο εδωωωωωω θα εχουμε να λαβαινουμε χαχαχαχχα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”