Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
liropsaxtis
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 12:23
Τοποθεσία: ΠΗΛΙΟ

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από liropsaxtis »

χαθηκα φιλε ,αστα ναπαν...απο το πολυ το σκαψιμο :lol: :lol:
Θα γυρισει ο τροχος θα τα βρει και ο φτωχος......
MPOGDANOS
Δημοσιεύσεις: 548
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 08:24

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από MPOGDANOS »

Παιδιά γειά σας. Η ωραία φωτογραφία του φίλου Λιροπσάχτη είναι τραβηγμένη πιό νότια από την μονή Φλαμουρίου - δηλαδή μας δείχνει το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στα δεξιά απλώνεται το Αιγαίο με τις δαντελωτές ακτές του. Μπράβο φίλε για την "πορεία" σου στον χώρο. Φιλικά Mpogdanos
Άβαταρ μέλους
liropsaxtis
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 21 Ιαν 2007, 12:23
Τοποθεσία: ΠΗΛΙΟ

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από liropsaxtis »

ακριβως,και ειναι σε ενα υψωμα πανω απο το ρεμα με τις σπηλιες.αυτο που με προβληματιζει με την ιστορια σου ειναι οτι οακαπετανιος μπορει να εζεισε,η και να ζει ακομα,γιατι τα πραγματα να ειναι εκει??
Θα γυρισει ο τροχος θα τα βρει και ο φτωχος......
MPOGDANOS
Δημοσιεύσεις: 548
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 08:24

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από MPOGDANOS »

Φίλε Λιροπσάχτη γειά σου. Αν ζεί ο συγκεκριμένος καπετάνιος δεν το γνωρίζω. Αλλά θα σου πω- σας πω, μία ιστορία που είναι 100% αληθινή. Στο τέλος του 1948 τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για τον Δημοκρατικό Στρατό. Τα κυβερνητικά στρατεύματα σε συνεργασία με την Αμερικάνικη βοήθεια σε πολεμικό υλικό και έμψυχο ( σε στρατιωτικούς συμβούλους/πιλότους μαχητικών κλπ.) είχαν πάρει στο φαλάγγι τους αντάρτες. Υπήρχε στα χέρια των ανταρτών άφθονο πολεμικό υλικό, λίγο πυροβολικό, αλλά υστερούσαν τελείως σε αεροπορική κάλυψη. Έτσι σε συνεννόηση της τότε ηγεσίας με την Τσεχοσλοβακία είχε παρθεί απόφαση να σταλούν καμμιά 100αρια μαχητικά αεροπλάνα - τα ονόμαζαν οι Τσέχοι "ΓΙΑΚ" - μοντέλο ελικοφόρο με καλές επιδόσεις για την εποχή του. Οι Τσέχοι πιλότοι θα προσγείωναν τα αεροπλάνα - πιθανόν στην Νεράιδα ή και αλλού - και θα έφευγαν πίσω με μεταγωγικά. Οι Τσέχοι θα πληρωνόντουσαν σε λίρες. Τα χρήματα - βλέπε λίρες - είχαν συγκεντρωθεί σε τρία σημεία, υποθέτω ότι και η συγκεκριμένη απόκρυψη αφορούσε αυτή την υπόθεση. Μίλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια - όπως καταλαβαίνεις δεν χωρούσαν ούτε προχειρότητες στον σχεδιασμό στην όλη επιχείρηση απόκρυψης, ούτε κανείς δισταγμός για να πραγματοποιηθεί το όλο εγχείρημα. Φιλικά και καλοπροαίρετα Mpogdanos
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Επέστρεψαν στην Ανω Κερασιά οι επίδοξοι χρυσοθήρες

Δημοσίευση από admin »

Μετά από ένα ολόκληρο μήνα που έγινε η πρώτη απόπειρα, αφού φυσικά είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, χθες από το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στο ιστορικό χωριό της Άνω Κερασιάς.

Το «ψάξιμο» γίνεται υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας της περιοχής, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία των υπηρεσιών Υπουργείων, που έχει λάβει όλα τα μέτρα και έχει κυκλώσει το χώρο προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Τα ειδικά μηχανήματα των ιδιωτών σκάβουν στην περιοχή «Σουβάλα» στην Άνω Κερασιά.

Οι «χρυσοθήρες» επέστρεψαν με αναπτερωμένο ηθικό προκειμένου να αναζητήσουν το «θησαυρό», έχοντας σε πλήρη διάταξη όλο το σχετικό εξοπλισμό. Παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της μέρας που συνεχίζονταν το σκάψιμο σε διάφορα σημεία από ειδικά μηχανήματα, εκπρόσωπος του Δήμου Κάρλας, του Δασαρχείου, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Κτηματικής Υπηρεσίας και φυσικά ο Αστυνόμος Καναλίων.

Η έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί και αύριο στην περιοχή. Σημειώνεται ότι οι χρυσοθήρες πριν καταθέσουν τη σχετική αίτηση είχαν κάνει μετρήσεις στην περιοχή που τους επιβεβαίωσαν, όπως ισχυρίζονται, την ύπαρξη λιρών που εκτιμάται ότι θάφτηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Αντίστασης στο μαρτυρικό χωριό της Άνω Κερασιάς. Όπως πιστεύουν ορισμένοι, πρόκειται για μπαούλα με λίρες που τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένη πλαγιά.

Για τον εντοπισμό του θησαυρού χρησιμοποιούνται γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν μέχρι βάθους ακόμη και 50 μέτρων.

Πηγή: taxydromos.gr, 09.12.2010
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
wr450f10
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 10 Φεβ 2010, 18:11

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από wr450f10 »

Καλησπέρα στην παρέα.Σήμερα το πρωί είχε τηλεφωνική σύνδεση στην ΝΕΤ για το θέμα της Κερασιάς με μία δημοτική σύμβουλο της περιοχής.Αυτά που πρόλαβα είναι ότι Ανέφερε πως δεν βρέθηκε κάτι προς το παρόν.Σε κάποια ερώτηση του δημοσιογράφου από πότε μπορεί και ποιανού οι λίρες που ψάχνουνε, η δημοτική σύμβουλος απάντησε πως ίσως γερμανικές ίσως από τον εμφύλιο από τους αντάρτες και γενικά διαφήμισε την περιοχή καθώς έχει πλούσια Ιστορία.και Καταλήγοντας ο δημοσιογράφος -Αποκλείεται οι αντάρτες, πού να τις βρουν τις λίρες;
dt-135
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: 18 Ιαν 2007, 10:46
Τοποθεσία: Πειραιάς

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από dt-135 »

Από ένα βιβλίο της περιοχής, διάβασα, ότι ο "τάδε" αντάρτης κατεβαίνοντας από το Πήλιο με το άλογό του μεταφέροντας 5000 λίρες με προορισμό τον Όθρυ, σταμάτησε να περάσει τη νύχτα στο Βελεστίνο όπου έμεναν οι δικοί του. Μάλιστα οι δικοί του προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει μερικές, αλλά εκείνος αρνήθηκε και την επόμενη μέρα συνέχισε.

Στο Πήλιο ερχόντουσαν διάφορα υλικά με υποβρύχια. Από κει εφοδιάζανε τους αντάρτες. Λένε μάλιστα ότι αυτό γινόταν κοντά στη περιοχή του Βένετο.
Νίκος
ASTOR
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 25 Ιαν 2007, 19:43

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από ASTOR »

Ε.Λ.Α.Σ.
ΧVΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ
ΕΠΙΤ. ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙΙον
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. Α.Π.
ΠΡ Ο ΣΩ ΠΙΚ Η
ΔΙΑΤΑΓΗ

Κατά πληροφορίας ληφθείσας από Μαυροβούνιον οι Γερμανοί ενήργησαν εκκαθαριστικήν ενέργειαν κατά του Κισσάβου με δύναμιν 6.000 περίπου ανδρών. Δεν αποκλείεται ενέργεια και κατά του Μαυροβουνίου και Πηλίου. Επειδή εις την περιοχήν του Πηλίου είναι συγκεντρωμένα όλα τα Τμήματα της Μεραρχίας καθορίζομεν τα κάτωθι:
Ι) Εις την περιοχήν του Πηλίου - Μαυροβουνίου θα
παραμείνη μόνον τον 2ον

Σύνταγμα, το Τμήμα Συνεργείων, η Αντιαρματική και Πεδινή Πυροβολαρχία και αι Διμοιρίαι Μηχανικού και Διαβιβάσεων του 2ου Συντάγματος με αποστολήν.

1α. Την εξασφάλισιν όλου του υλικού του ευρισκομένου εις την περιοχήν Πηλίου - Μαυροβουνίου το οποίον θα αποκρυφθή και θα καμοφλαρισθή μακράν των Χωρίων και μονοπατίων ώστε και αν ακόμα γίνη εκκαθαριστική ενέργεια να μη ανευρεθή υπό των Γερμανών.

1β. Να κρατήση το ηθικόν του Λαού και των Οργανώσεων διά της κατανομής των Τμημάτων εις ολόκληρον την περιοχήν Μαυροβουνίου - Πηλίου.

1γ. Εις περίπτωσιν επιμονής του κατακτητού να εκκαθαρίση εντελώς την περιοχή και εφ' όσον υπάρχει κίνδυνος να αιχμαλωτισθούν τα Τμήματα θα διαφύγουν εις ΄Ορθρυν.
ΙΙ) Το 51ον Σύνταγμα Πεζικού θα κινηθή αύριον προς την περιοχήν ΄Ορθρυος με δρομολόγιον Κάτω Κερασιά - Κάπουρνα -΄Αγιος Γεώργιος - Σαρατζή - Νταουτσά - Κελιέρι και εκείθεν προς Κορφή. Αναχώρησις το απόγευμα και εις ώραν τοιαύτην ώστε να διέλθη τον αυχένα Λατομίου - Βελεστίνου και το πεδινόν Τμήμα την νύκτα. Η ώρα αναχωρήσεως από Κάτω Κερασιά θα καθορισθή από τον Διοικητήν του 51 Συντάγματος. Ιος σταθμός Πορείας το Χωρίον Νταουτσά.

ΙΙΙ) Η Πυροβολαρχία του 52ου Συντάγματος μετά δύο αντιαρματικών και η Διμοιρία Μηχανικού και Διαβιβάσεων του 51 και 52 Συντάγματος και της Μεραρχίας το Ιππικό και ο Λόχος Στρατηγείου και το προσωπικόν του Νοσοκομείου της Μεραρχίας πρέπει να ευρίσκονται αύριον το απόγευμα εις την περιοχήν Κάτω-Κερασιάς - Κάπουρνας ώστε 2 ώρας μετά την εκκίνησιν της φάλαγγος του 51ου Συντάγματος να κινηθή διά να διέλθη τον αυχένα Λατομείου - Βελεστίνου και το Πεδινόν Τμήμα την νύκτα. Ιος Σταθμός Πορείας το Χωρίον Σαρατζί. Επί κεφαλής της φάλαγγος ο Συναγωνιστής Λοχαγός Μεταξογιάννης. Δρομολόγιον της φάλαγγος Κάπουρνα -΄Αγιος Γεώργιος - Σαρατζί - Νταουτσά - Κελελέρ - Γούρα.

ΙV) Το 52ον Σύνταγμα Πεζικού αύριον την πρωϊαν θα κινηθή προς περιοχήν Κάτω-Κερασιάς - Κάπουρνας ώστε να διέλθη τον αυχένα Λατομείου - Βελεστίνου και Πεδινόν Τμήμα μεθαύριον την νύκταν. Ιος Σταθμός πορείας το Σαρατζί ή το Νταουτσά. Δρομολόγιον της φάλαγγος Κάπουρνα -΄Αγιος Γεώργιος - Σαρατζί - Νταουτσά - Κελελέρ - Γούρα - Χιλιαδού. Διοικητής της φάλαγγος ο Συναγωνιστής Ταγ/ρχης Μαλλιαρός.
V) Το Στρατοδικείον και οι κρατούμενοι θα παραμείνουν με
το 2ον Σύν/μα και θα συνεχίσουν την εργασίαν των.
VI) Το 51 και 52 Συντάγματα θα αφίσουν τους Διαχειριστάς
των με 5 άνδρας έκαστον διά την εξασφάλισιν και προώθησιν του υλικού.

Ο Λόχος Διαβιβάσεων θα αφήση τους 2 ασυρματιστάς διά την αποστολήν των σημάτων εις το Γενικόν Στρατηγείον μερίμνη του 2ου Συντάγματος Πεζικού.
Την εξασφάλισιν και προώθησιν του υλικού των Πυρ/χιών
του 51 και 52 Συν/γματος θα αναλάβη η Πυρ/χία του 51ου Συντάγματος οποία θα παραμείνη εις Πήλιον.

Ο Λόχος Διαβιβάσεων θ' αφήση ανά ένα άνδρα από εκάστην Διμοιρίαν Διαβιβάσεων του 51 και 52 Συν/τος και της Μεραρχίας διά να προωθήσουν προς ΄Ορθρυν το υλικόν Διαβιβάσεων.
Η ομάδα Αναγνωρίσεως θ' αφήση 2 καλούς ιππείς διά την
εξασφάλισιν και προώθησιν του υλικού.
Ο Λόχος Στρατηγείου ν' αφήση το πλεονάζον υλικόν εις το
2ον Σύνταγμα πεζικου.
VII) Το 2ον Σύνταγμα να ειδοποιήση αμέσως όλους τους
Αξ/κούς τους τοποθετηθέντας εις τα άλλα Τμήματα να παρουσιασθούν
εις την Μεραρχίαν.
VIII)Η Επιμελητεία να παραδώση εις τους Διοικητάς των
Φαλάγγων Γκούλιαν και Μαλλιαρόν ανά 50 λίρας και εις το 2ον
Σύνταγμα 200 λίρας.

Εκάστη φάλαγξ να εξασφαλίζη κατά την κίνησιν της τον ανεφοδιασμόν εις τρόφιμα. Τα Τμήματα να λάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά την κίνησιν των ανάλογα με το έδαφος και τας πληροφορίας και ιδίως κατά την κίνησιν εις τον κάμπον και κατά την ημέραν. Κίνησις θα γίνεται κατά την νύκταν.

Της παρούσης να λάβουν γνώσιν μόνον οι Διοικηταί των Ανεξαρτήτων Τμημάτων οι οποίοι θα λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να μη γίνουν αντιληπταί αι προθέσεις μας.
Τα τμήματα να εξασφαλίσουν ξηράν τροφήν εφεδρικήν διά 2
ημέρας πορείας.
΄Απαντα τα διαθέσιμα κτήνη θα φορτώσουν όσον το δυνατόν
περισσότερα όπλα.
Σ.Δ. Μεραρχίας τη
13/10/43
Παραλήπται
Η
51, 52 Συντάγματα Πεζικού
ΧVIΜεραρχία
Πυροβολικού
Κ.ΤΣΑΜΑΚΟΣ ΄Ωρα Ιη
Ομάδες Αναγνωρίσεως
Θ.ΑΜΑΡΜΠΕΗΣ
Διμοιρία Μηχανικού
Σ.ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Λόχος Διαβιβάσεων
Στρατηγείου - Τμήμα Συνεργείων
Νοσοκομείο Μεραρχίας (Στουρνάρας)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Δια
Διεύθυνσιν Επιμελητείας
Την ακρίβειαν
Επιτελάρχης
(Τ.Υ.)
Όταν κάποιος σου πει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτα τον: "Ποιανού;"
apatsi
Δημοσιεύσεις: 2019
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 15:53

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από apatsi »

Φίλε μου ASTOR, κάποιες στιγμές χαμογελάω με όσα αναδημοσιεύεις αλλά πρέπει να διευκρινήσω ότι χαμογελάω με πολύ πίκρα. Γιατί για οποιονδήποτε έχει την μέση γνώση το τί σημαίνουν οι στρατιωτικές ορολογίες Μεραρχία, Σύνταγμα, Λόχος Διαβιβάσεων, Πυροβολαρχία, καταλαβαίνει όλα αυτά είτε είναι πλαστά, είτε είναι ευχολόγια. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με άλλη μια ουτοπία μας, η οποία έρχεται σε ευθεία σύγγρουση με την πραγματικότητα.
Όσο για την άλλη ουτοπία, περί αεροπορίας του ΔΣΕ. Αυτό κι αν ήταν ουτοπία. Για να στήσεις μια αεροπορία (και μάλιστα μεγέθους 100 α/φ) χρειάζεσαι υποδομές ελευθέρου κράτους (εκτάσεις, αερ. καύσιμα, εγκαταστάσεις, εξιδικευμένο προσωπικό, κλπ). Για να βγάλεις έναν χειριστή αξιόμαχο δηλαδή άτομο το οποίο να αντιλαμβάνεται τον τρισδιάστατο χώρο της μάχης, θέλεις τουλάχιστον 2 χρόνια εκπαίδευση, και μόνον αν υπάρχει από ετών αεροπορία με άτομα που μπορούν αυτό να το μεταδώσουν σαν φιλοσοφία.
Τελικά αυτό που άκουγα μικρός στο χωριό μου από όλους τους ανεπρόκοπους "κάνε με μιά μέρα πρωθυπουργό να δείς εσύ", έχει πέραση παντού, και πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε πέφτουμε σ' αυτήν την παγίδα. Και παρ' όλο που μισώ την προτεσταντική λογική και ανάλυση, τουλάχιστον σε πρακτικά θέματα αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο.
ASTOR
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 25 Ιαν 2007, 19:43

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από ASTOR »

Geia σου apatsi φιλε.Πραγματι μεγαλοπιανοντουσαν με αυτες τις ορολογιες του αστικου στρατου.Αριθμητικα δεν ειχαν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.Εδιναν ομως σε ενα μπουλουκι την αισθηση της ταξης με σκοπο την πειθαρχια για να φτασουν οπου εφτασαν και οπου θεωρουσαν.Καποτε εβαλα εδω μεσα ενα σημειωμα του κκε που ελεγε για την προωθηση 25 αν θυμαμαι καλα αεροπορων καπου στην ελλαδα.Ηταν το 48 αν θυμαμαι καλα.Ενας αλλος φιλος απο την παρεα μας εδω μεσα,αν θελει μπορει να πει που εψαχνε το λιλι που ειχαν μαζεψει για να παρουνε αεροπλανα τσεχικα.Βεβαια αντι για το λιλι βρηκε μια σπηλια τιγκα απο μοτοσυκλετες με καλαθι και πολυβολο,σχεδον του κουτιου.Ποιος ξερει.....

Το παραπανω το εβαλα για να δουν οι εκει φιλοι διαδρομες τους.Και για τις λιρες που αναφερει.
Όταν κάποιος σου πει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτα τον: "Ποιανού;"
apatsi
Δημοσιεύσεις: 2019
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 15:53

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από apatsi »

Ο τύπος αυτός πρέπει να έκανε την τύχη του. Έχεις υπ' όψιν σου τι μηχανές ήταν? Και σκέψου ότι έχω μια NSU του 1948 και την καμαρώνω. Όταν άρχισα την αναπαλαίωσή της και έριξα χρήμα αβάσταχτο για τα τότε οικονομικά μου, το έκανα από θαυμασμό για μια τεχνολογία, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται στις ιαπωνέζικες μηχανές τη 10ετία του '90.
Apatsi
earthelf
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 23 Ιουν 2010, 16:33
Τοποθεσία: χαλκιδα

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από earthelf »

καλημερα σε ολους.φιλε αστορ γραφεις για το 52 συνταγμα οτι η πορεια του τελειωνει στην χιλιαδου.μηπως εννοεις την χιλιαδου της ευβοιας που ειναι στην πλευρα του αιγαιου.φιλικα earthelf.αν γνωριζει καποιο αλλο μελος κατι θα ηταν χρησιμο για να διασταυρωσω καποιες πληροφοριες.ευχαριστω
η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια αρκει να μην λενε ετσι την πεθερα σου
ASTOR
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 25 Ιαν 2007, 19:43

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από ASTOR »

earthelf φιλε μου δεν γνωριζω καν τα μερη .Δεν μπορω να βοηθησω.
Όταν κάποιος σου πει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτα τον: "Ποιανού;"
earthelf
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 23 Ιουν 2010, 16:33
Τοποθεσία: χαλκιδα

Re: Ψάχνουν θησαυρό στην Κερασιά.

Δημοσίευση από earthelf »

φιλε αστορ σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.η παραλια της χιλιαδου απο οτι ελεγε ο συχωρεμενος ο παππους της γυναικας μου ειχε χρησιμοποιηθει σαν λιμανι αποβασης κ επιβηβασης των ανταρτων της περιοχης.οσο για την σημερινη εποχη ειναι μια φανταστικη παραλια[δες στο google]που το καλοκαιρι εχει κ ενα κοματι με γυμνιστες.φιλικα earthelf
η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια αρκει να μην λενε ετσι την πεθερα σου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”