Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου

Δημοσίευση από admin »

Η Δροσιά, η Χρύσα και ο Σπίθας βρήκαν έναν σπάνιο χάρτη που οδηγούσε στο μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου. Προς μεγάλη τους έκπληξη δεν βρήκαν θησαυρό, αλλά ένα αλλόκοτο πλάσμα που πετάει τον χάρτη μακριά λέγοντας: «Από εδώ και πέρα θα σας καθοδηγήσω εγώ!» Η εντολή του είναι να ακολουθήσει ο καθένας τη δική του πορεία, για να βρει το θησαυρό. Μόνος μπούσουλας ένα ρητό, διαφορετικό για τον καθένα, που ισχυρίζεται ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, που θα βρουν στο δρόμο.

Το κυνήγι του θησαυρού είναι γεμάτο διασκέδαση, περιπέτειες κι ανατροπές... Συναντούν απίθανα πλάσματα μέσα σε ένα δάσος γεμάτο ζωή. Μόνος τους αντίπαλος ο ύπουλος Ίγκο, ο φύλακας του θησαυρού, που προσπαθεί να τους αποπροσανατολίσει με ένα μόνο τρόπο: «την αρνητική έκφραση του εαυτού τους». Θα καταφέρουν να τον νικήσουν και με ποιον τρόπο; Θα εκδηλώσουν τις ποιότητες που χρειάζονται, όπως το θάρρος, η ανιδιοτελής προσφορά, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση, ή τελικά θα χαθούν στο δάσος; Θα καταφέρουν να φτάσουν στη σπηλιά και να ανακαλύψουν το θησαυρό, ξεπερνώντας τις νέες εκπλήξεις που κρύβονται εκεί;

Σημείωμα σκηνοθέτη
Η παράσταση «Ο Μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» είναι μια παράσταση για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς. Πραγματεύεται επίκαιρα θέματα μέσα από ένα παραμυθένιο τρόπο, γεμάτο χιούμορ, γέλιο, φαντασία, γρήγορο ρυθμό, ζωντάνια κι εκπλήξεις. Είναι ένα πολυθέαμα που συνδυάζει με επιτυχία τους παραδοσιακούς τρόπους θεατρικής έκφρασης με την σύγχρονη τεχνολογία, ικανοποιώντας τις αισθητικές απαιτήσεις του σύγχρονου θεατή.

Με τη χρήση σύγχρονων μέσων (projecting, animation) ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται συνεχώς, ζωντανεύει κι αλληλεπιδρά με τους ηθοποιούς και τους θεατές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Οι ηθοποιοί, ξετυλίγουν το πλούσιο υποκριτικό και κωμικό τους ταλέντο μέσα σε μια πανδαισία ήχων, χρωμάτων, μουσικής και χορού, καθώς συναντούν γιγάντιες κούκλες, πλάσματα του θεάτρου σκιών και εκφραστικές μάσκες. Είναι μια παράσταση που φιλοδοξεί να πλημμυρίσει τις αισθήσεις, τη φαντασία και την ψυχή των παιδιών με όμορφες εμπειρίες, με αισιοδοξία, γέλιο, χαρά και πολλή αγάπη.

Παραστάσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: καθημερινά από 3 Οκτώβριου έως 23 Δεκέμβριου στις 10:00 π.μ.

Κρατήσεις- Πληροφορίες: 210.5450698, 6947687132-3

Πηγή: monopoli.gr

Σημείωμα admin
Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι η παράσταση είναι για τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Θα συμπληρώσω ότι είναι επίσης και για τους θησαυροκυνηγούς, μια και γι’ αυτούς ισχύει αυτό που επισημαίνεται πολύ σωστά στην περιγραφή της παράστασης, ότι δηλαδή, ο κύριος εχθρός είναι η αρνητική έκφραση του εαυτού τους.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Re: Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου

Δημοσίευση από vetnm »

Το νόημα του κειμένου με τα bold γράμματα το καλλίτερο σχόλιο για το θέμα ¨το επίπεδο των ελλήνων χρυσοθήρων¨.
Drama06-72
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 05 Σεπ 2008, 13:21
Τοποθεσία: Germany Dusseldorf

Re: Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου

Δημοσίευση από Drama06-72 »

Μπραβο,πιστευω πως μονο το το παραπανω σχολιο τα καλυπτη ολα.Μπραβο ακομη για την αναρτηση του στον Γιαννη!
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρ’ τους μαζί σου!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”