Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Δημοσίευση από admin »

Ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους κρυβόταν κάτω από την Ιερουσαλήμ, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως περίεργα σχήματα λαξευμένα στην πέτρα.

Εικόνα

Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σημάδια σχήματος V, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.

Τα σχήματα έχουν μήκος μισού μέτρου, ενώ το βάθος του χαράγματος στην πέτρα είναι 5 εκατοστών.

Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει χωρίς εξηγήσεις μπροστά στο εύρημα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν υποθέσεις.

Ο ένας εκ των δύο υπευθύνων της ανασκαφής, αρχαιολόγος Έλι Σούκρον, λέει: «Τα σημάδια είναι πολύ περίεργα και πολύ ενδιαφέροντα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Η ανασκαφή κάτω από την παλαιστινιακή γειτονιά Σίλουαν αποκάλυψε μια σειρά δωματίων. Στο πάτωμα ενός δωματίου βρέθηκαν τα σημάδια των οποίων η δημιουργία υπολογίζεται τουλάχιστον 2.800 χρόνια πριν.

Η μόνη αναφορά παρόμοιων συμβόλων υπάρχει στο χάρτη που είχε κατασκευάσει ένας Βρετανός εξερευνητής, μεταξύ του 1909 και 1911. Ο Montague Parker έψαχνε τους χαμένους θησαυρούς του Ναού του Σολομώντα, ο οποίος τοποθετείται στο παλαιό τμήμα της Ιερουσαλήμ. Ο Βρετανός είχε τοποθετήσει το σχήμα V σε κάποια υπόγεια κανάλια, όχι μακριά από την ανακάλυψη των αρχαιολόγων. Ωστόσο, η υπόγεια περιοχή που περιγράφει ο Parker δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Πηγή: newsbomb.gr, 09/12/2011
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Δημοσίευση από admin »

Μία σειρά από δωμάτια μέσα στο βραχώδες υπόστρωμα του αρχαιότερου τομέα της "Πόλης του Δαβίδ", έφεραν στο φως Ισραηλινοί ανασκαφείς. Σε ένα από αυτά ήρθαν αντιμέτωποι με τρία χαράγματα σχήματος V (στη φωτογραφία), σχηματισμένα στο ασβεστολιθικό δάπεδο, χωρίς κανένα άλλο εύρυμα στον ίδιο χώρο αυτό που να τους επιτρέπει να τα ερμηνεύσουν.

" Πρόκειται για παράξενα και μυστηριώδη σχήματα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο", περιορίστηκε να δηλώσει ο Eli Shukron, επικεφαλής των ερευνών διευκρινίζοντας μόνο πως τα χαράγματα έχουν βάθος 5 εκατοστών και μήκος 50 εκατοστών.

Η συγκεκριμένη ανασκαφή στην Ιερή Πόλη, έχει πέρα από αρχαιολογικές και πολιτικές διαστάσεις, αφού πραγματοποιείται σε σημείο το οποίοι διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι ως την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Οι αρχαιολόγοι έκαναν ανασκαφές των τειχών που περιέβαλλαν την πηγή Γκιχόν, τη μοναδική πηγή νερού της πόλης, όταν ανακάλυψαν τα συγκεκριμένα δωμάτια. Τα παράξενα χαράγματα χρονολογούνται περίπου 2.800 χρόνια πριν και είναι πιθανό, να είχαν κάποια θρησκευτική χρήση ή να ήταν υποδοχείς κάποιας ξύλινης κατασκευής,

Το εντυπωσιακό είναι πως κάθε φορά που μία αρχαιολογική ανακάλυψη θεωρείται περίεργη ή άγνωστη, οι επιστήμονες κάνουν τουλάχιστον κάποια υπόθεση για την ταυτότητα ή τη χρήση της. Στην περίπτωση των τριών V, κανένας αρχαιολόγος δεν μπόρεσε να πει κάτι για τα σύμβολα.

Το ίδιο μυστηριώδης παραμένει και η χρήση όλου του συγκροτήματος που ανακαλύφθηκε. Η θέση του, κοντά στη μοναδική πηγή νερού της πόλης, υποδηλώνει ότι μάλλον είχε σημαντική χρήση.

Η παρουσία ενός λίθου που μοιάζει με επιτύμβια πλάκα, σε ένα από τα δωμάτια δίπλα από τα χαράγματα, είναι το μόνο στοιχείο που ίσως φωτίσει το μυστήριο. Τέτοιου είδους λίθοι χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Μέση Ανατολή σε τελετές θρησκευτικές που γίνονταν κυρίως για να τιμήσουν τους νεκρούς. Οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν να πρόκειται για ενθύμιο των παγανιστικών θρησκειών που οι προφήτες του Ισραήλ προσπάθησαν να εξαφανίσουν.

Πηγή: pyles.tv, 11.12.2011
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
KERAUNOS
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2009, 06:26
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Δημοσίευση από KERAUNOS »

Υπαρχει και μια αλλη εκδοχη admin.Να γνωριζουν περι τινος προκειται,αλλα να αντιτιθεται στην κοσμοθεωρηση που εχουν.Οποτε τι να πουν.Για φαντασου στο μερος της παλαιας Ιεροσαλημ ανοιγοντας ενα δωματιο να αντικρυσαν το αγαλμα της Ισιδος η της Υδατογενους Αθηνας με πλακες αρχαιων ελληνικων γραμματων.......
Μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να κανουν οι αλλοι σε σενα.
Άβαταρ μέλους
seeo
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: 02 Δεκ 2010, 22:56

Re: Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ

Δημοσίευση από seeo »

η μπορεί να κερδίζουν χρόνο για να προλάβουν να φορτώσουν :mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”