Ραβδοσκόποι εντοπίζουν αρχαιολογικούς θησαυρούς σε χάρτες

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Ραβδοσκόποι εντοπίζουν αρχαιολογικούς θησαυρούς σε χάρτες

Δημοσίευση από admin »

Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προϊστορική αρχαιολογία, με το όνομα Megalithic Portal, διοργανώνει έναν διαγωνισμό-πρόκληση, στον οποίο καλεί όσους υποστηρίζουν ότι έχουν το χάρισμα του "ραβδοσκόπου" αλλά και εκείνους που χαρακτηρίζουν ανοησία τη "ραβδοσκοπία", να πάρουν μέρος σε ένα κυνήγι αρχαιολογικών θησαυρών από την άνεση του καναπέ τους!

Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, " η ραβδοσκοπία ήταν το θέμα που πυροδότησε περισσότερες συζητήσεις και διαφωνίες από οποιοδήποτε άλλο φιλοξενήσμαε στην ιστοσελίδα μας, καταλήγοντας πάντα σε αδιέξοδο. Από τη μια πλευρά οι ραβδοσκόποι ισχυρίζονται ότι μπορούν να βρουν τα πάντα, ενώ οι επικριτές τους το αμφισβητούν γιατί - όπως λένε-δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις".

Τι είναι η ραβδοσκοπία

Η "ραβδοσκοπία", είναι εδώ και αιώνες μία μορφή "μαντικής τέχνης", η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για τον εντοπισμό κοιτασμάτων νερού και χρυσών νομισμάτων. Οι ραβδοσκόποι, με μόνα όπλα τους μια βέργα από χαλκό ή ένα εκκρεμές και την "ιδιαίτερη δύναμη" τους, αναζητούν το ιδανικό σημείο για γεώτρηση ή την τοποθεσία όπου βρίσκονται θαμμένα χρυσά νομίσματα!

Τα όργανα και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν, διαφέρουν και μπορεί να είναι από ένα πανάκριβο "οπλοστάσιο" εξοπλισμού, με εκκρεμή και ειδικά κατασκευασμένες χάλκινες ράβδους, μέχρι ένα απλό διχαλωτό κλαδί φουντουκιάς!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι ραβδοσκόποι, που υποστηρίζουν ότι εκτός από νερό και χρυσό, μπορούν να εντοπίσουν και αρχαιολογικά μνημεία, καλά κρυμμένα κάτω από τη γη, απλώς βάζοντας την ράβδο τους πάνω από έναν... χάρτη!

Σύμφωνα με το Megalithic Portal, πριν από λίγο καιρό ανακαλύφθηκε ένα μεγαλιθικό κυκλικό μνημείο στο Σόμερσετ, όπου οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν επιστημονικές γεωφυσικές μεθόδους πιστεύοντας πως υπήρχαν λίθοι θαμμένοι στη γη, όπως όμως οι ίδιοι παραδέχονται αφορμή για την έρευνά τους ήταν οι ανακαλύψεις ενός ραβδοσκόπου, λίγο πιο πέρα από το δικό τους μνημείο.

Ο διαγωνισμός ραβδοσκοπίας από τον... καναπέ του σπιτιού σας!


Αυτοί οι τελευταίοι, λοιπόν, είναι που έχουν "ανάψει" φωτιά στο διαδίκτυο, αφού έχουν διχάσει τους χρήστες χωρίζοντάς τους σε παθιασμένους πιστούς και φανατικούς δύσπιστους! Εδώ ακριβώς έρχεται ο διαγωνισμός της ιστοσελίδας, ο οποίος φιλοδοξεί να βάλει τέλος στη διαμάχη!

Βασισμένος στην ιδέα του προϊστορικού κυνηγιού του χαμένου θησαυρού, ο πρωτότυπος διαγωνισμός δίνει στους συμμετέχοντες χάρτες, από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί όλα τα αναγνωρίσιμα στοιχεία. Τα μέρη που απεικονίζονται είναι πραγματικά και σε αυτά υπάρχουν κρυμμένα κάποια αρχαιολογικά ευρύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, αλλά δεν έχουν ακόμη καταχωριστεί σε καμία βάση δεδομένων, ενώ κοντά σε κάθε αρχαιολογική θέση, έχει θαφτεί και ένα τμήμα χαλαζία.

Ο εμπνευστής του διαγωνισμού καλεί τους ραβδοσκόπους με τον εξοπλισμό που εκείνοι θα επιλέξουν να αναζητήσουν τα παραπάνω αντικείμενα, ενώ παράληλλα ζητάει από τους αμφισβητίες να παρακολουθούν και να κρίνουν οι ίδιοι την πορεία της διαδικασίας!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Guardian, Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση www.megalithic.co.uk μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2011

Πηγή: pyles.tv, 17/11/2011
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
vetnm
Δημοσιεύσεις: 1269
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 10:31

Re: Ραβδοσκόποι εντοπίζουν αρχαιολογικούς θησαυρούς σε χάρτε

Δημοσίευση από vetnm »

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει το χάρισμα της ραβδοσκοπίας,δηλαδή έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του αλλαγές σε διάφορες φυσικές παραμέτρους ( ηλεκτρικά φορτία,ηλεκτομαγνητικές μεταβολές κ.α.).Κατανοητό με την απλή λογική και προκειμένου να φανούν αυτές οι ιδιαίτερες ικανότητες πρεπεί να βρεθεί στο τόπο ( ενδεχομένως στο καταλληλο χρόνο και ίσως σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα ) που υφίστανται αυτές οι αλλαγές για να λειτουργήσει σαν δέκτης.
Ο ραβδοσκόπος του χάρτη(τηλεραβδοσκόπο θα τον έλεγα) προφανώς είναι ένα "μέντιουμ".Απο κάποια ντοκυμαντερ που έχω παρακολουθήσει έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με τέτοιες ικανότητες,στην ορθόδοξη πίστη το λένε διορατικό χάρισμα.Αλλά και τα μέντιουμ για να "λειτουργήσουν"
χρειάζονται "επαφή" με τα πνεύματα, δηλαδή πρέπει να βρίσκονται στο τόπο που έδρασε ένα πνεύμα ή να έχουν ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούσε το πνεύμα.
Αν δηλαδή αποδεχθούμε τα μένιουμ και τις ικανότητες τους θα είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας Ινδός μέντιουμ στο χάρτη της Μακεδονίας θα έβαζε μία πινέζα στη Βεργίνα.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Ραβδοσκόποι εντοπίζουν αρχαιολογικούς θησαυρούς σε χάρτε

Δημοσίευση από admin »

Φίλε μου όποιος νομίζει ότι μπορεί, εδώ είναι η πρόκληση. Μην ξεχνάς ότι έχουμε ως διαδικτυακό παράδειγμα τον άθλιο γερμανοτσολιά που δίνει από την Γερμανία στίγμα σε φωτογραφίες ή χάρτες για το που έχει αποκρύψεις στην Ελλάδα και στέλνει τους ταλαίπωρους να ψάχνουν στα κυκλάκια που τους σημειώνει. Ναι, για όσους το αγνοούν, υπάρχει ένας τέτοιος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Οι εγγραφές διαρκούν για ακόμη 3 μέρες. Έπειτα θα γελάσει και το ποικιλόχρωμο ερίφιο.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
kilias
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 02 Μαρ 2012, 12:36

Re: Ραβδοσκόποι εντοπίζουν αρχαιολογικούς θησαυρούς σε χάρτε

Δημοσίευση από kilias »

Τελικά είχαμε κανα νέο τι έγινε με τον διαγωνισμό?
Kostas Anastasiou
Δημοσιεύσεις: 1616
Εγγραφή: 14 Μάιος 2007, 22:34
Τοποθεσία: Θεσπρωτια

Re: Ραβδοσκόποι εντοπίζουν αρχαιολογικούς θησαυρούς σε χάρτε

Δημοσίευση από Kostas Anastasiou »

Θελω να γραψω τα δικα μου, χωρις να εχω την απαιτηση να πεισω κανεναν, αλλα να πω πως ειναι ολα αληθεια.
1994. Σαββατο, ωρα περιπου 1 μ.μ. Βρισκομουνα στο εργοστασιο και στην καρακλα που καθομουνα τις ωρες που δεν χρειαζοτανε να ειμαι κοντα στην μηχανη που προσεχα, χρειαστηκε να σηκωθω και να παω να φερω υλικο για την εργασια μου. Οταν σηκωθηκα απο την καρακλα που ητανε πριν απο τα γραφεια του εργοστασιου και με την αλλαγη των επιπλων μας τις δωσανε εμας, μεσα στην καρακλα ειχε διαφορα πανια. Αντι για σφουγγαρι η τι αλλο χρησημοποιουνε για τις καρεκλες. Τα πανια ητανε πολυχρωμα και διαφορα. Απο μια μικρη τρυπουλα που ειχε ανοιξει στο εξωτερικο πανι της καρεκλας, ειχε βγει ενα μαυρο πανι και κρεμμαστηκε, μπροστα απο την καρεκλα, ενω μεσα φαινοτανε οπως εγραψα παρα πανω πολυ μεγαλη ποικιλια χρωματων. Το πρωτο που ηρθε στο μυαλο μου ητανε: Οχι ρε γαμωτο, δεν θα δω την γιαγια μου, την μανα την μεγαλη οπως την ελεγα το καλοκαιρι που θα κατεβω Ελλαδα διακοπες... Ειπα ας μην πηγαινει το μυαλο μου αμεσως στο κακο, αλλα ας σκεφτομαι και λιγακι ευχαριστα. Στις 2 το μεσημερι, τελειωσα την δουλεια και οπως παντα μετα την δουλεια κοιμωμουνα λιγες ωρες το Σαββατο. Μια θεια μου, ενω καθε Σαββατο με επερνε τηλεφωνο μετα της 6 το απογευμα να μιλησουμε αν ειμαι καλα, εκεινο το Σαββατο με πηρε τηλεφωνο 4 το απογευμα. Εγω οταν της μιλησα, την χαιρετησα και μετα της ειπα απευθειας, θεια, δεν με πειραζει που με ξυπνησες, αλλα γιατι πηρες τηλεφωνο τετοια ωρα, συμβαινει κατι στην γιαγια στο χωριο; Ε... ναι ξερεις η πιεση της γιαγιας εχει φτασει 4 και τα ποδια της εχουνε μελλανιασει μου ειπε η θεια. Τα επομενα ξημερωματα η γιαγια μου πεθανε.
Λιγο καιρο μετα, ενας συναδερφος μου στο εργοστασιο, μου ειπε να προσεχω την μηχανη του, γιατι θα επρεπε να παει στην πολυ στον γιατρο. Φυσικα του ειπα, αρκει να μου φερεις ενα ψητο κοτοπουλο...Να γραψω την αμαρτια μου τρωω πολυ..Χι,χι... Ενταξει μου ειπε. Εφυγε περιπου 08:30 και γυρισε στις 1 το μεσημερι περιπου. Οταν καποια στιγμη πηγα μπροστα στην μηχανη του και καθησα για λιγα δευτερολεπτα στο τραπεζι που ειχε εκει, εβαλα τα χερια μου στο τραπεζι και εσκυψα το κεφαλι μου κλεινοντας λιγα δευτερολεπτα τα ματια μου. Επειτα απο λιγο, ξαφνικα πεταχτηκα πανω. Ειδα εναν κεραυνο και τρομαξα. Κοιταξα εξω απο τα τζαμια και ειχε ηλιο χωρις κανενα συννεφακι. Στην Πολη που ημουν, που ζουσα τοτε, ειχε μετρημενες απο εμας τους Ελληνες, τουλαχιστων 150 και ξεραμε σε ποια σημεια ειναι ακριβως. Εννοω καμερες αστυνομιας σε φαναρια. Αμεσως ειπα τον γραψανε τον μαγιακα τον φιλο μου. Κοιταξα την ωρα που εγινε αυτο. Ητανε 10:12 λεπτα. Οταν ηρθε κατα της 1 το μεσημερι, το πρωτο που τον ρωτησα ητανε, καλα σε επιασε καμερα απο ταχυτητα; Ναι μου λεει, αλλα εσυ που το ξερεις. Η αποσταση που τον επιασε η καμερα ητανε πολυ μακρια απο το εργοστασιο, αν και το φλας που εβγαζε η καμερα, οσο που γινοτανε αντιλιπτο και αν προσεχες την καμερα, οποτε σε καμια περιπτωση και αλλωστε με κλειστα ματια και σκυμμενος μεσα στο εργοστασιο να δω φως. Σε λιγες ημερες ηρθε το προστιμω μαζι με την φωτογραφια του φιλου μου, μεσα στο αυτοκινητο και την ωρα ημερομηνια και τα παντα.Δεν θυμαμαι αν πριν αυτα, η μετα, σε καποιο σημειο της πολης, ημουν σε κινηση με το αυτοκινητο μου με 50 χιλιομετρα και μπροστα μου σε αποσταση 100 μετρων ειδα ενα σταματιμενο λεωφορειο, σε εντελως δικη του λωριδα και την σταση να ειναι μονον για λεωφορεια. Πηρα εντολη απο τον εγκεφαλο μου, φρεναρισε θα περασει ατομο απο το λεωφορειο μπροστα στον δρομο. Ελατωσα την ταχυτητα μου, απο 50 χιλιομετρα την ωρα σε 10 χιλιομετρα. Ακριβως στην ευθεια της αρχης του λεωφορειου, ητανε η ευθεια του μπροστινου μερους του αυτοκινητου μου και εκεινη την στιγμη ενα κοριτσακι περιπου 13- 14 ετων περασε ακριβως μπροστα μου. Κοκκαλωσε απο τον φοβο, ενω εγω φρεναρα γιατι ηξερα τι θα συμβει. Ο οδηγος του λεωφορειου με κοιτουσε και φαινοτανε στο προσωπο η εκπληξη. Το κοριστακι ξαναγυρισε στο πεζοδρομιο και εγω εφυγα με την σκεψη στο μυαλο μου ποσο πολυ τυχερος ειμαι!!! Δεν θα γραψω πολλα αλλα που μου δινουνε να πιστευω οτι σιγουρα ο ανθρωπινος εγκεφαλος εχει τεραστιες δυνατοτητες και οτι πανω απο εμας υπαρχη και κατι αλλο, θα γραψω ενα ακομη τελευταιο. Ημουνα στο εργοταξιο που δουλευα στην Ελλαδα και ηθελα να δωσω να πιστευψουνε καποιοι συναδερφοι μου, οτι μπορω να αποδειξω οτι μεσο ενως χαρτι μπορω να ανιχνευσω αντικειμενο, που ειναι κρυμμενο. Φυσικα οπως οποιον δεν πιστευει, ετσι και αυτοι μου λενε, ωραια. Δωσε μας κατι που θελεις να κρυψουμε, να βγεις εξω απο το γραφειο και θα σε φωναξουμε οταν το κρυψουμε να το βρεις. Εγω τους εδωσα μια χρυση αλυσιδα. Βγηκα εξω απο το γραφειο και μετα απο λιγα δευτερολεπτα, ισως μετα απο ενα λεπτο με φωναξανε ελα να βρεις την αλυσιδα. Εγω πηρα μια λευκη κολα χαρτιου, εκανα ενα τετραγωνο, το δωματιο δηλαδη, εκανα την πορτα, το παραθυρο, την ντουλαπα που ειχε μεσα, τα 2 γραφεια, τα αλλα πραγματα που ειχε μεσα το γραφειο και μετα ειπα μεσα μου, θελω να βρω που βρισκεται η αλυσιδα. Η κινηση της αλυσιδας ητανε λιγο δεξια απο την πορτα. Εκει ητανε η κρεμαστρα που βαζαμε τα ρουχα μας και τα αδιαβροχα. Δεν την ειχα κανει στον χαρτι απο την λευκη σελιδα, αλλα αφου πηγε λιγο πιο δεξια απο την πορτα δεν ειχε το δωματιο τιποτε αλλο εκει. Και το παραξενο ειναι οτι ενω ειχε τοσα πολλα αδιαβροχα εκει, παντελονια και σακακια, εγω με μιας πηγα εβαλα το χερι σε μια τσεπη και βρηκα αμεσως την αλυσιδα. 1) Ειναι ολα αληθεια οσα εγραψα παραπανω 100% και 2) Ξερω οτι πολυ δεν θα τα πιστεψετε, γιατι ακομη και σε μενα που αυτα οντως γινανε μου φαινονται δεν ισχυουνε. Ειναι ομως ολα αληθεια!!! Θα ηθελα πραγματικα και ασχοληθηκα στην αρχη, να λαβω μερος σε εναν διαγωνισμο στο εξωτερικο με επαθλο 1.000.000 Δολλαρια. Δεν φοβηθηκα τις ικανοτητες μου οτι ισως να ειχα αποτυχια, ισα ισα ακομη τις πιστευω 100%. Ομως φοβηθηκα απο εκει και περα, μετα την επιτυχια μπαινεις σε αλλα βασανα και επικινδυνα παιχνιδια. Πρωτα απο ολα για την υγεια. Οπως τοσες εξαφανησεις και οσα μπορει να βαλει ο νους μας και οσα πραγματικα δυστυχως συμβαινουν. Σας χαιρετω ολους γεια σας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”