Χειροβομβίδες από τον εμφύλιο βρέθηκαν στο κέντρο των Σερρώ

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
nasos19811
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 12 Αύγ 2010, 16:21

Χειροβομβίδες από τον εμφύλιο βρέθηκαν στο κέντρο των Σερρώ

Δημοσίευση από nasos19811 » 25 Σεπ 2012, 18:26

Μια παγίδα θανάτου κρυβόταν εδώ και δεκαετίες στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Παιδιά που έπαιζαν σε σημείο όπου πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης, βρέθηκαν μπροστά σε χειροβομβίδες που ήταν θαμμένες εκεί από την εποχή του Εμφυλίου!

Το απίστευτο εύρημα εντοπίστηκε στην οδό Ολυμπίου. Στην περιοχή είχαν γκρεμιστεί δύο παλιά σπίτια και ο Δήμος προχώρησε σε ανάπλαση του δρόμου. Το έργο σταμάτησε, όμως, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων και ο μεγάλος όγκος νερού έφερε στην επιφάνεια αρχικά δώδεκα χειροβομβίδες, τις οποίες κι εντόπισαν μικρά παιδιά που έπαιζαν στη γειτονιά.

Αμέσως ενημερώθηκαν ο Στρατός και η Αστυνομία, που έθεσαν υπό πλήρη φρούρηση την περιοχή, ενώ άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς «χτενίζουν» από χθες την περιοχή. Σύμφωνα με τον διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Χούπη, πρόκειται για κρύπτη πολεμοφοδίων και κατατάσσεται χρονικά στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.

Εκατό και πλέον από τις χειροβομβίδες που έχουν εξαχθεί από την κρύπτη μέχρι στιγμής είναι ρωσικής προέλευσης. Το συμβάν έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Σερρών καθώς λίγα μέτρα απέναντι από το σημείο, όπου εντοπίστηκε η κρύπτη, βρίσκεται το 13ο Δημοτικό Σχολείο με τα παιδιά να παίζουν ανέμελα στην περιοχή.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών Χρήστο Κρυστάλλη, τα παιδιά δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Οι έρευνες του Στρατού συνεχίζονται, καθώς η περιοχή θεωρείται, σύμφωνα με τον ταξίαρχο, «ύποπτος χώρος», ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί του Στρατού συνεχίζουν το έργο της απομάκρυνσης των χειροβομβίδων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”