Έψαχναν για θησαυρό, αλλά βρήκαν χειροπέδες

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Έψαχναν για θησαυρό, αλλά βρήκαν χειροπέδες

Δημοσίευση από admin »

Στο σκάψιμο το είχαν ρίξει μέρα- μεσημέρι σε ορεινή περιοχή των Σερρών τέσσερις «κυνηγοί» θησαυρών, οι οποίοι έκαναν παράνομη ανασκαφή χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων, ένα σετ αυτοσχέδιου ραβδοσκόπου και διάφορα εργαλεία.

Κάποιος τους είδε και ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 41, 43, 64 και 54 χρόνων να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ασφαλείας οι οποίοι κατέσχεσαν τα εργαλεία τους. Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και τέσσερα μολυβένια σφαιρίδια, τα οποία είχε βρει στο τόπο της ανασκαφής και ερευνάται από την ΚΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών αν έχουν αρχαιολογική ή άλλη αξία.

Αλλά και ο 54χρονος είχε μαζί του ένα τετράδιο με σημειώσεις για τα σημεία όπου έκαναν λαθρανασκαφές και υα ευρήματα που είχαν εντοπίσει. Και αυτό εξετάζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η παράνομη δραστηριότητά των επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς», που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι των νόμων περί αρχαιοτήτων και περί θησαυρών κατά συναυτουργία.

Πηγή: trelokouneli.gr, 22/03.2013
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”