Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ghjk
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1223
Εγγραφή: 12 Ιουν 2007, 08:56
Τοποθεσία: Άργος

Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από ghjk »

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Μαυρομάτι Θηβών εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής πέντε άνδρες με στόχο τη ληστεία.
Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και με την απειλή όπλων έκλεισαν τέσσερις από τους πέντε μοναχούς και μία γυναίκα σε δωμάτιο του μοναστηριού.

Στόχος τους, όπως δήλωσαν στον ηγούμενο, ήταν να καρπωθούν θησαυρό που βρισκόταν θαμμένος στο προαύλιο της μονής.

Δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν λίγο αργότερα στην ΠΑΘΕ, ενώ αναζητούνται οι τρεις συνεργοί τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/08 ... _2217.html
Tα εμπόδια τα συναντάει μόνο όποιος αποφάσισε να νικήσει τον εαυτό του. Στην πτώση δεν υπάρχουν εμπόδια, είναι ελεύθερη κ ανώδυνη.
http://www.youtube.com/watch?v=U_8PLcQONcA
goldenearing
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2013, 16:25
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από goldenearing »

Έχει σχέση με τον θησαυρό του Οδυσέα Ανδρούτσου?
“Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από admin »

Ήθελαν να βρουν έναν υποτιθέμενο θησαυρό και φορτώθηκαν επάνω τους τον μισό ποινικό κώδικα (ληστεία, ομηρία, οπλοφορία, κ.λπ.). Αν πω ότι τους λυπάμαι, θα πω ψέματα.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από admin »

Έξι μήνες προετοίμαζαν το "χτύπημά" τους στο Μοναστήρι. Εκτός από τους δύο που είχαν πιάσει οι αστυνομικοί, ηλικίας 52 και 28 ετών, συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του, στη Χαλκίδα και ένας 37χρονος για την υπόθεση. Επίσης, ταυτοποιήθηκε ένας 48χρονος που φέρεται να είναι αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλια και κυνηγετικά όπλα, για να ακιντοποιήσουν τους τέσσερις μοναχούς και τη μητέρα του ενός από αυτούς, με σκοπό να ψάξουν στο προαύλιο του μοναστηριού τον... θησαυρό!

Θυμίζουμε ότι οι δράστες, αφού έδεσαν τους μοναχούς, με τα ράσα τους αλλά και με τους σφικτήρες που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, τους έκλεισαν σε ένα κελί της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου, στο Μαυρομάτι Θηβών, λέγοντάς τους ότι σκοπός τους δεν ήταν να κλέψουν εικόνες και τιμαλφή, αλλά να κάνουν εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για να βρουν ένα θησαυρό που είναι θαμμένος στο προαύλιο.
images_watchit_gr.jpg
Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι και το σκαπτικό μηχάνημα (JCB), που βλέπετε παρακάτω.
images_watchit_gr_.jpg
Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι φτάνουν οι αστυνομικοί, έφυγαν από το Μοναστήρι.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η εγκληματική ομαδα, σχεδίαζε τους τελευταίους 6 μήνες το "χτύπημα" στο μοναστήρι, για να... ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος, ο 37χρονοςείναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή, ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση...

Πηγή: newsit.gr, 26/08/2013
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από admin »

Τρία άτομα ηλικίας 52, 28 και 37 ετών συνελήφθησαν και άλλα δυο αναζητούνται καθώς το απόγευμα της Κυριακής πήγαν στην Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου, στο Μαυρομάτι Θηβών και επιχείρησαν να σκάψουν με μηχάνημα στο προαύλιο αναζητώντας θησαυρό. Επίσης ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 48χρονος που θεωρείται ο «εγκέφαλος» και αναζητούνται τρεις τουλάχιστον συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, «για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης βίας και παρακράτησης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Όπως έγινε γνωστό στις 6 το απόγευμα της Κυριακής πέντε από τους δράστες φορώντας κουκούλες μπήκαν στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής και με την απειλή όπλων (πιστόλια και κυνηγετικά όπλα), ακινητοποίησαν τέσσερις μοναχούς και την μητέρα ενός από αυτών, που φιλοξενούνταν στο μοναστήρι.

Στην συνέχεια τους έδεσαν τα χέρια με πλαστικούς σφικτήρες και τους έκλεισαν σε ένα κελί του μοναστηριού, λέγοντας τους ότι σκοπός τους δεν ήταν η αφαίρεση εικόνων – τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων, αλλά η διενέργεια εκσκαφής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για την ανεύρεση θησαυρού. Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο μοναστήρι ένα σκαπτικό μηχάνημα (JCB).

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο οι δράστες όταν τις αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην επαρχιακή οδό Αλίαρτου – Ακραιφνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν το όχημα και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν στο ύψος των διοδίων Θηβών, στο ρεύμα προς Αθήνα και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες (52χρονος και 28χρονος).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως οι δυο συλληφθέντες μαζί με άλλα πέντε τουλάχιστον άτομα είχαν συστήσει σπείρα τους τελευταίους έξι μήνες και σκοπός τους ήταν να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να προετοιμαστούν κατάλληλα προκειμένου να προχωρήσουν στην εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.

Κατά την έρευνα εξακριβώθηκε πως ο 52χρονος είχε το ρόλο του πληροφοριοδότη, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος ενώ ο 37χρονος (ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στην Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών), είναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης, με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος, που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή.

Επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν το πρωί της Δευτέρας το σκαπτικό μηχάνημα (JCB) στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας, όπου το εγκατέλειψε ο χειριστής του όταν οι αστυνομικοί πλησίαζαν προς το μοναστήρι.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο των δραστών, 89 πλαστικοί σφικτήρες που βρέθηκαν στο εσωτερικό του μοναστηριού και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Πηγή: tovima.gr, 26/08/2013
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
panagiotis700
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 27 Ιαν 2013, 22:52

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από panagiotis700 »

ειπαν του μουρλού να χεσ.. και αυτός έβγαλε τον κολ... τουυυυυ....
discmen
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 06 Φεβ 2013, 11:53

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από discmen »

αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα! αδιανοητο!

και περα απο καθε λογικη!

τωρα σκεφτομαι τους μοναχους καθε βραδυ να σκαβουν στον προαυλιο χωρο για δηθεν αναπλαση και δεντροφυτευση! :lol:
HARRISGREECE
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 10 Μαρ 2007, 10:35
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Εισέβαλαν σε μοναστήρι σε αναζήτηση... θαμμένου θησαυρού

Δημοσίευση από HARRISGREECE »

Κοροιδα ειναι και με μηδεν μυαλο .........
Εγω θα γινομουν μοναχος θα τους εφτιαχνα το απογευματινο τους τσαγακι που θα πιναμε ολοι μαζι στην τραπεζαρια και σε λιγα λεπτα εκεινοι θα εκαναν νανακια και εγω την δουλεια μου :lol: :lol: :lol:
Κριμα που καποιες στιγμες το χρημα βρισκεται υπερανω αξιων - συνειδησεων - ιδανικων στην ζωη μας !!!!!!
Καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα ελεγαν οι παλιοι .....αυτοι κατι ηξεραν !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”