Μετά την αναβάθμιση, αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης στον λογαριασμό σας, καθαρίστε τον φυλλομετρτή σας και δοκιμάστε ξανά. Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://gr.pcmag.com/browsers-add-ons/3 ... te-browser

Έψαχναν για λίρες μέσα σε εκκλησία και τις βρήκαν

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συντονιστές, Υπερσυντονιστές, Συνδιαχειριστές

Απάντηση
vinko
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 18 Απρ 2013, 12:09

Έψαχναν για λίρες μέσα σε εκκλησία και τις βρήκαν

Δημοσίευση από vinko »

Έντονοι οι ψίθυροι σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, σχετικά με τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τον εξωραϊσμό του παλιού ναού και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, από ομάδα πιστών....

Οι φήμες λένε ότι οι συγκεκριμένοι "ευεργέτες" βρήκαν, μετά από πληροφορίες που είχαν, κάτω από το δάπεδο του παλιού ναού ένα τενεκέ με λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Κόσμου".

Ο τενεκές είχε θαφτεί στα θεμέλια του ναού από αντάρτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως καθώς οι ανασκαφείς μετά τη διανομή είχαν ενοχές παρέκαμψαν τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται γι αυτές τις περιπτώσεις και αποφάσισαν να δαπανήσουν μέρος του θησαυρού προκειμένου να κάνουν μόνοι τους έργα, όπως τον εξωραϊσμό του ναού, αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με δαπάνες μεγάλης αξίας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην ανασκαφή και για την οποία προφανώς δεν είχαν λάβει άδεια, πήραν τις λίρες, δαπάνησαν κάποιες υπέρ του ναού και τις υπόλοιπες τις έθαψαν στα δικά τους χωράφια, αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ξεσηκώθηκαν και γειτονικά χωριά, κάτοικοι των οποίων έμαθαν για τον θησαυρό και θα τους ζητήσουν με τον ίδιο τρόπο να τους φτιάξουν και τις δικές τους εκκλησίες και πλατείες.

http://www.gkourou.com/2013/09/blog-pos ... inbFsZ7Kf8
discmen
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 06 Φεβ 2013, 11:53

Re: Έψαχναν για λίρες μέσα σε εκκλησία και τις βρήκαν

Δημοσίευση από discmen »

ο καθε περιεργος δημοσιογραφος γραφει και απο μια ειδηση . αυτο το τελευταιο οτι θα τους ζητησουν να φτιαξουν και τα αλλα παραειναι μουφα! :lol:
kristhegreek
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 11 Μαρ 2013, 01:54

Re: Έψαχναν για λίρες μέσα σε εκκλησία και τις βρήκαν

Δημοσίευση από kristhegreek »

Η φυλάδα που το έγραψε είναι αναξιόπιστη, βαρέθηκε τα σκάνδαλα και έπιασε τους χαμένους θησαυρούς!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”