Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Δημοσίευση από admin »

Στην πολιτεία της Ιντιάνα, όπου γεννήθηκε το 1922, δεν υπήρχε θάλασσα ούτε ο ωκεανός. Ως παιδί διάβαζε το μυθιστόρημα «Το νησί των θησαυρών» για τις πειρατικές λείες που περιμένουν κρυμμένες σε μυστηριώδεις τοποθεσίες ή βυθίστηκαν μαζί με τα πλοία που τις μετέφεραν.

Έτσι, ο Μελ Φίσερ, αποφάσισε από πολύ μικρός όχι μόνο να αφιερώσει την ζωή του στο υγρό στοιχείο αλλά και να βάλει έναν στόχο: θα έβρισκε έναν θησαυρό, που θα ζήλευαν όλοι. Το απίστευτο είναι ότι τα κατάφερε.

Ήταν ο άνθρωπος, που τον Ιούλιο του 1985 βρήκε ένα τμήμα του πολύτιμου φορτίου του Atocha, μιας ισπανικής γαλέρας που μετέφερε αμύθητα πλούτη από τον Νέο Κόσμο στην Ευρώπη. Το εγχείρημα του δεν ήταν εύκολο. Οχι μόνο χρειάστηκε δεκαετίες υπομονετικής έρευνας και άπειρες ώρες κάτω από το νερό με άσκοπες καταδύσεις αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει νομικά και το αμερικανικό κράτος, που ζητούσε μερτικό απ’ ότι έβρισκε ο κυνηγός θησαυρών. Μπορεί να έγινε πλούσιος αλλά πλήρωσε μεγάλο τίμημα καθώς έχασε έναν από τους γιους του, σε μια από τις βουτιές στον βυθό της Καραϊβικής.

Ο Φίσερ ήταν ισχυρή προσωπικότητα από τα παιδικά του χρόνια. Το πάθος του με την θάλασσα ήταν τέτοιο που σε ηλικία 11 ετών έφτιαξε μια δική του πατέντα καταδυτικής στολής και την δοκίμασε σε μια λίμνη. Όταν ενηλικιώθηκε σπούδασε μηχανικός και υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου άνοιξε ένα από τα πρώτα καταστήματα με καταδυτικά είδη.

Παντρεύτηκε μια γυναίκα που είχε την ίδια αγάπη για το υγρό στοιχείο και μάλιστα ήταν από τις πρώτες Αμερικανίδες που έμαθαν να καταδύονται και έσπασε πολλά ρεκόρ συνεχούς παραμονής κάτω από το νερό. Η κοινή τους επιχείρηση γνώρισε εμπορική επιτυχία αλλά ο Μελ αποφάσισε να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες όταν την δεκαετία του ’60 γνώρισε έναν κυνηγό θησαυρών στην Φλόριντα που έψαχνε να βρει τα ναυάγια ενός ισπανικού στόλου που βυθίστηκε κατά την διάρκεια ενός τυφώνα στις ακτές. Ο Φίσερ ως μηχανικός βρήκε διάφορες ευρεσιτεχνίες που διευκόλυναν πολύ την ερευνα στον βυθό και αποφάσισε το 1969 να εστιάσει τις προσπάθειές του στο πλοίο «Ατότσα» που είχε βυθιστεί μαζί με το πλοίο «Μαργκαρίτα» κοντά στα Φλόριντα Κις. Είχαν βυθιστεί το 1622

Το πρόβλημα ήταν ότι οι συνεχείς τυφώνες που χτυπούν την περιοχή αλλά και τα θαλάσσια ρεύματα είχαν σκορπίσει σε μια τεράστια έκταση τα υπολείμματα από τα κουφάρια των πλοίων. Ακόμα και αν έβρισκε κανείς ένα νόμισμα, η περιοχή που θα έπρεπε να ερευνήσει ήταν πολύ μεγάλη. Ο Φίσερ μπήκε με ενθουσιασμό στην περιπέτεια και δεν πτοήθηκε ούτε μια ημέρα από τα 16 χρόνια που έψαχνε χωρίς να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα. Το 1980 βρήκε χρυσό από το «Μαργαρίτα» αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος και συνέχισε. Στις 20 Ιουλίου του 1985, βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό νομισμάτων, πλάκες με χρυσό και άργυρο, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους. Το όνομά του έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο και ταυτίστηκε με το πείσμα.

Πέθανε το 1998 και τα παιδιά του συνεχίζουν την επικερδή του δραστηριότητα καθώς ένα μεγάλο μέρος του φορτίου των 2 πλοίων δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Εκατοντάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο παίρνουν μέρος στις υποθαλάσσιες έρευνες, πληρώνοντας αδρά την εταιρεία του Φίσερ. Η ζωή του έγινε θέμα ντοκιμαντέρ ενώ υπάρχει στην Φλόριντα, μουσείο που φέρει το όνομά του και στεγάζει πολλά από τα ευρήματά του. Ερασιτέχνες δύτες που έχουν πάρει μέρος στο κυνήγι του θησαυρού φεύγουν με αναμνηστικά όπως νομίσματα και άλλα πράγματα που είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια στον βυθό.

Πηγή (03/11/2013): http://news247.gr/eidiseis/kosmos/Peopl ... 82142.html
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
JIKER
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 25 Απρ 2010, 22:46

Re: Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Δημοσίευση από JIKER »

ενα μεγαλο μπραβο στο ανθρωπο παραδειγμα προς μιμησι
Kostas Anastasiou
Δημοσιεύσεις: 1616
Εγγραφή: 14 Μάιος 2007, 22:34
Τοποθεσία: Θεσπρωτια

Re: Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Δημοσίευση από Kostas Anastasiou »

Ειχα ξαναγραψει πως σε ενα Αεροδρομιο και νομιζω στην Αγγλια ητανε, ειχε μια αφισα μεγαλη και εγραφε, πως η αξια των θησαυρων που βρισκονται μεσα στην θαλασσα, υπολογιζεται καθε κατοικος της γης να δικαιουτανε $100.000.
Στον Ατλαντικο ωκεανο, υπαρχουνε πολλες χιλιαδες ναυαγια.
Στην περιοχη που ητανε και δρουσε ο μαυρογενης, υπαρχουνε κατεγραμμενα 4.000 ναυαγια.
Ομως οτι ειναι σε αποσταση μικροτερη των 9 ναυτικων μιλιων απο την ξηρα, απαγορευεται αυστηροτατα καθε ενεργια, εκτος απο κρατικες υπηρεσιες και αρχαιολογια. Ελεγχονται ολες οι περιοχες. Τωρα λαθραια...;;;
Στην νοτια Αμερικη και περιοχη Φλωριντας εχει διαφορετικους νομους. Εκει μπορεις πολυ πιο ευκολα να διεκδικησεις θησαυρους, αλλα ομως θελει πολυ πολυ δουλεια, γιατι τα ναυαγια ειναι περισσοτερα απο οσα καραβια ειναι σημερα στην κορυφη της θαλασσας.
iperionas
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 24 Ιουν 2010, 19:18

Re: Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Δημοσίευση από iperionas »

Και σκεφτείτε, πως αυτός ο άνθρωπος, για πάνω από 10 χρόνια κ έχοντας αφήσει την δουλειά του
αποφασισμένος να βρει το ναυάγιο, ξυπνώντας κάθε μέρα ,έλεγε πως σήμερα είναι η μέρα...
που! σε ένα περιβάλλον χωρίς σημάδια, πηγές,μονοπάτια...
πέρα από την τύχη,μερική άνθρωποι το αξίζουν πραγματικά!
Kostas Anastasiou
Δημοσιεύσεις: 1616
Εγγραφή: 14 Μάιος 2007, 22:34
Τοποθεσία: Θεσπρωτια

Re: Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Δημοσίευση από Kostas Anastasiou »

Φιλε υπεριονα αν τα εχεις οπως αυτος ο τυπος τοτε, δεν εχεις αναγκη την δουλεια, εχεις χρηματα και παιζεις.
Μακαρι δηλαδη για αυτον και για ολους, αλλα μακαρι να ειμαστε και εμεις ετσι, εστω καποτε, οσο ζουμε.
Αν οχι για εμας γιατι ισως ειναι αργα και δεν τα χρειαζομαστε να βοηθησουμε οπου επιθυμουμε.
Επισης πιστευω και εμεις τα δικαιουμαστε αλλα που ειναι τα αφαντα και φαντασμενα... Χα χα.
Εμας κανουνε και μπουουουου απο μεσα το εδαφος στην στερια και εμεις κανουμε τρυπες διπλα και παντου να αναπνεει το εδαφος. Χα χα χα που θα παει. Χαιρετω.
iperionas
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 24 Ιουν 2010, 19:18

Re: Ο Αμερικανός που βρήκε έναν αμύθητο θησαυρό

Δημοσίευση από iperionas »

που θα πάει Κώστα όλο στο βρόντο θα βαράμε...!!!
θα πάει και κάποια από πάνω...!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”