Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον ελλαδικό χώρο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Κυριάκος
Δημοσιεύσεις: 2118
Εγγραφή: 19 Μαρ 2007, 20:18

Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από Κυριάκος »

Aνω-κάτω έχει γίνει το χωριό Σκοπιά του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες, καθώς τις τελευταίες ημέρες ομάδα Σερραίων και Θεσσαλονικέων έχουν σκάψει τεράστιους λάκκους, παντού, ψάχνοντας κάποιον... χαμένο θησαυρό, που φημολογείται ότι είναι θαμμενος στην περιοχή...

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.gazzetta.gr/plus/article/586 ... psan-horio
Ο,τι ουκ έστιν ο πόλεμος και η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τις σκοτεινές δυνάμεις (δαίμονες) του αιώνος τούτου...
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από admin »

Μια πολυμελής παρέα Σερραίων και Θεσσαλονικέων ψάχνει σαν τρελή να βρει έναν φημολογούμενο χαμένο θησαυρό, στα χωράφια έξω από τη Σκοπιά του δήμου Αμφίπολης στο νομό Σερρών και οι ντόπιοι κάνουν πλάκα μαζί τους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι το μόνο που θα βρουν είναι… «αέρας κοπανιστός».

Με μεγάλα σκαφτικά μηχανήματα διασχίζουν κάθε ημέρα το χωριό για να πάνε στα χωράφια. Εκεί ανοίγουν τον έναν πίσω από τον άλλο μεγάλους λάκκους, πράγμα που προκαλεί επιπλέον σχόλια από τους κατοίκους, όπως «δεν σκάβουν κάτω από σημάδια, δέντρα ή μεγάλες πέτρες, αλλά οργώνουν άσκοπα τα έγκατα της γης, ανοίγοντας τεράστιους λάκκους πολλών μέτρων βάθους».

Αν και οι ακούραστοι «κυνηγοί» του θησαυρού, που για τις εκσκαφές τους έχουν λάβει σχετικές άδειες από τις αστυνομικές αρχές και την ΚΗ” Εφορία Αρχαιοτήτων, συνεχίζουν απτόητοι την αναζήτησή τους, είναι και η κρίση που ωθεί τους ανθρώπους σε τέτοιες «περιπέτειες», εντούτοις οι χωρικοί επιμένουν ότι δεν έχουν ακούσει καμία ιστορία για θησαυρό στον τόπο τους.

Πηγή: tribune.gr, 13/02/2014
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
harman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 03 Ιουν 2012, 10:42

Re: Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από harman »

Υπαρχουν αποδηξεις απο υποβρυχριες καμερες και καμερες υπερυθρων. Το βαθος ειναι 14 μετρα. Εχω δει τις φοτωγραφειες. Υπαρχει κρυπτη. Εχω δει στις φωτο χρυσα και αρκετα αλλα κιβωτια, και βαρελακια. Αν μου το επιτρεψουν θα ανεβασω καποιες φωτο
discmen
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 06 Φεβ 2013, 11:53

Re: Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από discmen »

ωχ . τελικα μαλλον ειναι αληθινη πληροφορια .και δεν σκαβουν στο γαμο του καραγκιοζη.
παρτιζάνος
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 20 Ιουν 2010, 13:25

Re: Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από παρτιζάνος »

Αυτοί σκάβουν στο γάμο του Χατζηαβάτη! :lol: :lol: :lol:
harman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 03 Ιουν 2012, 10:42

Re: Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από harman »

καποιος ενοχληθηκε ισως δεν αντεχει την αληθεια
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Re: Χρυσοθήρες κατέσκαψαν χωριό

Δημοσίευση από admin »

"Άνθρακας" ο… χαμένος θησαυρός

"Άνθρακας" φαίνεται ν' αποδεικνύεται ο θησαυρός για τους χρυσοθήρες στη Σκοπιά του δήμου Ν. Ζίχνης στις Σέρρες, καθώς οι μέχρι στιγμής έρευνές τους έχει αποβεί άκαρπες.

Εδώ κι έναν μήνα σκάβουν τεράστιους λάκκους έξω από το χωριό, μέσα στα χωράφια και σε δύσβατες περιοχές, με τα σκαπτικά μηχανήματα να μην σταματούν ούτε λεπτό και τους σύγχρονους "Ιντιάνα Τζόουνς" να ζητούν τη μία παράταση χρόνου μετά την άλλη από το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ζίχνης, ελπίζοντας ότι η επόμενη ημέρα θα είναι και η τυχερή τους.

"Έψαχναν για ένα βαγόνι γεμάτο με ράβδους χρυσού, που έκρυψαν οι Τούρκοι" λέει ο αντιδήμαρχος Ν. Ζίχνης Δαμιανός Χατζηχαραλάμπους, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο "αλλά τελικά οι μέχρι τώρα ο έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς".

Οι κυνηγοί του... θησαυρού, χρησιμοποίησαν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ οι ενδείξεις από την υπόγεια κάμερα που ανέλυε το υπέδαφος, τους έδινε ελπίδες πως σίγουρα ψάχνουν στο κατάλληλο σημείο.

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια στο χωριό, με τους κατοίκους να βλέπουν να αλλάζει η ζωή τους. "Τουλάχιστον υπάρχει κίνηση στο χωριό μας" λένε κάποιοι, που ήδη... θησαυρίζουν από όλους τους επισκέπτες τους χωριού, με τα καφενεία και τα μικρά μεζεδοπωλεία να κάνουν "χρυσές" δουλειές.

"Σκάβε-σκάβε θα βρουν πετρέλαιο στο τέλος και θα σωθούμε όλοι" τονίζουν κάποιοι, περιπαικτικά, ενώ δεν λείπει και η... γκρίνια από αυτούς που έχασαν την ησυχία τους.

Την ίδια ώρα, που άλλοι κλείνουν -όπως ορίζει ο νόμος- τις τεράστιες λακκούβες, κάποιες άλλες ομάδες Σερραίων ετοιμάζουν νέα εξόρμηση, με τα σκαπτικά τους μηχανήματα, για να βρουν τον... κρυμμένο θησαυρό, με την ΚΗ' Εφορία Αρχαιοτήτων να βρίσκεται καθημερινά επί ποδός και την αστυνομία να περιπολεί το σημείο.

"Υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν κάνει αίτηση να τους παραχωρήσουμε άδεια για να σκάψουν. Είμαι αντίθετος με όλα αυτά, αλλά δεν μπορούμε να μην τους δώσουμε άδεια" επισημαίνει ο δήμαρχος Ν. Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, ο οποίος εύχεται τελικά να βρεθεί -αν υπάρχει- ο θησαυρός, με την ελπίδα πως θα επωφεληθεί και ο δήμος οικονομικά.

Πηγή: enikos.gr, 27.02.2014
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στην ελλάδα”