Στις ρίζες της μηλιάς βρήκαν εικόνα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Στις ρίζες της μηλιάς βρήκαν εικόνα

Δημοσίευση από admin »

Η μηλιά… «μίλησε» και υπέδειξε το μυστικό που έκρυβε για χρόνια στις ρίζες της! Μια πραγματικά πολύ όμορφη ιστορία, αποκαλύφθηκε πριν μερικές μέρες έξω από την εκκλησία των Βαλσαμάτων (Παμμεγίστων Ταξιαρχών).

«Σε προγραμματισμένη δενδροφύτευση, ανεβρέθη με θαυμάσιο τρόπο η ιερή εικόνα της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντω» μας λέει ο ιερέας της εκκλησίας πατήρ Ξενοφώντας Ζαρκάδας και συνεχίζει: «Διαπιστώθηκε από την ομάδα της δεντροφύτευσης ένα μικρό κλαδάκι μηλιάς να εξέχει, που αποφασίστηκε να μεταφυτευτεί. Στις ρίζες της διαπιστώθηκε ένα δέμα που μέσα ήταν τυλιγμένη προσεκτικά η εικόνα της Αγίας Ειρήνης».

Ο πατήρ Ξενοφώντας συνεχίζοντας την θαυμάσια ιστορία ανεύρεσης της εικόνας δηλώνει: «Η εικόνα δεν είναι παλαιά, αλλά ανάγεται στο 2ο μισό του προηγούμενου αιώνα. Προφανώς είναι από γυναικείο χέρι φιλοτεχνημένη, είναι μοναδικής ομορφιάς και αναγράφει η Αγία Χρυσοβαλάντω».

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου η εκκλησία των Βαλσαμάτων (Παμμεγίστων Ταξιαρχών), τέλεσε την πρώτη παράκληση στην χάρη της Οσίας Ειρήνης, καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κωνσταντινουπόλεως (Μονή Χρυσοβαλάντου).

«Ο κόσμος της περιοχής, "αγκάλιασε" τη θαυμαστή εύρεση της εικόνας, η οποία ευλογεί και αγιάζει τον ευλογημένο τόπο των Ομαλών» μας λέει ο ιερέας της εκκλησίας, ενώ ο επίτροπος της εκκλησίας Δημήτρης Καλογηράς αναφέρει, όπως θα δείτε στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο του Γιάννη Παπαδάτου που ακολουθεί, για το προφητικό όνειρο που είδε πριν μερικές μέρες.

Πολλά σενάρια έχουν ειπωθεί για το πώς βρέθηκε η εικόνα εκεί. Από τα επικρατέστερα είναι ότι στο παρελθόν υπήρχε μεγάλη διάθεση για προσκύνηση από τα Ομαλά στην Λυκόβρυση Αττικής όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου. Ίσως κάποιος πήρε την εικόνα από εκεί την μετέφερε στην Κεφαλονιά και για κάποιο προσωπικό του λόγο την έθαψε στο σημείο που ανεβρέθη.

Κατά δήλωση του ιερέα, "είναι παντελώς αδιάφορο η χρονολόγηση της εικόνας και τα σενάρια που την περιβάλλουν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το θαυμαστό γεγονός ότι η εικόνα θέλησε να φανερωθεί με την αγαπημένη μηλιά της Αγίας!".

Η εικόνα της Αγίας Χρυσοβαλάντω και η μηλιά αγιάζει με την χάρη της τον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Βαλσαμάτα…

Πηγή: 28.06.2014, http://www.agioritikovima.gr/thavmata/i ... E%BF%CF%85
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Kostas Anastasiou
Δημοσιεύσεις: 1616
Εγγραφή: 14 Μάιος 2007, 22:34
Τοποθεσία: Θεσπρωτια

Re: Στις ρίζες της μηλιάς βρήκαν εικόνα

Δημοσίευση από Kostas Anastasiou »

Πολυ ομορφο και ευχαριστω γεγονος!
Αυτο ερχετε να μας δωσει για αλλη μια φορα, οχι μονον το οτι ερχονται στην επιφανεια και μαθαινονται γεγονοτα που γινανε παλια η πολυ παλια, αλλα και οτι αυτο που πολλες φορες συζηταμε και εχουμε ξανασυζητηση, οτι κατι υπαρχη που ειτε το ενστικτο μας, ειτε η τυχη, ειτε κατι αλλο ειναι τοσο τεραστια δυνατο!!!

Απο πλευρας μου θελω να γραψω, οτι πριν πολλες δεκαδες χρονια, οταν ο θειος μου ητανε νεος με την γυναικα του, σκαβανε ενα χωραφακι να βαλουνε καρυδιες.
Σε 3 σημεια πο τα περιπου 10 καρυδιες που ειχανε φυτεψει τοτε και γραφω για το 1960 με 1965 περιπου, βρισκανε μεσα στο εδαφος σε λιγοτερο βαθος των 40 εκατοστων, κρανια ανθρωπων με καρφωμενα
πανω τους μεταλλικα αντικειμενα που οπως εμενα μου τα εξηγουσε ο θειος και η θεια μου, ητανε η μυτες απο τα βελη των τοξων και τα μπροστινα μερη απο τα ακοντια.

Σε αποσταση περιπου 400 μετρων ειναι σε κορυφη λοφου προιστορικο καστρο, που σωζονται ακομη και σημερα τα τοιχοι του καστρου, με τις πετρες που δεν εχουνε σχεση με τα καστρα καλητεχνιας λιγο πριν και μετα των ρωμαικων εποχων, αλλα πετρες μεγαλες διαφορων σχηματων και μεγεθων που σχηματιζουνε την δυσκολια διευλευσης στο καστρο.

Δυστυχως οπως ολοι μας γνωριζουμε, το συστυμα της Ελλαδας, ποτε δεν εδωσε το δικαιωμα το ενδιαφερων, την υποχρεωση, το καλυτερο δυνατο για την ιστορια της πατριδας μας δεν εκανε και την απαραιτητη ενεργια να βγουνε και να μεινουνε ολα, οσα γιναναι,προς τιμη, προς αναγνωση και γνωσεως του παρελθοντως, ολων των πρωταγωνιστων, ολων τον συμβαντων που θα μπορουσαμε να επαλυθευσουμε και να μαθουμε και εμεις οι ιδιοι και οσοι ενδιαφερονται!

Ειναι τοσα πολλα, αλλα ειμαστε τοσο μικρη στο μυαλο και στις πραξεις μας που ασχολουμαστε με αλλα κακα και εις βαρος μας τεχνασματα.
Ιδιως αυτοι που εχουνε τον πρωτο λογο για μια σωστη διοικηση, ιδιως για μια καλυτερη ζωη ολων μας.

Μιλαμε και γραφουμε για το τι πρεπει και το τι ειναι το σωστο.

Ειναι δυνατον, αρχαιολογια βυζαντινων να ανακαλυπτει ταφους κτηρια, διαφορα κατασκευασματα και διαφορα αντικειμενα βυζαντινα και να βλεπει οτι κατω απο αυτα υπαρχη
συνεχεια και κατασκευες η αντικειμενα πριν της βυζαντινης περιοδου και να μην το αναφερει στην κλασικη αρχαιολογια....;;;

Απο εκει και μετα, βγαινει το συμπερασμα, οπως το θελει και το επιθυμει ο καθε ενας μας και εχει απολυτο δικαιο και ισχυει ακριβως οπως επιλεγει ο κεθε ενας μας.

Ειχα αναφερει ξανα στο Coismania, οτι στο χωριο Βασιλικο Ηγουμενιτσας, ενα σχεδον παρομοιο περιστατικο, με καποιον που πηγαινε να κοψει με το αλυσοπριονο ενα πουρναρι.
Το αλυσοπριονο δεν επερνε μπροστα και οταν εφευγε απο εκει κανονικα δουλευε.
Αυτο δεν εγινε μια φορα, αλλα πολλες πολλες φορες.
Αποφασισε να το συζητηση στο καφενειο, αποφασισανε να καλεσουνε αρχαιολογια και ανακαλυψανε εκκλησακι στο σημειο εκεινο.

Χαιρετω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”